Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Oare s-a oprit evolutia omului?

Mesajde kamy » 15 Noi 2013, 21:37

kamy

Mesajde proapis13 » 15 Noi 2013, 21:54

Nimic convingator in discursul predicatorului...doar imaginile au impact vizual negativ...subtire pt convingerea mea...
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 15 Noi 2013, 21:59

Kamy, am intrebari special pentru tine:

on topic. Ce spune Iisus despre "ceasul acela"?

off topic...
Care e primul pacat?
Care e cea mai grea porunca?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde kamy » 15 Noi 2013, 22:05

proapis13 scrie:Nimic convingator in discursul predicatorului...doar imaginile au impact vizual negativ...subtire pt convingerea mea...

Depinde de punctul de referinta,de sprijin!o intrebare totusi convingerea ta pe ce se bazeaza?
kamy

Mesajde kamy » 15 Noi 2013, 22:11

Mircea_63 scrie:Kamy, am intrebari special pentru tine:

on topic. Ce spune Iisus despre "ceasul acela"?

off topic...
Care e primul pacat?
Care e cea mai grea porunca?

Te referi la faptul ca,, nu stie nimeni ceasul acela,,?
Primul pacat neascultarea,dintre porunci 8 sant negative in forma ,,sa nu faci,,doar doua iti cer sa faci ceva a 4-a si a 5-a!
Nu inteleg la ce te referi?
kamy

Mesajde proapis13 » 15 Noi 2013, 22:14

kamy scrie:Depinde de punctul de referinta,de sprijin!o intrebare totusi convingerea ta pe ce se bazeaza?

Pe porunca a doua ;) ....pe subintelesul de la sfirsit...
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kamy » 15 Noi 2013, 22:26

proapis13 scrie:
kamy scrie:Depinde de punctul de referinta,de sprijin!o intrebare totusi convingerea ta pe ce se bazeaza?

Pe porunca a doua ;) ....pe subintelesul de la sfirsit...

Imi dai ceva detalii?
kamy

Mesajde proapis13 » 15 Noi 2013, 22:35

kamy scrie:...Imi dai ceva detalii?

Scrie porunca a doua completa si atunci iti dau raspunsul

Cred in cele zise de pedicatorul tau cum o sa crezi si tu in cele citite in stirea de mai jos
Mitologia nordica anunta ca lumea se va sfarsi peste 100 de zile. :shock:
http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/mito ... ck-ul.html
proapis13

Mesajde modigliani » 15 Noi 2013, 22:38

PRIETENI , voi realizati ca suntem deja total OFF TOPIC si ducem discutia asta precum alearga hamsteru' pe roata ?
Pe mine nu ma deranjeaza . Dimpotriva , cand am chef de-un misto subtirel arunc p-acilea cate-o "fumigena" inofensiva ....

Dar va intreb pe voi , mai vorbim despre ..... "EVOLUTIA OMULUI" ?
modigliani

Mesajde kamy » 15 Noi 2013, 22:45

proapis13 scrie:
kamy scrie:...Imi dai ceva detalii?

Scrie porunca a doua completa si atunci iti dau raspunsul

Cred in cele zise de pedicatorul tau cum o sa crezi si tu in cele citite in stirea de mai jos
Mitologia nordica anunta ca lumea se va sfarsi peste 100 de zile. :shock:
http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/mito ... ck-ul.html

Ei cand am ajuns prima data in Craiova,de revelion 1986,am mers sa vedem orasul si am intalnit un grup de oameni care se certau de mama focului!io intreba-i ca taranu ce au astia de se cearta?nu se cearta sant microbisti!
Asa ca io zic pune degetul pe ce nu-ti convinee ca sa nu dam in microsnobism!
kamy

Mesajde kamy » 15 Noi 2013, 22:49

Vorbim de evolutia cunostintei,sau despre ce evolutie e vorba!am precizat din start ca-s creationist convins si cred mai degraba ca omul a degenerat!
kamy

Mesajde proapis13 » 15 Noi 2013, 22:54

modigliani scrie:Dar va intreb pe voi , mai vorbim despre ..... "EVOLUTIA OMULUI" ?

Da, omul nu s-a oprit din evolutie; vezi si ultimele descoperiri facute la glanda pineala
sau descoperirea unui nou ligament la genunchiului ce ,,a scapat'' chirurgilor pina acum
Asta numesc eu evolutie,sau vezi copii de 5 ani din ziua de azi,primesc o tableta si in cateva zile sunt artisti...
proapis13

Mesajde modigliani » 15 Noi 2013, 22:59

kamy scrie:..... ca-s creationist convins si cred mai degraba ca omul a degenerat!

Asa domle !!! Vorbim aceeasi limba ! Mai mult , vorbim in topicul care trebuie !

Si eu consider ca :

- A degenerat fizic , indiferent de faptul ca durata de viata a speciei umane a crescut ( lucru care influenteaza grav suprapopularea planetei ) ,
- A degenerat intelectual , indiferent de reusitele pe care omul le "obtine" in fata calculatorului sau manuind utilaje ( de exemplu ) . Creierul s-a dezobisnuit sa lucreze in "parametri" firesti , necesari strictei existente pe Terra .

Concret , specia umana a degenerat total . Nu-mi pot imagina in cazul unui cataclism in care omul ramane "gol" in fata naturii cati vor supravietui .....
modigliani

Mesajde modigliani » 15 Noi 2013, 23:11

proapis13 scrie: vezi copii de 5 ani din ziua de azi,primesc o tableta si in cateva zile sunt artisti...

Salve , iarta-ma , dar eu nu gasesc asta ca fiind evolutie .......
Dimpotriva , la nivel existential a speciei umane , in direct raport si echilibru cu planeta , este o rupere flagranta de ceea ce defineste OMUL !

Tablete , calculatoare , telefoane , bullshituri d-astea , sunt valori false ! Nu au absolut nimic in comun cu ceea ce am putea numi EVOLUTIE A OMULUI . Cel mult , daca vrei , reprezinta evolutia tehnologiei ( indiferent de faptul c-au fost create de om . Pe om , toate acestea il trag in jos , il rup de lume )
modigliani

Mesajde proapis13 » 15 Noi 2013, 23:20

modigliani scrie:Concret , specia umana a degenerat total . Nu-mi pot imagina in cazul unui cataclism in care omul ramane "gol" in fata naturii cati vor supravietui .....

In filmele vechi despre sfirsitul lumii era imposibil ca printre supravietuitori sa nu fie cate un electronist
ce dintr-un aparat radio vechi incropea ori o statie de emisie receptie ori un emitator morse
Cati dintre noi stiu sa faca asa ceva??
In filmele noi supravietuitorii au tot timpul o arma in mana si lupta impotriva raului
Pai in cazul asta si cel bun si cel rau o sa aiba o arma in mina
In alta ordine de idei am revazut filmuletele despre suprevietuitorii uraganului din Filipine
cum stateau la coada la alimnete si la apa nu era nici o diferenta intre ei si cei din Africa
oameni deznadajduiti si plini de neputinta si de resemnare;toti o sa fim la fel in caza de catastrofa planetara
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 15 Noi 2013, 23:21

Intr-un mod oarecum in firea lucrurilor -dupa ce se intampla pare normal- rolul selectiei si implicit al evolutiei, ca aste doua merg mana in mana, a fost preluat de la nivel de invivid la nivel de populatie ( un nevolnic din populatia mai tare, are sanse mai mari de supravietuire decat un puternic din populatia slaba). Concret, un american obez si tampit supravietuieste mai sigur decat un afgan atletic si inteligent...rolul selectiei a fost luat de pe umerii omului pe umerii cunoasterii. Te-ar putea ucide gripa, dar te salveaza vaccinul.

Selectia a devenit atipica. Repet, astea doua, selectia si evolutia sunt impletite. Nu poate fi evolutie fara selectie.

In caz de "apocalisma", un Tarzan supravietuieste mai usor decat un "Beautiful Mind". In jungla urbana e invers. E un moment de cotitura. S-au schimbat regulile.

Daca nu intervine nimic cataclismic, nu mai vorbim de evolutia omului, ci de cea a omenirii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE