Tankard scrie:Ca tot veni vorba despre stupi de poliuretan sau polistiren extrudat.In poza sunt niste stupi de polistiren extrd de 4 cm grosime pe 14 rame,facuti de mine,un stup m-a costat in jur de 100run....
Salutare !
De aici .......
Bravoooo !!!
Tankard scrie:Ca tot veni vorba despre stupi de poliuretan sau polistiren extrudat.In poza sunt niste stupi de polistiren extrd de 4 cm grosime pe 14 rame,facuti de mine,un stup m-a costat in jur de 100run....
Cornelius scrie:Buna seara, sunt nou pe acest forum si incepator in apicultura am cteva intrebari daca doriti sa imi raspundeti.
Am 2 famili pe 7 rame la ora actuala cutia este pe 10 rame am pus polistiren in dreapta si stanga ramelor dar am albina pe partea cu diafragma. Acuma sa le mai pun o rama sau se strang in ghem cand da frigul? Stupii pot sa ii dau in folie exista vreo problema, cutiile nu au aerisire pe la fund si am lasat deasupra la podisor aprocsimativ 5cm/patrati sita goala si restul am acoperit cu ziar si cu patura?
Mai am 4 roiuri pe 3 rame si leam pus cate 2 in cutie cu diafragma intre ei si am lipito cu banda adeziva de trasat pe pardosea, am facut o gaura de 10x7cm in diafragma si am pus sita si dupa diafragma de delimiteaza cuibul polistiren. La acestia pot sa astup complet sita de la podisor ca ventilatia o are prin cele 2 urdinisuri si cutiile acesta au fundul plin. Si folie pot sa pun?
Tratamentul cu varachet l-am facut dar tot mai am puiet in familie exista vro problema? Ca am inteles ca trebuie dat cand nu mai exista puiet.
Multumesc.
rihmond scrie:de ce are puiet capacit in aceasta perioada,matca este din august.
andrei_calinescu scrie:
Albina dintr-un stup iernat pe 5 rame in polistiren, nu sta in ghem. La debut de ianuarie aveau puiet(sonda introdusa in inima ghemului, temp 36 grade. In lada daca imi aduc bine aminte erau 25 Grade!!!!! Albina maidaneza de-a noastra.
La mine ghemul era teapan si in lada ca afara. Cum dracu sa-si dea aia drumul la puiet?
Sa rememoram cum plangeam toti la topicul "Iarna 2013" si cum ne intrebam cine culege la salcam.
O fam puternica in stup de polistiren nu sta in ghem. Parametrii astia au fost testati la Erlangen.
Eu sunt cu ochii pe stupina prietenului meu, a bagat la iernat fam normale, 4-5 rame. Ce ma preocupa e momentul in care debuteaza ponta si cum se comporta in momente critice albina, cu puietul(daca revine frigul, il canibalizeaza , ori ba).
filip scrie:Doctore pab,explicati gresala facuta de cei care administreaza turte inca de pe acum.Sunt de acord cu cele scrise mai sus.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori