Daniel_new scrie:Foarte interesante discutiile,pentru mine,ca incepator fiecare idee este binevenita,ma intrebam daca ar fi gresit sa pun pe partea de nord si respectiv de vest niste polistiren extrudat de 3cm iar fata(sud) si partea de est sa le las asa pentru ca de acolo mai bate soarele si mai incalzeste stupul,fiind si ca un barometru pentru albine,indicandu-le cand e mai cald afara si pot iesi la plimbare,ziceti-mi e bine sau sa imi vad de treaba?
sirjohnred scrie:De ce nu infasati si imbroboditi fiecare albina in parte? Sau cite doua -trei.Asa ierneaza mai usor si scapati si de stresul iernarii.Citesc tot felu de metode si ma minunez !!!
sirjohnred scrie:Paule,raspund ca sa-ti satisfac o curiozitate.Mai intai" secretul iernarii' consta,asa cum am afirmat si mai sus,in cea ce a scris Vladutz in postarea lui(puteai sa citesti mai atent si dupa,sa ma intrebi daca aveai nelamuriri). De smecher cred ca sant cel putin la fel ca tine. Titlu de noblete vine de la ...initialele numelui si de la... curtea mea.Cred ca ti-am raspuns destul de elegant ! Multumit????
paul scrie:sirjohnred scrie:Paule,raspund ca sa-ti satisfac o curiozitate.Mai intai" secretul iernarii' consta,asa cum am afirmat si mai sus,in cea ce a scris Vladutz in postarea lui(puteai sa citesti mai atent si dupa,sa ma intrebi daca aveai nelamuriri). De smecher cred ca sant cel putin la fel ca tine. Titlu de noblete vine de la ...initialele numelui si de la... curtea mea.Cred ca ti-am raspuns destul de elegant ! Multumit????
Sire ... eu nu pot sa iau de buna ceea ce spune Vladutz pentru simplul motiv ca ... la mine nu se potriveste ! Eu am podisoarele la stupi cu sita pe TOATA SUPRAFATA si daca i-as lasa "asa" ar spulbera Crivatul albinele de pe rame !(ar intra pe urdinis si ar iesi prin sita, nemaivorbind de aerisirile din capac)Asa ca , zic ... pas si raman la infasari si imbrobodeli !
Ceea ce spune Vladutz este valabil la stupii care au podisoare din lemn pe toata suprafata.
Raspunsul tau a fost exact ca raspunsul unui ... SIR !![]()
LE ... daca esti la fel de smecher ca mine , atunci ii ... naspa ! Eu fac de ras ... breasla !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori