Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stup orizontal in regie proprie

Mesajde ignatius » 18 Noi 2013, 13:16

Va salut
Am facut stupi ME de 3/4 si 1/2 in regie proprie pentru ca erau usor de facut dintr-o singura scandura.
La orizontal pe 16 rame +diafragma cu dimensiuni interioare de Lxlxh =63,75x45x33 cm e mai dificil de construit datorita inaltimii mari .
Care este tehnica prin care se face un stup orizontal?
Cam care ar fi pretul unui stup in regie proprie?
Pentru scandura de fund e simplu, se face in falt si se bate pe fundul lazii.

Pentru scandura de inaltime, trebuie sa se faca panoul de 33 cm in lamba si uluc sau dublu falt de prima data?
Ce alte cerinte mai sunt pentru un stup orizontal pentru pavilion?
Va multumesc
cu stima
48 ani, stupi verticali
ignatius

Re: Stup orizontal in regie proprie

Mesajde balu » 18 Noi 2013, 20:18

eu fac panourile fara falt, scindurile lipite direct, strinse in prese, n-am observat probleme, e drept ca fac stupi de 2-3 ani.
Fac falturi doar la colturi.
balu

Mesajde ignatius » 18 Noi 2013, 21:44

Deci obligatoriu sa se faca panouri dinainte,nu merge asamblat din bucatele. mai greu aici cu panourile. multumesc, mai are cineva idei? cred totusi ca lamba si uluc e cea mai buna de a realiza panourile.
multumesc, cu stima
48 ani, stupi verticali
ignatius

Mesajde un OM » 20 Noi 2013, 08:37

O idee, scandurile care alcatuiesc lungimile si latimile stupului (indiferent de modul de lipire intre ele) trebuiesc imbinate incat sa nu fie la acelasi nivel. Lipiturile sa nu se intalneasca.
un OM

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....