Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Goana dupa pamant

Mesajde lucky5strike » 25 Noi 2013, 00:22

S-o referi la faptul ca in satele voastre, nu prea vezi lume pe drum, la poarta... cum se manifesta pe la noi, cei din sud.

Asta-vara, intre Brasov si Sighisoara, pe la pranz am trecut printr-o gramada de localitati mai mici si asa e... nici tipenie de om .

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde State » 25 Noi 2013, 00:27

lucky5strike scrie:Asta-vara, intre Brasov si Sighisoara, pe la pranz am trecut printr-o gramada de localitati mai mici si asa e... nici tipenie de om . :lol:

Sa treci noapte , ca nici lumina nu vezi. :lol:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde stefanmadalin » 25 Noi 2013, 01:21

linde scrie:

D-le Stefan

Ma faci sa cred ca matale nu ai fost nici odata in apuseni doar ai auzit s-au vazut la tv.

Da asa este, am vazut doar la televizor, ceea ce am vrut sa spun este ca erau case parasite, in paragina si in care vegetatia pusese stapanire. Prin sat nici tipenie de om, nici macar la crasma, n-am vazut prea multe siri de coceni, animale, ce aveau si asta m-a impresionat, pasari foarte frumoase, care erau libere pe drum, nu se lua nimeni de ele...
stefanmadalin

Mesajde alt stupar » 25 Noi 2013, 11:55

lucky5strike scrie:Asta seara mi s-a relatat o schema foarte subtila prin care arendatorul poate sa-si insuseasca pamantul proprietarilor nevoiasi, in timp:

1. Persoane vizate sunt batrani cu urmasi directi in strainatate sau uitati in nepasare.
2. Se face un contract intre cele doua parti, care "se inteleg" pe 7-10 ani. Castigul anual al proprietarului e specificat, iar arendasul se obliga sa cultive pamantul si sa plateasca el impozitul pe durata contractului.

este vorba despre binecunoscuta uzucapiune ca mod de dobandire a dreptului de propietate, prin posesia neîntreruptă asupra unui lucru în tot termenul fixat de lege. Sanctioneaza lipsa diligentelor propietarului tabular pe o perioada consistenta de timp (intre 10 si 30 de ani) insa poate fi desfintata foarte usor -atentie- tocmai facand dovada acelui contract intre cele doua parti daca vorbim de un contract de inchiriere
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 25 Noi 2013, 11:59

Din ce-mi aduc aminte...poti deveni proprietar, dovedind ca te-ai comportat ca atare, dupa 30 de ani.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 25 Noi 2013, 12:08

Florin, tot din ce-mi aduc eu aminte (daca stiu raspund, daca nu... nu ma bag la uzat motoare de cautare ca sa ma dau Gicu Desteptu` :evil: ) este nevoie de o posesie neintrerupta intre 10 si 30 de ani, functie de niste cinditii enumerate limitativ in lege: posesia in virtutea unui just titlu si domiciliul propietarului tabular.
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 25 Noi 2013, 12:22

Da. Ideea e ca poti deveni proprietar pe terenul altuia daca l-ai stapanit un numar de ani prevazut de lege. Timp in care proprietarul initial nu si-a exercitat calitatea de proprietar...a abandonat proprietatea, nu si-a platit impozitele, nu te-a contestat, etc.

Adi, chiar vorbesc din aduceri aminte...nu am fost un student foarte serios. Dar am retinut cateva principii, atat cat sa casc ochii cand simt o teapa in aer. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde IGNITE » 25 Noi 2013, 17:16

dacă deţii pentru altul, nu poţi uzucapa.
şi dacă eşti posesor de rea-credinţă poţi uzucapa.
mai există şi intervertirea posesiei...discuţiile sunt mai ample.
cea de 30 de ani se numea "uzucapiunea de lungă durată" şi presupunea anume condiţii, iar cea de 10 până la 20 de ani "de scurtă durată", durata fiind în legătură cu domiciliul ăluia care uzucapează.
uzucapiunea este mod originar de dobândire a proprietăţii, cine uzucapează, este considerat proprietar de la începutul timpurilor.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 25 Noi 2013, 17:28

la aia de 30 nu este nevoie de acel just titlu.

dacă cineva are chef să ştie despre...poate postăm ce şi cum.

în orice caz, pentru a se constata intervenirea uzucapiunii trebuie mers la instanţă, unde se analizează condiţiile. ideea este că dacă nu este indicat corect pârâtul (fostul proprietar) e mai greu, ca să zic aşa (se respinge).
IGNITE

Mesajde alt stupar » 25 Noi 2013, 18:20

Da` mai tata... sigur ca la aia de treizeci de ani nu este nevoie de "in baza unui just titlu".
Ca de aia ziceam " functie de niste conditii"
Acuma... daca-ti cauti omu` cu care sa te incontrezi in termene juridice... sigur nu m-ai gasit pe mine disponibil pentru d`astea... de multa vreme ma intereseaza chestiile astea cam cat pe bou cand fata vaca, daca-ntelegi ce vreau sa spun ;)
Restul... fragmente de amintiri din facultate... si-s ani multi d-atunci !
alt stupar

Mesajde LUCIAN AVRAM » 25 Noi 2013, 19:07

LUCIAN AVRAM

Mesajde IGNITE » 25 Noi 2013, 22:57

alt stupar scrie:Da` mai tata... sigur ca la aia de treizeci de ani nu este nevoie de "in baza unui just titlu".
Ca de aia ziceam " functie de niste conditii"
Acuma... daca-ti cauti omu` cu care sa te incontrezi in termene juridice... sigur nu m-ai gasit pe mine disponibil pentru d`astea... de multa vreme ma intereseaza chestiile astea cam cat pe bou cand fata vaca, daca-ntelegi ce vreau sa spun ;)
Restul... fragmente de amintiri din facultate... si-s ani multi d-atunci !

nuuu...nuuu. tu m-ai perceput aiurea. ceea ce ai spus, ai spus ok. doar nu ai pretins că este exact aşa cum ai scris. oricum, în linii mari, s-a înţeles ideea a ceea ce ai vrut să spui.

eu am vrut să spun că dacă cineva este interesat de subiect...se poate detalia.

şi am mai vrut să dau de înţeles, că, într-adevăr, cei care posedă pentru altul, spre ex. cei care iau în arendă, care este o specie de locaţiune, nu pot uzucapa. totuşi, posesorii de rea-credinţă, pot, neavând nevoie de just titlu.
IGNITE

Mesajde proapis13 » 25 Noi 2013, 23:28

Cred ca in timpul vietii noastre Romania nu v-a mai fi cum o stim noi astazi
http://agricultorii.ro/stelian-fuia-in- ... e-romania/
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde stefanmadalin » 26 Noi 2013, 00:12

Alt smecher local. A jecmanit intitutul Fundulea de pamant si si-a facut propria firma de ameliorare(procera) spune el cu germoplasma din Sua( cand de fapt el continua manca de zeci de ani de la Institut, fara sa plateasca ceva)cu oameni tot de acolo, a fost ministru al agriculturii, a fost director Monsanto, a trimis spaga electorala la ultima campanie un sac de porumb pentru fiecare agricultor, doar asa, poate strange si el niste voturi, si multe altele....

Mie sila de astfel de oameni care acum se dau cei mai inocenti, cand defapt au avut putere de decizie si nu au facut nimic.
stefanmadalin

Mesajde kiloz » 29 Noi 2013, 13:40

Cine sunt fermierii din Parlamentul României

Hectar cu hectar, metru pătrat cu metru pătrat, parlamentarii României au strâns teren intravilan, extravilan şi în unele cazuri chiar păduri.
Un adevărat colecţionar de terenuri agricole este deputatul PDL Vasile Iliuţă. Din 1991 până în 2011, democrat-liberalul a cumpărat 402 hectare de teren agricol, la care se adaugă 8.000 de metri pătraţi de teren intravilan.
La fel de strângător, dar la capitolul terenuri extravilane, este deputatul PNL Marin Anton. Liberalul are nu mai puţin de 18 terenuri extravilane, adică 1.700.000 de metri pătraţi. Averea sa este completată de cinci terenuri intravilane şi patru forestiere. Marin Anton a început să cumpere pământ din 2000, în Ilfov, Giurgiu și Buzău.
Spre teren agricol s-a orientat şi deputatul PDL Stelian Fuia, care deţine 50 de hectare în judeţul Călăraşi.
Deputatul PSD Stanciu Zisu a obţinut prin vânzare-cumpărare 55 de hectare de teren agricol. Acesta mai are şi 17 terenuri intravilane.
Social-democratul Doru Babuş şi liberalul Victor Paul Dobre deţin şi ei câte 15 hectare de teren agricol.
Politicienii şi oamenii de afaceri caută cartea câştigătoare în agricultură. Tonul a fost dat de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, care a cumpărat aproape 300 de hectare de teren agricol în judeţul Călăraşi, cu ajutorul unui credit ipotecar de un milion de euro. Joi, Elena Udrea a anunţat la rândul său că va cumpăra circa 100 de hectare de teren.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde stefanmadalin » 29 Noi 2013, 14:12

Iliuta lucreaza vreo 7000 ha, am fost asta vara la el in ferma.
stefanmadalin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE