Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ferăstrău circular de banc PTS 10

Mesajde ionel07196555 » 06 Noi 2013, 23:13

pngflorin scrie:http://www.bizoo.ro/firma/bernardo/vanzare/2214405/masini-pentru-grosime-th-330-230-v

Iar pt aprig ma gandeam la asta.....320 euro, vreo 1400 de lei.

Pareri....

Am asa ceva
NU o mai folosesc .
De ce ?
Pe privat.
ionel07196555

Mesajde lucky5strike » 07 Noi 2013, 00:33

http://www.bizoo.ro/firma/bernardo/vanzare/2214405/masini-pentru-grosime-th-330-230-v

Parerea mea e ca masinuta asta te va tine in loc, 1,5 kw pt un degrosator, nu stiu daca ia pe real mai mult de 1,5 mm.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde pngflorin » 08 Noi 2013, 11:59

probabil, nu am folosit si nici nu am vazut decat pe youtube.

Insa alternative ce I-mi recomandati.
pngflorin

Mesajde BUNKA » 08 Noi 2013, 17:49

pngflorin scrie:Pareri impartite....am un prieten ce are asa ceva de 3 ani si e f multumit de el.

Clar o sa fie pt hobby, necesitatile unei case plus o stupina de 50-60 familii.Insa putin probabil sa incep sa i-mi construiec stupi, chiar daca scula ar permite eu nu am indemanarea necesara.Chestii mai marunte in mod cert am sa incerc.

BUNKA scrie:Frate..ai dat o carutza de bani pe el, o sa te tina dar daca faceai unul artizanal ieseai si mai ieftin si era si mai puternic...

Bunka, am dat 1350 de lei adus acasa...pretul nu e o caruta de bani in mod cert.
Am unul facut artizanal, circular, aprig, cu mandrina la 3 Kw, trifazic, insa nu i-mi este indemanatic, e f greoi , mare, etc....si chiar pot sa spun ca i-mi este teama de el, dupa ce a vrut aprigul sa i-mi rada podul palmei..... :( .

Credeam ca a fost vreo 1oooE...
BUNKA

Mesajde ionel07196555 » 08 Noi 2013, 23:46

pngflorin scrie:probabil, nu am folosit si nici nu am vazut decat pe youtube.

Insa alternative ce I-mi recomandati.

un METABO sau poate o scula combinata scutesti la spatiu in atelier
sau pentru mici lucrari de reparati ia chinezari eftine
Eu am ajuns la concluzia pe care o sustin mai multi colegi : cele artizanale sint mult mai rezistente si se intretin mai usor
ionel07196555

Mesajde almasel » 09 Noi 2013, 08:54

La artizanale mai sunt "ceva" avantaje:
-le configurezi dupa cum vrei- dupa cat te duce capul sau buzunarul
-le faci/ le adaptezi dupa nevoile tale, adica meseriasul care o face este limitat doar de bani si imaginatie
Iar chestiile astea fac muuuult... Ca si exemplu: majoritatea meselor de circular au masa mobila in partea stanga; daca mie mi-e mai la indemana, de ce nu as face-o pe dreapta?
almasel

Mesajde bio » 17 Noi 2013, 22:34

Referitor la garantie
am cumparat de pe net de la o firma din IASI moldova treding cam asa ceva o masina de degrosat B E R N A R D O am primito a doua zi cu bani rambust prin curier la o ora o pun in functiune de curiozitate sa vedem ce face si la nici 6 metri liniari trecuti prin ia scindura cumparata in 2010 deci 2 ani de stat la uscat , la primu nod se indoaie da sa indoit cutitu si { bacu } sun la firma imi zice sa o trimit la servis
EU a doua zi ma deplasez la iasi de la calarasi o arat la prima ora la directoru de vinzari si el incepe sa imi arate tot felu de hirtiiiiiii si ma trimite la servis acolo nu avea piese pentru ia si o las acolo in 3 zile o primesc acasa cu cutitu indoit si BACU
indreptat cu ciocanu da cu ciocanu { UN set de cutite custa 150 ron ]
cind am ridicato de la curier am ramas cu minerele in mina si fieru jos
E vorba de bernardo TH 330
aceasta scula nu o mai folosesc am sa pun o foto cu ia unde este aruncata
De anu trecut unde prind spun ce am patit cu eiiii
la or ce tirg din sud daca vin ma voi aseza linga iei cu ia si cu ce poate face marfa lor anu asta nu au venit la SLOBOZIA sau bucuresti

ATENTIE !!!!!!!
bio

Mesajde almasel » 19 Noi 2013, 20:03

Daca mai este in garantie poti sa mergi la OPC. Conform legilor din Romania, in caz de neconformitate (prin neconformitate se intelege orice defect, inclusiv ceea ce ai patit tu) comerciantul are obligatia sa ia una din masurile reparatorii de mai jos (la intelegere cu clientul):
-reparatie prin service
-inlocuire produs
-retur (innapoierea banilor).
Attentie: e obligatia vanzatorului, nu e pe vrute! Deci, daca mai ai garantie la ea, mergi la OPC.
almasel

Mesajde lucky5strike » 19 Noi 2013, 20:29

Rog frumos, nu mai dati citare la postul anterior, pentru că: ingreunati parcurgerea topicului, va afecteaza ochii, uzati sistemul, etc... si ne dati de lucru!!! 8-)
-------
Problema astazi e ca dand bani putini, e posibil sa iei o scula ratacita, uzata, dar de calitate. Si... dand bani multi, risti si sa primesti ceva ce nu face!

Vecinul meu are un ciocan rotopercutor HILTI, luat acum vreo 10 ani, second. Spune ca l-a costat cat o scula obisnuita, dar noua. Scula asta e mana lui dreapta. Imi amintesc cum spargea cu ea betonul la peretele spre la balcon. O foloseste la toate aplicatiile, profi, si nu l-a lasat niciodata. Habar nu aveam ca exista firma asta. Putea sa-si ia, poftim, Black/Decker. El zice ca aia l-a servit mai bine decat 10 Black and Decker.

PS: astia care vand chinezarii, nici nu se inghesuie sa-ti dea hartii in regula la scule, deci, grija.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nicu68 » 19 Noi 2013, 21:18

eu lucrez de doi ani in franta numai cu scule hilti,sunt super profesionale deci nu le ocoliti, doar ca sunt ceva mai scumpe aici
nicu68

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2013, 12:02

bio scrie:Referitor la garantie
am cumparat de pe net de la o firma din IASI moldova treding cam asa ceva o masina de degrosat B E R N A R D O am primito a doua zi cu bani rambust prin curier la o ora o pun in functiune de curiozitate sa vedem ce face si la nici 6 metri liniari trecuti prin ia scindura cumparata in 2010 deci 2 ani de stat la uscat , la primu nod se indoaie da sa indoit cutitu si { bacu } sun la firma imi zice sa o trimit la servis
EU a doua zi ma deplasez la iasi de la calarasi o arat la prima ora la directoru de vinzari si el incepe sa imi arate tot felu de hirtiiiiiii si ma trimite la servis acolo nu avea piese pentru ia si o las acolo in 3 zile o primesc acasa cu cutitu indoit si BACU
indreptat cu ciocanu da cu ciocanu { UN set de cutite custa 150 ron ]
cind am ridicato de la curier am ramas cu minerele in mina si fieru jos
E vorba de bernardo TH 330
aceasta scula nu o mai folosesc am sa pun o foto cu ia unde este aruncata
De anu trecut unde prind spun ce am patit cu eiiii
la or ce tirg din sud daca vin ma voi aseza linga iei cu ia si cu ce poate face marfa lor anu asta nu au venit la SLOBOZIA sau bucuresti

ATENTIE !!!!!!!

Eu am luat de la ei un ADM 26o masina de indreptat si degrosat si o folosesc deja de ani buni...merge super, scoate foarte fin nici nu e nevoie de sleif...ce sa zic, conteaza si ce scula e si cat ai dat pe ea si ce o pui sa faca...nu poti compara niciodata o scula de 3oo sau 5oo de E cu una de 15oo sau 2oooE, sunt la categorii diferite daca ma intelegi. Am un circular TK 2ooR tot de la Bernardo care are ani buni de lucru si multi zeci de metri cubi de cherestea tocata si nici macar cureaua nu am schimbat=o...nu e cel mai stralucit circular pe care puteam sa il iau de la ei...a fost 5oo de E dar isi face treaba, scot cele mai exacte taieturi in vinglu la 9o de grade asta daca stii sa reglezi aparatul...nu are un super motor insa pt lucrari de finetze, de exactitate e minunat...daca vrei scula de scula scoti de la 16oo E in sus din buzunar si ai si putere si tot ce vrei...deci nu compara TH33o cu o masina serioasa de grosime....aia ce ai luat=o tu e o masina de indreptat sipculitze...sa fim seriosi, ai asteptari mult prea mari de la motorasul ala...eu pe ADM am 2,2KW...si se poate lua ceva si mai bun...eu am fost limitat de bani.
Ce pot eu sa va zic e ca daca va uitati la Holzmann Austria, la Bernardo Austria, la Damatomachine Italia sau alte firme cu nume nu foarte mare...se poate zice ca au scule sensibil IDENTICE si preturi accesibile, adica se adreseaza clasei hobby, si semiprofesional cu un raport calitate pret foarte bun...daca vrei scula cu renume si steif...te uiti la Winter, Felder sau altele de genul asta dar scoti bani la dublu pe o scula din buzunar...fara 3ooo sau 4ooo sau 5ooo de E pe un utilaj nu scapi.
Deci nu mai comparati mere cu pere ca nu tine comparatia....

Si niste foto cu lazile mele care au iesit din cutitele sculelor hobby marca Bernardo..
Fişiere ataşate
rsz_dsc03865.jpg
fara sleif
rsz_dsc03881.jpg
fara sleif
rsz_dsc03909.jpg
fara sleif in fotografia asta se vede cum luceste materialul...doar din cutit, fara a slefiu deloc...asta inseamna ca nu lucrezi cu cutite boante, le duci la ascutit imediat ce apar imperfectiuni pe materialul prelucrat
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2013, 12:12

Si inca o fotografie in care se vede calitatea materialului prelucrat ...fara sleif atentie, cu scula hobby de la Bernardo dar alta clasa nu TH33o...ti=am zis, nivelul asteptarilor trebuie sa creasca sau sa scada la sculele astea in functie de pret si modelul masinii...
Fişiere ataşate
rsz_dsc03884.jpg
detaliu calitate prelucrare fara sleif, numai din cutitele abrichtului...
BUNKA

Mesajde BUNKA » 23 Noi 2013, 12:42

Intrati aici http://www.ebernardo.ro/6-masini-de-ind ... sime-abric si vizualizati de sus in jos, preturi, puteri motor, si ceilalti parametri ai masinilor si o sa vedeti ce diferentza e intre o scula de 37o E si una de 6ooE dar mai ales intre cele usoare de cateva sute de E si cele care sar de 1ooo cum e ADM ul meu...Apoi la pagina 2 utati=va la pT31o cel la 16oo E...e deja mult peste ce am eu si diferentza e de doar 6oo E...luati in calcul si greutatea utilajului...conteaza la vibratii si stabilitate.
A mea are 15o de kg dar daca ma imping cu fundul in ea din lateral o rastorn...deci...mici detalii care conteaza, cum pot eu sa compar un utilaj de 4ookg cu unul de 1ookg, ma rog trebuie facuta o analiza cand cumperi ceva...
Uite dom`profesor ... http://www.ebernardo.ro/masini-de-indre ... 400-v.html scula de 18ooE, trifazica, cu motor de 3kw 4Cp marca aia rau famata...care iti garantez ca faci mobila cu ea...uite aici..http://www.ebernardo.ro/masini-de-indre ... 400-v.html uite la motor, uite la greutate si la restul de detalii dimensiuni, adancime degrosare etc...tot marca aia rau famata..si iti garantez ca si scula de 8ooo de E e tot tzatza de matza.
Nu e reclama...la fel se gaseste si la Holzmann si la Damatomachine..preturi pe acolo...dar ca in orice domeniu, trebuie sa scoti banutzul din buzunar pt ceva bun...mocca nu se poate nimic!!
BUNKA

Mesajde pustu » 23 Noi 2013, 15:42

oferta de Black Fraierday
on topic : 1275 lei
off topic : e interesanta si asta 783 lei
sa traiesti nea' cristi vidican
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde nicu68 » 23 Noi 2013, 19:37

ce parere avet despre acest circulat Metabo tkhs 315 c-2.0 wnbas vrea sa il cumpar e la oferta de la 1.409 la 1.099
nicu68

Mesajde ionel07196555 » 24 Noi 2013, 00:09

IMG_0195.jpg
se vede cat am folosito si are doar un an
1700 ron o nimica toata
asa a esit din cutie venita de la servis fara capac sau miner
Frumos ce ne arati dar mai frumos era
sa fie aratat detaliu la material
ASA de bine arata in foto si cei facuti de mine pentru mine [ pentru mine ]
cu ceva CHINEZISME de doi LEI nu cu marca bernardo ce se strica la proba
Astia de ce nu au specificat ca pot sa o pastrez ca MACHETA nu hobi