Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stupul MER

Mesajde gabi bee » 17 Oct 2011, 22:13

tot mai multi apicultori sunt interesati de trecerea pe multietajat redus , care poate fi cu rama de 162, 145 mm sau ce masura vrea fiecare. in mod normal ca numar de rame acesta este de 10 rame dar eu vreau sa incerc cu caturile de 12 rame , cu rama de 162 mm . ce inconveniente sau probleme in dezvoltare-exploatare-iernare pot fi in cazul acesta ! :roll: :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Re: Stupul MER

Mesajde jimm » 17 Oct 2011, 22:39

Salut Gabi
Cum se spune drumul batatorit este cel mai sigur....
Ai facut ceva calcule cat te-ai oprit la configuratia asta? ce sper sa obtii?
Cum te-ai gandit sa lucrezi cu el?
De ce nu pe 10 rame si pe 12? ai un scop anume?
jimm

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2011, 22:42

Cred ca asta e modelul de stupi la care te-ai gandit numai ca din cate stiu eu
pe acest forum nu am vazut niciun coleg lucrand cu asa ceva
salve :D
Fişiere ataşate
eko_voja03.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ANITEI » 18 Oct 2011, 01:48

Buna! Stiu pe cineva de pe langa Faget care are MER pe 12. Ca sa poata pune ramele in pat cald sau rece dupa cum vrea. Nu stiu ce importanta mai are patul cand ai sita pe soclu.
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde gabi bee » 18 Oct 2011, 11:42

vreau sa incerc la anul cu doi stupi MER si ma gandeam sa folosesc pt corpuri , caturile ce o sa le fac pt stupii pe 12 rame . din cate am vazut se foloseste pe 10 rame dar nu stiu , intreb , se poate folosi cu rezultate bune si in varianta 12 rame ? daca da atunci inseamna ca sunt suficiente 4 corpuri insa sunt mai multe chestii de spus la care nu ma pricep si nu vreau sa vorbesc prostii . cel mai bine cred ca ma poate lamuri adi hodis sau oricine are idee de varianta asta . daca pana la urma nu e convenabila o sa incerc pe corpuri de 10 rame ca nu tin neaparat pe 12, dar ar fi bine de stiut cam care ar fi diferentele .nu am stiut dar dupa spusele lui proapis si lui anitei vad ca totusi se foloseste si nu cred ca are importanta patul cald sau rece ! :P
gabi bee

Mesajde teinegru64 » 18 Oct 2011, 16:32

http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde proapis13 » 18 Oct 2011, 17:06

Ferma apicola a unui apicultor de peste Dunare
Gabi bee,la asta visezi??Daca da asa sa-ti ajute domnul
salve :D

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gabi bee » 18 Oct 2011, 19:58

toti visam frumos dar cand deschidem ochii ...! visul meu este sa ajung la 100 de stupi , apoi nu stiu , sa ma vad acolo fiindca drumul e lung si anevoios ! sa fim sanatosi si cu munca si daruire ne implinim visele ! ;)
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Oct 2011, 02:10

e frumos sa visam Gabi !!! eu vreau 126 !!! dupa aceea mai vedem !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 21 Oct 2011, 09:21

diferenta este ca eu cu 100 sper sa imi scot un salariu , chiar daca mai mic , ca sa nu fiu nevoit sa lucrez la patron iar la tine tinta este alta ! ;)
gabi bee

Mesajde alexandrucucu » 21 Oct 2011, 09:52

Salut, intreaba pe Adi Hodis el lucreaza cu MER.
alexandrucucu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Oct 2011, 11:03

adevarul este ca ma gandesc la MER tot mai mult !!! in toamna asta sper sa vizitez pe cineva care are asa ceva si SE SI STIE CU ELE !!!
totusi eu fiind incepator , mai trebuie sa fac multe pana sa ajung sa am MER-uri !!!
poza de mai sus cu MER-ul m-a captivat suficient incat sa vreau neaparat sa "ating " unul !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde alin m » 21 Oct 2011, 12:53

ves.lucian.zabrani scrie:adevarul este ca ma gandesc la MER tot mai mult !!! in toamna asta sper sa vizitez pe cineva care are asa ceva si SE SI STIE CU ELE !!!
totusi eu fiind incepator , mai trebuie sa fac multe pana sa ajung sa am MER-uri !!!
poza de mai sus cu MER-ul m-a captivat suficient incat sa vreau neaparat sa "ating " unul !!!

norocosule stai pe linga Adi.
si tocmai pt ca esti incepator poti lucra cu un anumit tip de lada din prima. nu rata ocazia.
eu am inceput pe orizontal, deh, si sint tot pe ei. din pacate e o lada facuta dupa gindirea orizontala a omului si nu dupa organizarea verticala a albinei.
alin m

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Oct 2011, 14:52

Am inceput cu dadant pe 10 rame si caturi de 1/2 !!! deocamdata am 26 !!! pe viitor studiez variante si variante !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi-serban » 21 Oct 2011, 15:58

Si eu am facut 25 stupi mer cu rama de 15cm, cu 9 rame in cat si 5 caturi/stup. Restul vedem la anul ce si ce... :shock:
Fişiere ataşate
SP_A5573.jpg
cristi-serban

Mesajde paul » 21 Oct 2011, 16:06

Foarte frumos !!! Daca se poate si nu este ..."secret ",ceva detalii tehnice ...fund av.sau nu ,dimensiuni corpuri ,distanta dintre leatul superior al ramei de jos si leatul inferior al ramei de sus ,podisor ,capac ...Multumim frumos !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Următorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....