Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive de insarmat ramele

Mesajde proapis13 » 01 Noi 2013, 23:33

samuellazea scrie:Salutare proapis13,

Multumesc mult pentru linkul de la tine. Ma bate gandul sa il cumpar pentru rame dar as vrea inainte sa stiu si ce parere ai tu despre el. Crezi ca isi face treaba? Am vazut acolo diferite marimi de capse si cuie. Crezi ca sunt indeajuns de mari pentru rame? Intreb fiindca nu am mai folosit asa ceva si tare vreau sa incep. Mersi anticipat de ajutor

Toate cele bune,
Sami

Am scris si ma repet nici un capsator de mana sau electric cu capse pina la 20mm - asta e maximul cu care pot lucra - nu este bun pentru incheiat rame :!:
Eventual pt fixarea capetelor sirmelor sau pt insirmarea in V-uri pe mijloc sunt beton
https://www.google.ro/search?q=capsatoa ... d=0CHUQsAQ
Daca te dau banii afara din casa,ia-l,eu va zic ca cu unul cu 25-30 lei faci acelasi lucru ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 02 Noi 2013, 06:49

proapis13 scrie:Daca te dau banii afara din casa,ia-l,eu va zic ca cu unul cu 25-30 lei faci acelasi lucru ;)

Cele ieftine încurcă de multe ori capsele. Bat și pe lângă.
Am unul ieftin și unul mai scump, un stanley, care folosește capse mai înguste și mai late (tip G, cred).
Una nu o ratează.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde B.K » 02 Noi 2013, 10:53

proapis13 scrie:
samuellazea scrie:Salutare proapis13,

Multumesc mult pentru linkul de la tine. Ma bate gandul sa il cumpar pentru rame dar as vrea inainte sa stiu si ce parere ai tu despre el. Crezi ca isi face treaba? Am vazut acolo diferite marimi de capse si cuie. Crezi ca sunt indeajuns de mari pentru rame? Intreb fiindca nu am mai folosit asa ceva si tare vreau sa incep. Mersi anticipat de ajutor

Toate cele bune,
Sami

Am scris si ma repet nici un capsator de mana sau electric cu capse pina la 20mm - asta e maximul cu care pot lucra - nu este bun pentru incheiat rame :!:
Eventual pt fixarea capetelor sirmelor sau pt insirmarea in V-uri pe mijloc sunt beton
https://www.google.ro/search?q=capsatoa ... d=0CHUQsAQ
Daca te dau banii afara din casa,ia-l,eu va zic ca cu unul cu 25-30 lei faci acelasi lucru ;)

Asa este , se poate folosi pentru insarmare , pentru incheiat rame nu este bun. Costa 180 lei dar isi merita banii....bate foarte bine.
@cristi Vidican - Poate o sa intelegem si noi romanii ca ce e ieftin nu e neaparat si bun :) . O zi buna !!
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde kamy » 04 Noi 2013, 17:06

Nu stiu ce sicum da pe mine m-ar bate gandul la un capsator sau manual cu parghie si un limitator sau ster cum vreti sa-i spuneti sau arq mai fi bun un capsator pneumatic cu comanda la picior sa ai ambele maini libere,atunci poti continua chiar daca ti-ai prins o mana!
Ar fi buna o capsa de 16-20 lungime si cat mai ingusta intre picioare!
kamy

Mesajde duma » 04 Noi 2013, 19:00

[quote="kamy"]Nu stiu ce sicum da pe mine m-ar bate gandul la un capsator sau manual cu parghie si un limitator sau ster cum vreti sa-i spuneti sau arq mai fi bun un capsator pneumatic cu comanda la picior sa ai ambele maini libere,atunci poti continua chiar daca ti-ai prins o mana!
Ar fi buna o capsa de 16-20 lungime si cat mai ingusta intre picioare![/quo!
Salutare ! Parerea mea personala in vederea incheieri ramelor este acel dispozitiv de lemn unde se introduc ( in functie de alegerea fiecaruia ) ramele si se intepenesc bine urmand cu usurinta capsarea acestora in prealabil folosind aracet D4 . Ca si tehnologie de capsator cel pneumatic isi face treaba ca la carte si are mai multe optiuni ( nr capselor pana la 400 mm si posibilitatea de a bate si cui si a capsa chiar si fundurile de la lazi ) .
P.S. Ce spun este din testele facute la un atelier de tamplarie de profil apicol si baetii mi-au pus la indemana capsatoare si manuale si pe curent si de firme , etc dar ca si cel Pneumatic nici unul . Si incheierea a 20 de rame cu dispozitivul si pistolul mi-a luat 7 minute mie ca incepator !
Spor la treaba !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde kamy » 05 Noi 2013, 06:47

Ma refer la sarmarea ramelor nu la incheierea lor am 2 capsatoare pneumatice profi din 2010!sarmarea in wv!
kamy

Mesajde CORNEL V. » 21 Noi 2013, 18:31

Un dispozitiv interesant...2 in 1
http://www.youtube.com/watch?v=s77hV1F2GFs
CORNEL V.

Mesajde proapis13 » 21 Noi 2013, 19:24

E bun disp rusului insa eu am ramas cu gandul la al copilului grec;cred ca-mi fac unul in iarna asta
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde apivasmob » 21 Noi 2013, 19:41

fanella scrie:
sdanut scrie:cu ce faci canalul?

Canalul l-am facut cu pinza de la circular dar acum din comanda pe care o dau producatorului ramele vin cu canalul facut. Oricum este foarte simplu de facut canalul cine are circular in 10 minute poate sa faca canalul la circa 200 de rame.

0.3 speteze pe secunda da ce este omul viteza ( ii arata panzade la circular si se si face canalul??) :lol:
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde duma » 25 Noi 2013, 11:02

Salutare !
Daca tot am umblat hai hui prin magazine mi-a sarit in ochii urmatoarele pistoale pneumatice pentru capse .
Poate este de ajutor pozele postate !
Fişiere ataşate
rsz_img-20131122-01787.jpg
Am inteles ca acest model tine la '' TAVALEALA "
rsz_img-20131122-01784.jpg
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde alt stupar » 25 Noi 2013, 11:11

duma scrie:Am inteles ca acest model tine la '' TAVALEALA !

de tinut, tine, il folosesc de ceva vreme... insa (parere personala) se gasesc variante mai usoare (atat ca pret cat si -foarte important la volum mare de lucru- greutate in kg) care fac treaba cel putin la fel de buna strict pe capsare rame.
NuAir se justifica doar cand "i se da de lucru" si treburi pe alte esente lemnoase, mai tari decat tei/brad.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde duma » 25 Noi 2013, 11:18

alt stupar scrie:
duma scrie:Am inteles ca acest model tine la '' TAVALEALA !

de tinut, tine, il folosesc de ceva vreme... insa (parere personala) se gasesc variante mai usoare (atat ca pret cat si -foarte important la volum mare de lucru- greutate in kg) care fac treaba cel putin la fel de buna strict pe capsare rame.
NuAir se justifica doar cand "i se da de lucru" si treburi pe alte esente lemnoase, mai tari decat tei/brad.

Persoana care foloseste modelul portocaliu il exploateaza duar la incheiat rame cel mai mult la spetezele de sus si jos , el este multumit si il are luat de 2 ani si cand la achizitionat a dat dublu . Nu contest ca nu sunt variante mai ieftine si mai bune . Aceste poze sunt facute in Baumax ( timisoara )
duma

Mesajde davcosti » 13 Dec 2013, 21:02

:arrow: Adaptat dintr-un placaj Tego! Bobina cu sârmă de Inox, într-un suport! Niște Cleme de susținere a Ramelor și-o Manivelă de întins sârma în RAME! Celelalte Cleme din interior, care se văd nefolosite; Se pot folosi și celelalte tipuri de rame de 3/4 și 1/2! Se vede-n foto, pentru exemplificare. Bobina culcată se rulează mai bine sârma pe sub ea, decât verticală (cad spirele pe ea). Rolele cu caneluri cumpărate, prinse șuruburile de Tego cu niște garnituri să se învârtă rolele ușor, când trec sârma pe ele! Manivela o folosesc înainte de a introduce sârma. (Cumpărată din Târgul Apicol) O ridic, se curbează puțin Rama și când îi dau drumul, după introducerea sârmei se întinde sârma în Ramă :!:
Tot timpul e loc de mai bine, dar în funcție de ce-am văzut la alții, am încercat să-l adaptez pentru nevoile mele :!:
Fişiere ataşate
Dispozitiv pentru însârmarea Ramelor.jpg
davcosti

Mesajde balasbebe » 13 Dec 2013, 22:32

Ramele insarmate cu dispozitiv, raman ani de zile intinse perfect. Trebuie puse si capsele si este foarte bine.
balasbebe

Mesajde proapis13 » 13 Dec 2013, 22:53

davcosti scrie: (Cumpărată din Târgul Apicol)

Crezui ca tu o facusi,oricum imi place ce vad,s-o folosesti sanatos
proapis13

Mesajde davcosti » 14 Dec 2013, 17:02

Doar Manivela am cumpărat-o, că mi-a plăcut cum era realizată ondulatura. Nu tot timpul avem, sau putem să ne facem noi!
davcosti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE