Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive apicole

Mesajde dicu.ion57 » 17 Noi 2013, 18:23

dicu.ion57 scrie:Pasul 5
Dupa 3-4 zile deschid orificiul ca albinele sa poata circula de la o fam la alta.Orificiul fiind mic unificrea se face treptat ca nu trece masiv albinele dintro parte in cealalta,in plus cit au stat despartite prin sita de la rama am observat ca se hraneau reciproc,acum ramine sa se faca doar unificrea masei de albine din ambele fam .Dupa ce am deschis orificiul trebuie sa verificam daca albinele sint linistite ,cum se comporta pe faguri si daca mai sint agresive unele cu celelalte.In caz ca sint agresive se inchide din nou orificiul mai asteptind inca o zi s-au doua dupa care se deschide din nou.
Fişiere ataşate
phpi8Jc9FAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 17 Noi 2013, 18:47

Daca vad ca totul este in ordine pun faguras la cuca de la reg ca albinele sa o elibereze.Daca este aceptata atunci scot rama afara apropii ramele le formez cuibul si gata cu fam unuficata.Eu folosesc aceasta rama la greu ,folosesc ambele variante depinde care o am disponibila.Procentul de aceptare al reginelor este net superior fata de metodele practicte de mine pina acuma.Aceasta metoda se preteaza la unificari ,la indreptrea stupilor bezmitici dar cind se baga reg mai multe dedata in roiuri s-au nucleie nu este avantajoasa ca necesita mai multe asemenea rame si nu este economic financiar.In curind voi prezenta si cum indrept stupi bezmetici cu aceasta rama.
Fişiere ataşate
phpMwF7ADAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde delorin I » 17 Noi 2013, 19:22

Multumim! A fost mai mult decat explicit!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde dicu.ion57 » 28 Noi 2013, 19:05

Uruitor pentru macinat zahar pudra.
Fişiere ataşate
phppIXbf2AM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 28 Noi 2013, 19:10

Vedere din fata a uruitorului.
Fişiere ataşate
php4emuzAAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 28 Noi 2013, 19:15

Cutitele din interiorul uruitorului sint montate in cruce pentru o mai buna macinare.
Fişiere ataşate
phpXWCGNTAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 28 Noi 2013, 19:25

Pentru obtinerea zaharului pudra ,peste sita care o folosesc la uruiala din cereale,am pus o sita cu ochiuri mai mici.
Fişiere ataşate
phpRIwunlAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde delorin I » 29 Noi 2013, 10:32

Cat de des folositi zaharul pudra? Probabil acest dispozitiv ar fi bun si pentru obtinerea acelui praf de zahar necesar pentru dezvoltatea acelui efect de curatire al albinelor! Desi daca e sa bagam zahar brun...vor fi niste costuri foarte mari daca nu gasim un angrosist!(cred ca asa se scrie mai nou acest cuvant, fonetic din ce am vazut in dictionarul unei doamne profesoare! )
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde dicu.ion57 » 29 Noi 2013, 18:32

delorin I scrie:Cat de des folositi zaharul pudra? Probabil acest dispozitiv ar fi bun si pentru obtinerea acelui praf de zahar necesar pentru dezvoltatea acelui efect de curatire al albinelor! Desi daca e sa bagam zahar brun...vor fi niste costuri foarte mari daca nu gasim un angrosist!(cred ca asa se scrie mai nou acest cuvant, fonetic din ce am vazut in dictionarul unei doamne profesoare! )

Domnule Delorin eu folosesc foarte rar zaharul pudra ,pe motivul ca eu la albine nu bag turtite ca am alte metode de stimulare.Am facut zahar farin si pentru mine ca am bagat si eu de curiozitate la citiva stupi turtite ,si fata de stimularea care o fac eu,este mai putin avantajoasa si mai costisitoare.Daca stupi ramine fara mincare atunci nu am nici o retinere si bag turtite .Metoda care o folosesc eu ,o practica multi apicultori am vazut chiar pe forum.Am ajutat citiva colegi sa faca zaharul la mine ca merge foarte repede ,si ca sa fie cit mai fin trebuie sita cu ochiuri cit mai mici.Cu siguranta merge si zaharul de care vorbiti.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 29 Noi 2013, 19:31

Stupi mei in apropierea culesului.Nu tin familii slabe.Daca vad ca nu are plecare buna si bate pasul pe loc ,prima masura este unuficarea.
Fişiere ataşate
phpVWyssvAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 29 Noi 2013, 19:45

Frumos a mai creat Dumnezeu natura.
Fişiere ataşate
phpBWCvPcAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 01 Dec 2013, 14:24

Sablon pentru gaurit ramele
Sablonul l-am confectionat din tabla .Am copiat profilul dupa o rama,am dat gaurile pe centrul sablonului ,prin care pot insemna cu pixul s-au intepa cu o sula locul unde urmeaza sa fie date gaurile.
La capete am indoit sablonul ca atunci cind insemnez s-au gauresc direct laterala prin sablon aceasta sa fie cit mai rigida ,sa iasa si gaurile corect.Se obsearva ca am indoit si lateralele la sablon ca atunci cind pun rama in sablon centrarea sa fie cit mai buna.
Fişiere ataşate
phpzQtiPwAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 01 Dec 2013, 14:28

Asa arata laterala pusa in sablon.
Fişiere ataşate
phpv6i805AM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 01 Dec 2013, 14:33

Partea prin care semnam s-au gaurim direct prin sablon.
Fişiere ataşate
phpTzn0oMAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 01 Dec 2013, 14:39

Prin intepare se insemneaza unde vine gaurile.
Fişiere ataşate
phpDMhVnrAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 01 Dec 2013, 14:47

Eu folosesc gaurirea direct prin sablon,ca sa elimin din timpul insemnari si apoi gaurirea.Pe sablon se vede mai multe gauri.Acestea ma ajuta sa gauresc si alte marimi de rame.
Fişiere ataşate
php47XwddAM.jpg
dicu.ion57

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE