Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Goana dupa pamant

Mesajde stefanmadalin » 29 Noi 2013, 14:34

Nu, are utilajele lui, de milioane de euro, o intreaga flotila.
Daca ai fost la mare pe A2, intre Lehliu si Drajna (sens spre Constanta), pe dreapta, undeva in mijlocul campului ai sa-i vezi ferma, doar cea vegetala, zootehnia e in satul Floroaica. Avea asta vara 300 vaci de lapte si inca 600 gestante, porci si pasari unde nu am putut intra din cauza biosecuritatii.,depozit de cereale(14000tone)..Avea in constructie si un abator.
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 29 Noi 2013, 14:52

Scuze, am uitat moara din Calarsi. In toamna asta a inchis-o, vrea sa faca una mai mare, moderna si frumoasa.
Aa, si halele de pui de IAS Drumul Subtire.
stefanmadalin

Mesajde alt stupar » 29 Noi 2013, 15:33

si care-i pacatul Cornele ?
Ca face ?
Ca nu sta la poarta asteptand sa faca altii in timp ce el ii barfeste ca de ce fac ?

Si, in general, de unde atata aversitate pentru cei care au reusit sa acumuleze ?
To prinzonierii inocenti ai tampeniei "sarac dar cinstit" din anii `90 ramanem ?
Mai trebuie sa treaca 20 de ani pana realizam si noi ca saracia nu-i o virtute... ba din contra ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde stefanmadalin » 29 Noi 2013, 15:48

Alt supar, daca ai stii cum a facut asa ceva, nu ai sa mai spui asta.
Si ti-o spun ca nu a facut-o cinstit. Daca vrei sa dezvolt, am s-o fac, dar nu cu placere.
stefanmadalin

Mesajde alt stupar » 29 Noi 2013, 18:22

mda, palida consolare pentru "cinstitii" oricaror vremuri asta cu... in fata mortii suntem toti la fel ;)
pana una-alta suntem vii si-i mare diferenta intre unul care-si traieste viata (asta ca o are, ca o alta sigur nu ne mai nimeni ! ) si altul care-i mort cu mult inainte sa moara... numa` ca nu stie :)
alt stupar

Mesajde kamy » 29 Noi 2013, 18:39

Apoi hai dezvolta oleaca subectu sa vedem care-i perceptia de castig cinstit ca sa nu araduim alt topic!
kamy

Mesajde Florin Dobre » 29 Noi 2013, 20:23

Cinste aluia de a investit in agricultura si produce ca la carte. In cazul asta chiar nu ma intereseaza de unde sunt banii.
Dupa comunism e deja stiut ca a urmat o acumulare salbatica de capital...romanesc.
Ma intereseaza ca e capital romanesc.
Un investitor roman va reinvesti profitul in afacerea lui de aici. Unul strain isi va trimite profitul acasa.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 29 Noi 2013, 21:06

si de unde ai dumneata certitudinea ca respectivul ( egal care) s-a imbogatit din furatura ?
ca asa scriu ziarele ?
ca asa "se zice"
l-ai prins cumva matale la furat ?
a dovedit cineva vinovatia respectivului ?

uite (si-mi cer scuze ca merg prea departe cu analogia) vine unu` si arunca asa la oha ca
cornelioandanciu castiga mai mult decat alti tiristi ca smenuieste rezervorul. Aia inseamna ca asa si este cu adevarat ?
Eu mai am voie sa ma intreb... dar daca cumva castiga mai bine decat altii ca baga mai multe curse in timp ce altii stau la lada si baga berule ? sau poate ca poate-i sofer mai bun si conduce hardughia scotand un consum mai bun ?
Am voie sa ma inteb sau consider apriori hot pe oricare a reusit sa stranga ceva capital ? :shock:
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 29 Noi 2013, 21:08

Sa fim realisti!
E imposibil sa acumulezi averi fabuloase in cativa ani in mod cinstit. Poate sa fii un geniu al economiei si asta ar fi o exceptie.
Legea este ca o bariera...dulaii sar peste, catelusii trec pe dedesubt iar marea majoritate sta la semnal. Citez aproximativ...n-am spus-o eu, a spus-o altul mai destept.
Acum, ca astia mai descurcaretii au stiut sa invarta legea in folosul lor...noi ii votam, nu ajung singuri acolo sus.
Oricare ar fi fost pe pozitii favorabile, ar fi facut la fel. Doar nu credeti ca exista vreun politician care sa moara de dragul norodului. Important este ca investesc in Romania.

Cat despre relatia stapan-sluga, chiar credeti ca s-a schimbat ceva in sensul asta de la inceputul omenirii?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde State » 29 Noi 2013, 21:18

cornelioandanciu scrie:Dar el si-a facut averea ilegal.Deci sustinem un hot,asadar suntem complici la furt! Dar nu ne intereseaza, accepatm tacit asta, ca ne merge bine, in timp ce altii (cei spoliati) crapa de foame.Sintem smecheri adica. Traiasca capitalismul salbatic, cu cacofonia de rigoare!!

Fara suparare...ce-ar trebui sa facem ? Sa crapam de foame in casa , fiind mandri ca nu sustinem un hot ?

Atat timp cat tu muncesti, esti corect, isi castigi painea cinstit, de ce te-ar interesa despre altul(patronul) ? Crezi ca nu se gaseste altul care sa munceasca in locul tau ? Hai sa fim seriosi. Discutia asta duce catre aia cu averile mostenite si cu stomacul gol. Mandria asta n-o pot intelege. Sunt mandru ca nu muncesc la un hot dar imi ghiorlaie matele de foame.
Pe principiul asta putem merge mai departe:
-nu cumpar de la magazinul din colt pentru ca patronal este hot.
-nu merg cu microbuzul ca patronul este hot.
-nu ma tund la frizerie ca patronul este hot.
-nu merg cu taxiul ca patronul este hot.
-nu cumpar acadele din alimentara ca patronul este hot.
-nu cumpar stupi de la ala ca este hot.
-etc.
-etc.
-etc.
-etc.

Treziti-va fratilor. Unde credeti voi ca lumea e cinstita ?? Si in celelalte tari se practica la fel. Voi vreti sa spuneti ca ar trebui sa sustinem STATUL ? Pai el va sustine pe voi ? Va ia pensia, va taie salariul si daca va ghiorlaie matele de foame , va da mu.ie la tava. Exact asta va da.
Care ar fi sablonul dupa care ar trebui sa ne luam ?

Si mai e sindromul cu capra. Puneti-va in locul oricarui "magnat". Voi ce ati fi facut ? :roll:

RESPECT maxim si neconditionat tuturor care au inselat si vor insela statul ! :D Singura ura pe care o am este indreptata spre STAT. Mori cu zile in spitale, vezi batrani fara locuinta, copii, etc. dar acordam pensii IMENSE cadrelor militare, tortionarilor, etc. Ne rupem gatul pe strazi demne de SF, platim impozite si pe basini, etc.

Asta e STATUL pentru care ar trebui sa fiu eu cinstit..... ?
:twisted:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Florin Dobre » 29 Noi 2013, 21:27

cornelioandanciu scrie: State, nu stiu ce e de facut.Totusi Statul actual are temeliile puse de catre hotii susamintiti, de asta treburile sint asa.

In toata lumea e la fel...nu e specific doar Romaniei. Puterea corupe.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 29 Noi 2013, 21:40

la urma-urmei e simplu...
intre doi... din care unul sta cu burta la soare (si face politica, ca-i la moda :lol: ) si-si tine pamantul parloaga si altul care lucreaza zi-lumina pe tarla si poate mai umfla si el la APIA tabelul cu suprafetele cultivate... pe care-l impuscam ?

Hai sa nu mai lucram de loc.
Hai sa lucram evenual cat sa avem ce pune pe masa a doua zi si restul timpului sa stam relax in saracia noastra, sa ridicam ode ca arabul la apusul soarelui si sa fim mandrii ca suntem saraci !
alt stupar

Mesajde stefanmadalin » 29 Noi 2013, 21:52

Da, ca inseli statul , sa zicem , aici este de discutat, dar cand inseli omul, mii, cand ii dai intr-un an ca 2013 arenda 1000kg grau/ha, in situatia cand subventia o ia arendasul si impozitul il plateste proprietarul, asta nu mi se mai pare corect. Sunt localitati intregi supuse acestor mafioti ai agriculturii. Din nefericire am umblat mult prin satele de prin Calarasi si oamenii sunt amarati, sut sclavi la ei in sat.
V-am mai spus unde studiez, si in viitor vreau sa ma dezvolt, dar vreau ca oamenii cu care lucrez sa-mi fie prieteni , sa fim o familie. Clar oameni ca acestia vor fi greu de gasit, dar nu-mi pot bate capul cu un prost manipulat.

La sfarsitul campaniei de recoltare la cereale paioase, acest fermier din Parlamentul ROmaniei a organizat o petrecere de sfarsit de capanie unde a invitat toti angajatii fermei. Eram de fata , noi studenti fiind in practica.
A inceput sa vorbeasca in fata tuturor angajatilor, cum ca el face si drege totul pentru ei, nu pentru el. A avut un discurs emotionant, si daca nu stiam cine este mai ca imi venea sa plang. Angajatii nu au schitat nimic , absolut NIMIC, ma asteptam sa reactioneze cumva, dar nimic de clintit. Semn clar ca sunt nemultumiti.
L-am intrebat pe unul din mecanizatorii de pe o combina, ce productii a avut la grau. Mi-a raspuns undeva in jur de 7000-8000kg/ha, dar in sat spune ca a avut 5000kg/ha, ca sa dea arenda mai mica.
Oare este de ajuns 1000X0,6=600 lei /ha ca sa traiesti in mediul rural? In contextul in care faci 7000x0,6=4200+subventia =4800/ha-600 lei arenda=4200-¬2500lei /ha cheltuieli=1700 lei profit/ha, mai scazi si impozitul si ai o suma aproximativa. Cei ce aveti posibilitea, asociati-va astia mai mici, cumparati utilaje, munciti-va pamantul, nu vi-l vindeti.
stefanmadalin

Mesajde Florin Dobre » 29 Noi 2013, 21:56

stefanmadalin scrie:V-am mai spus unde studiez, si in viitor vreau sa ma dezvolt, dar vreau ca oamenii cu care lucrez sa-mi fie prieteni , sa fim o familie. Clar oameni ca acestia vor fi greu de gasit, dar nu-mi pot bate capul cu un prost manipulat.

Nu vor fi greu de gasit. Se vor indrepta spre oferta mai buna.
Problema apare cand cel deja dezvoltat va jongla cu pretul o perioada. Un pret suficient de bun cat sa te darame. El isi permite jocul asta.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 29 Noi 2013, 22:26

cornelioandanciu scrie:si conduceau o tara pe care au adus-o la sapa de lemn!

Nu tin partea hotilor...dar treaba asta cu sapa de lemn nu sta chiar asa.
Cand mi-am cumparat casuta, pe ulita erau namoale ori praf...nici vorba de utilitati; curent si atat. Acum e asfalt si rigola; toate utilitatile trase. Hai sa nu privim doar intr-o directie.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 30 Noi 2013, 11:18

cornelioandanciu scrie:S-o folosesti sanatos ! Deci s-au facut investitii pe strada ta?Pai deja cand aud de rigole, borduri, turnari de asfalt, cand astea sint facute din bani publici apar serioase semne de intrebare.Poate ca totusi au fost facute cinstit .Daca tu zici asta, te cred! :D

Multam!

De ce-ar fi semne de intrebare?!
Sunt facute de catre primarii. Adevarat ca in ultimii ani s-au accesat foarte multi bani pentru dezvoltarea infrastructurii.
Nu e valabil doar unde locuiesc eu. In general in tara, a aparut asfaltul si reteaua de apa potabila.
Eu stau pe-o ulita mai dosita...mai linistita. Nu speram sa vad asfalt si toate cele acolo. Dar dupa 15 ani...minune se facu. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE