Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 15 Sep 2013, 22:57

Sal'tare!

Intr-o groapa adanca a nimerit un leu. Alaturi crestea un copac. Pe ramura acestui copac sarea o maimuta si tot se bucura:
-Ei, gata, pisica rea ce esti! Ghearele pentru margele, dintii pentru bijuterii, blana pentru covor, capul pe perete, asa iti trebuie!
Si asa vreo jumatate de ora. Dar ramura se rupe si maimuta cazu alaturi de leu:
-Vai, nici n-o sa ma crezi, ... am coborat sa-mi cer scuze!....
Donbazil

Mesajde Donbazil » 22 Sep 2013, 23:24

Sal'tare!
Nicolae Istrat este politist.....De o viata lucreaza la circulatie.....De la gradul de sergent major pana la cel de comisar sef, el asta a facut O viata de om....Peste 30 de ani....... Numeroase interventii pe posturile de radio si televiziune ....Omul care sta de vorba cu oamenii...
Dar a fi agent de circulatie nu presupune doar sa dai amenzi si sa ridici permise ci si sa faci educatie rutiera....Si Nicu asta stie sa faca....Credeti ca-i putin lucru?..... :idea:
Donbazil

Mesajde Donbazil » 23 Oct 2013, 22:36

Sal'tare!

Sub titlul “Aventurile unor străini rătăciţi prin România”, timesnewroman.ro publică un articol interesant despre un căpitan britanic de marină, rătăcit pe malurile Timişului în anul 1827, şi comportamentul ţiganilor lugojeni din acea vreme. Îl reproducem pentru cei interesaţi de istoria oraşului nostru:

Căpitanul britanic de marină Charles Colville Frankland umbla prin 1827 pe lângă Lugoj. Nu mai contează ce căuta el pe-acolo, ceea ce ne interesează este că i s-a împotmolit trăsura într-un râu şi nu mai putea s-o scoată de-acolo, oricât s-a opintit împreună cu vizitiul şi însoţitorii săi. Eforturile scremute ale englezilor erau admirate cu curiozitate de doi ţigani ce fumau paşnic pe malul râului. Solicitaţi să pună umărul la împins trăsura, ţiganii au refuzat politicos: nu doreau să se ude la picioare. Până la urmă englezii au fost scoşi din belea de un convoi de căruţe ale unor saşi.

Neamţul Ernst Christoph Döbel a ajuns la Galaţi după mai multe aventuri (a întâlnit nişte ciobani care au vrut să-i fure şi nasturii la surtuc). În minunatul oraş de pe malul Dunării, neamţul nostru a văzut una nemaivăzută: un ţigan cu o pălărie de care erau fixate două coarne mari de berbec. Mândru că începea să cunoască locurile, neamţul a întrebat dacă pălăria aia nu era cumva o pedeapsă pentru că ţiganul a furat ceva. Pe-aproape, i s-a răspuns: pălăria cu coarne de berbec însemna că ţiganul obişnuia să fure, iar stăpânul său nu avea de gând să-i despăgubească pe păgubiţi. Doar fuseseră avertizaţi cine se apropia de ei.
Nicolae SILADE
Donbazil

Mesajde teinegru64 » 31 Oct 2013, 14:50

Un cetatean ingrijea de un cimitir.Avea si un cal pe care il mai hrănea si cu iarba de pe mormintele lasate in paragina.Ceasul rau... pisica neagra .....un om de peste mari si tari vine la cimitir pentru a aprinde o lumanare la mormantul parintior sai.Si... gaseste calul legat de o cruce.Cheama administratorul si ii spune :
- Domnule, aici e crucea mamii mele ...daca vrei sa iti hranesti calul ,leagal de crucea matii...
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde paul » 31 Oct 2013, 15:10

teinegru64 scrie:- Domnule, aici e crucea mamii mele ...daca vrei sa iti hranesti calul ,leagal de crucea matii...

Profund ...
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Donbazil » 31 Oct 2013, 20:16

Sal'tare!
Profund pe naiba!......
Hai sa intelegem ca-i o poveste.....
Dar daca era reala atunci asa-zisul "cetatean de peste mari si tari" este de tot cacatul...... :evil:
Pai de ce " crucea masii" sa fie acoperita cu iarba ca s-o pasca calul ?....... :shock:
(Nustiu cum e prin alte parti dar pe la noi sunt cateva babe care pentru cativa banuti fac chestia asta si cimitirele arata civilizat).....
N-avea 20-30 de lei sa dea la o matusa de gradul 5 din sat sa-i ingrijeasca de mormantul mamei sale.......Mai dai in :evil: ....de americani!.....( Vorba unui vecin d'al meu)....
Care-i OM si daca pleaca lasa urme.....si cu cativa banuti poti face ca urmele sa fie vizibile si sa nu-ti fie rusine de ce lasi in urma ta.....
Parerea mea!...... :idea:
Da' daca-i banc.... :shock: ......
Banc sa ramana!

Insa din pacate sunt foarte multe cazuri rele asemanatoare......

Sal'tare!
Donbazil - Faget......
Donbazil

Mesajde paul » 01 Noi 2013, 09:42

Profund pe naiba!......

Exact asta ziceam si eu !!! :lol: :lol: :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Donbazil » 06 Noi 2013, 00:31

Sal'tare!

M-am intristat cand am citit dar totodata mi-am pus si eu niste intrebari.....Una este: Dar daca are dreptate? :shock:

http://politicstand.com/scrisoarea-unei ... e-romania/
Donbazil

Mesajde Florin Dobre » 06 Noi 2013, 01:05

A redistribui veniturile in zone care necesita dezvoltare este ceva absolut logic.
U.E. colecteaza si redistribuie acolo unde e nevoie.
S.U.A.face la fel.
Toate statele lumii fac acest lucru. Colecteaza si redistribuie veniturile, dupa nevoi.
Este adevarat ca la noi pare ca se platesc niste polite politice. Electoratul din anumite zone e pedepsit cumva, ca n-a votat castigatorul.

Harta aceea arata ca nu are dreptate. Sau poate n-am inteles-o eu.
E o sparla separatista bagata putin altfel.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 06 Noi 2013, 01:40

E rupta de realitate tanti scriitoreasa de la gazeta
Daca era atata de ofuscata scria si despre lucrurile pe care le vedem noi de dincoace de Carpati ;)
Lucruri mult mai importante decat alea cateva procente risipite de la buget pe te miri unde si in ce traiste
In rest scrie bine dar cum se zice pe la noi;tanti asta nu e nici in car nici in caruta
Parerea mea.
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Donbazil » 07 Noi 2013, 23:42

Sal'tare!
Si totusi....Daca pe unii ii intereseaza gazoductu lu' peste - sa dam gaze moca celor din Basarabia, lucrare care costa mult banet, pe mine ma intereseaza sa privesc spre vest.....Asa-s io!.....Daca ramanea contractul initial cu Bechtel, acuma era gata, asa desteptii de pedelei s-au gandit sa mai suga si ei ceva si.....Americanii s-au cam saturat de balcanisme..... :idea:
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 08 Noi 2013, 17:40

Don Bazil .... te plangi de politica de la Bucuresti .... dar uiti ca nu-s putini politicienii de peste munti ... iar voi astia de peste munti ati fost si veti fi tratati ca egali ai nostri .... pe cand voi (nu generalizez .... unii dintre voi) mai tot timpul ati spart caramizi in piept cu superioritatea voastra.

nu vreau sa generalizez dar uite ca mi se confirma inca o data ca aia de se lauda ca-s fruntea nu-s decat doar IPOCRITI

iar doamna cu articolul .... e IPOCRITA sefa

am mai spus in alte topicuri .... transilvaneni se lauda cu realizarile facute de altie natii .... pe teritoriu pe care ei si tiganii erau pe acelasi nivel social .... adica cetateni inferiori, si probabil asa ar fi ramas si acum daca "mitici" si oltenii si moldoveni nu ar fi intervenit.

vai vai .... bietii americani .... si mai vai vai cine se gaseste sa-i planga ....contractul pentru inutilitatea (de fapt nejustificata ca si prioritate) aia de autostrada e poate cea mai josnica nedreptate care se face acestui popor .... si-a fost demarata daca cumva ai uitat sub inalta conducere si patronaj al celor de la PSD .... si tot sub ei a fost si anulat contractul.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Donbazil » 09 Noi 2013, 00:53

Sal'tare!
Da, mare dreptate au cei care ne critica.....Incepand cu Bratianu, care a afirmat ca vrea Ardealul, dar fara ardeleni.....Asta-i situatia.....Totdeauna altii ne-au hotarat soarta......Pe noi nu ne-au intrebat....Ca ei erau mai tari.....A incercat o oarecare aplanare a conflictului regele Ferdinand cand s-a incoronat la Alba Iuliua, dar au avut grija miticii pe urma.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget. :idea:
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 09 Noi 2013, 08:24

mare om a fost Bratianu .... stia el ce stia .... de ce sa piarda vremea cu carcotasi de profesie :) , dar daca vrei sa discutam despre un nehotarat notoriu ... si de a carui nehotarare a depins in nu putine cazuri soarta acestei tari ce parere ai despre Maniu? .... stiiti dumneavoastra .... ardeleanul acela care a fost cel mai mult prim ministru al Romaniei in perioada interbelica .... si tot acela care a permis instaurarea dicaturii in Romania (pentru cei care nu stiu nu Ceausescu si nici Antonescu au fost initiatori ai dicaturii, ci Carol al II-lea la invitatia si sub ocrotirea lui Maniu), si tot acel Maniu care a refuzat sa preia conducerea tarii de la Antonescu, ba mai mult .... dupa lovitura de stat a lui Mihai a stat ascuns pana au preluat comunistii puterea cu totul .... si toate astea nu din intelepciune sau rea vointa .... ci din incapacitate de a se hotara suficient de rapid, deh .... "vremurile" au fost si din cate observ continua sa fie prea rapide pentru ardeleni ..... e mult mai simplu si usor sa "carcotesti" decat sa pui umarul .... mai ales daca de-a lungul istorie nu o data s-au gasit "fraieri" sa va rezolve problemele.

despre ce "conflict" vorbesti de fapt? .... dupa mine la un conflic trebuiesc si fapte .... nu doar carcoteli si chiroilei prin ziare (si forumuri) iar la fapte .... sa-mi fie cu iertare .... dar voi ardeleni romanii sunteti total pe dinafara subiectului ....

sper ca pe acest forum se mai stie inca de gluma :D

nu doar pentru ardeleni de-a lungul istoriei au hotarat altii .... chiar si acum se intampla asta .... ce inca mai este de hotarat este cat vom mai permite acest lucru? .... iar despre asta treebuie sa hotaram noi si nu sa asteptam de la altii. iar in acest scop (sa nu ne hotarasca altii soarta) raca si carcoteala intre noi nu ajuta deloc, ba dimpotriva
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 10 Noi 2013, 21:19

PATUL DE LA FEREASTRA

Povestea urmatoare este despre doi barbati grav bolnavi, imobilizati la pat, impartind aceeasi camera de spital. Unuia dintre ei i se permitea sa stea asezat in fiecare zi cate o ora pentru a facilita drenarea fluidului din plamani. Patul sau era pozitionat in dreptul singurei ferestre din camera. Celalalt barbat era imobilizat in pozitie culcata si ii era inaccesibila ipotetica priveliste pe care o oferea unica fereastra. Cei doi nu aveau altceva de facut decat sa stea de vorba. Si vorbeau la nesfarsit: despre sotiile lor, despre carierele lor, despre serviciul militar si despre locurile in care isi petreceau vacantele. In fiecare dupa-amiaza, cel caruia i se permitea sa stea asezat, ii descria celuilalt ceea ce vedea afara.

Omul care nu putea privi pe fereastra ajunsese sa traiasca pentru ora aceea din zi cand i se descria in amanuntime ce se intampla in afara spitalului. Perspectiva sa se largea si capata substanta datorita acestei descrieri. Fereastra pare-se ca dadea spre un parc cu un minunat lac. O multime de rate salbatice si lebede isi gasisera camin in acel lac iar copiii se jucau lansand in apa barci in miniatura. Indragostitii se plimbau imbratisati admirand florile in toate culorile curcubeului ce crestea din belsug in parc.Copaci seculari margineau aleile iar pe cer se profilau cladirile orasului ce se vedeau in departare.

Omul de la fereastra povestea cu voce domoala si cu detalii minutios alese tot ce parcul ii dezvaluia. Celalalt se lasa purtat de povestire inchizand ochii si imaginandu-si toate scenele. Intr-o dupa-aminaza calduta omul de la fereastra povesti despre parada care tocmai trecea prin parc. Desi bolnavul imobilizat nu putea auzi muzica, reusea sa isi imagineze clovnii, carele alegorice, caii impodobiti si masinile decorate de sarbatoare. Zilele treceau iar omul ce nu putea privi pe fereastra incepu sa fie invidios pe sansa celuilalt. Aprecia efortul celui de la fereastra de a-i descrie in detaliu ce se intampla afara, dar si-ar fi dorit sa fie el cel care putea admira privelistea. Incepuse sa isi antipatizeze colegul de camera si, in cele din urma, ajunsese sa-si doreasca cu disperare sa fie el asezat in locul aceluia.

Intr-o dimineata, infirmiera ce ii avea in grija constata ca bolnavul de la fereastra murise linistit in somn. Cu tristete, cheama asistentii sa ia trupul neinsufletit. Curand dupa aceea, bolnavul ce tanjea dupa patul de langa geam intreba daca nu poate fi mutat in locul pe care si-l dorise atat. Infirmiera il transfera imediat si se asigura ca sta confortabil apoi il lasa singur. Incet si cu mare greutate bolnavul nostru reusi sa se propteasca intr-un cot si sa incerce sa arunce o prima privire afara. In sfarsit se putea bucura nemijlocit de privelistea de afara!

Se cazni sa se intoarca si privi pe fereastra. In locul parcului nu era decat un zid gol! Suna infirmiera si o intreba: "Cum se face ca omul acela, colegul meu de camera, vedea un parc si un lac si imi descria totul atat de fidel? Cum putea sa imi spuna despre frumusete si dragoste cand, de fapt, el nu putea vedea decat un zid vechi din caramida?". Sora ii raspunse surprinsa: "Vai! Nu stiai ca bietul tau coleg de camera era orb? Nu putea vedea nici macar zidul daramite altceva".
modigliani

Mesajde proapis13 » 10 Noi 2013, 22:50

Pictore ma dadusi peste cap cu povestioara de mai sus si pentru asta pun un filmulet ce face mai mult decat o mie de cuvinte
Filmuletul care m-a indemnat sa vad lumea altfel,avem noi romanii o vorba;
fii atent ce nu-ti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca
salve :D
http://www.youtube.com/watch?v=SolGBZ2f6L0
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE