Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ajutor! Sunt femeie si as vrea sa invat apicultura.

Mesajde FLORINELU » 09 Dec 2013, 19:31

banuiesc ca nu tii stupii in oras,daca ai divulga locatia poate ar fi binevoitori prin apropiere,in timis,arad si caras sant multi apicultori.
FLORINELU

Mesajde gica.mosu » 09 Dec 2013, 20:11

irina scrie:Ana -Maria,
Faptul ca "te-ar mustra constiinta" daca i-ai vinde spune multe.....alegerea e facuta deja.Si da, ai vinde nu niste stupi, ci un vis.Visul tatalui tau care poate deveni visul tau.Faptul ca ai crescut cu stupii "in gradina" e un avantaj.Sunt cativa termeni folositi de tine pe care cineva strain de apicultura nu i-ar cunoaste.
Dar marele tau avantaj este experinta tatalui tau.Si ar fi pacat sa n-o folosesti.
Desi predomina barbatii in randul apicultorilor nu inteleg de ce crezi ca nu pot si femeile.Poate fi chiar un avantaj....vezi cat de bine te-au primit colegii ;)
Acorda-ti o sansa !Vei sterge si lacrima tatalui si vei descoperi o indeletnicire fascinanta care cu siguranta isi va pune amprenta asupra ta.

Irina ,felicitari pt ac mesaj de incurajare-SUPER :!:
"Vei sterge si LACRIMA tatalui'...Ana-Maria,daca tu nu-l mai astepti pe "MOSU'...(am baiat de-o data cu tine 36 ani :P )poate vine la tatal tau(prin tine) asa ca mrgi si spunei:TATA MA-M HOTARIT,INGRIJESC EU CU SOTUL STUPII :!: Eu cred ca ar fi cel mai potrivit cadou pt el...Si daca poti si vrei invata-l sa intre pe forum si sa comunice cu noi(gasca albinarilor uneori ....mistocari) si se v-a rezolva si treaba cu depresia...P.S daca ai nevoie de un sfat...Gica .mosu raspunde -DAAAA (la tel)...Bafta si multa sanatate lui TATUCA!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde iunicu » 09 Dec 2013, 20:22

Animozitati? Daca si sotul tau ar fi langa tine cand primesti vizita unui apicultor barbat, atunci nu ar fi motiv de discutii. Daca ti se pare ca a sarit pe tine o gasca de masculi incinsi, nu baga in seama, nu-i cunosti. Pana acum ti-au raspuns niste oameni de toata isprava.
Oare poti ingriji albine? O femeie desteapta poate face aproape tot ce face un barbat destept, uneori mai mult.
Am fost in stupina unui mare apicultor, unul dintre cei mai vestiti din tara. Afla ca cea mai importanta treaba din stupina o face sotia si fica dumnealui. Nu pentru ca el nu ar fi in stare ci pentru ca asa s-au impartit sarcinile casei.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde kamy » 09 Dec 2013, 22:36

Ei fetelor,hai sa va spun ceva asa ca de la doamna la doamna!faptul ca barbatii sant mai saritori cand e vorba de o doamna se datoreaza tot unei doamne,adica au fost invatati de catre mame sa se comporte frumos si sa fie vacaleri cu femeile!
Acesta este adevaratul motiv care chiar ma face parca invidio(a)s(a),uite la un strigat de ajutor ce multi raspund,daca voi credeti ca motivul ar fi ,,gandul la dulciuri,,poate ar trebui sa resetati perceptia,vedeti,noi avem tendinta de a-i judeca pe altii dupa noi!
kamy

Mesajde Adi Hodis » 10 Dec 2013, 06:52

Sa nu deviem de la scopul topicului.
S-a cerut un ajutor, defapt un sfat, s-a dat mai multe si nu neaparat pentru ca e vorba de o doamna ci pentru placerea de a ajuta. La fel a fost si cu ceilalti colegi incepatori.
Ca in cazul doamnelor, unii barbati etaleaza curtoazia, bine ar fi sa respecte limitele bunelor maniere.
Nu de alta dar, orice, daca-i prea mult ... strica.

Doamna Ana Maria, ati spart gheata, acum sinteti printre stupari. Asteptam sa sparga gheata si tatal d-vs si va asteptam cu vesti despre evolutia stupinei.

Succes.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde irina » 10 Dec 2013, 09:42

Multumesc Nea gica.mosu.
irina

Mesajde FLORINELU » 10 Dec 2013, 12:46

Ghita cu cusma,nici o investitie nu e prea mare pentru a-ti proteja sanatatea si pentru placerea de a munci cu albinele,mai ales ca scoti si un venit cat de cat de acolo.
FLORINELU

Mesajde gigibecalul » 10 Dec 2013, 16:04

Ana-Maria, aveți MP !!!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde nae » 10 Dec 2013, 23:02

Ana-Maria scrie:Buna seara,
Ma numesc Ana-Maria si am 36 de ani . Tatal meu are 28 de stupi.

Sotia mea si toate nevestele de apicultor sunt ''stuparite'' ; muncesc mai mult si sunt serioase .
Aveti 36 de ani si atat ?
Nici macar somer ?,din ce traiti ,ca din stupi n-o sa traiti in viitorii 5 ani ?
Vreti sa-i continuati visul tatalui ?, dar visul d-tale care este ?
Apicultura nu-i ''grea''+ aduce beneficii financiare +(datorita veninului stuparii nu ''fac'' - SM/alhzeimer...)...
Cand v-ati maritat v-a citit preotul ceva de genul :
-O lasi pe mama ta si pe tatal tau si te insotesti cu sotul tau sa fiti una !( n-am pus ghilimele ca nu stiu textul exact ).
Visul sotului care este ?
Daca visul tatalui era parapanta ?
nae

Mesajde BogdanU » 10 Dec 2013, 23:46

nae scrie:
Ana-Maria scrie:Buna seara,
Ma numesc Ana-Maria si am 36 de ani . Tatal meu are 28 de stupi.

Sotia mea si toate nevestele de apicultor sunt ''stuparite'' ; muncesc mai mult si sunt serioase .
Aveti 36 de ani si atat ?
Nici macar somer ?,din ce traiti ,ca din stupi n-o sa traiti in viitorii 5 ani ?
Vreti sa-i continuati visul tatalui ?, dar visul d-tale care este ?
Apicultura nu-i ''grea''+ aduce beneficii financiare +(datorita veninului stuparii nu ''fac'' - SM/alhzeimer...)...
Cand v-ati maritat v-a citit preotul ceva de genul :
-O lasi pe mama ta si pe tatal tau si te insotesti cu sotul tau sa fiti una !( n-am pus ghilimele ca nu stiu textul exact ).
Visul sotului care este ?
Daca visul tatalui era parapanta ?

Nene Nae, ca bine graiesti ... :roll:
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde BogdanU » 10 Dec 2013, 23:50

Cu muste in curte de doua generatii si de-abia dupa tragicul eveniment v-a venit dorul de albine ... cam greu de transformat in PASIUNE ... element fara de care nu prea se poate, parerea mea.
Oricum, incercati doamna ca mai este o vorba " pofta vine mancand "! :)
Multa bafta si sanatate ! :)
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde FLORINELU » 11 Dec 2013, 08:14

hai domnilor,pana acuma ati sarit sa o ajutati si acuma o invitati la spovedanie,ea a cerut informatii si ajutor,restul stie ea ce si cum ca doar nu o sa le insire toate aici pe forum.
FLORINELU

Mesajde nae » 11 Dec 2013, 22:03

Nenea FLORINELU , nu sunt misogin si nici nu-mi curg balele ; daca vreau ,ca barbat, cer - nu fluier sau pasai SI nu despre asta e vorba .
Ce ajutor a dat si cine ?
Un om ''calcat de tren'' vrea :- sa TRAIASCA/ sa IUBEASCA/ sa fie IUBIT / il doare-n BASCHETI de stupi /sah /table sau alte pasiuni ,...
Succese /succesuri si alte urari de bine .
Sunt mai negru si mai urat decat un c*r de maimuta sa pot sa spovedesc ...
nae

Mesajde jenica67 » 11 Dec 2013, 23:17

Ana-Maria, eu ca sa te ambitionez, sa vezi ca femeile pot si bune apicultoare, te rog sa urmaresti filmuletele cu doamna asta din Gemania, sa vezi la cati da clasa :

http://www.youtube.com/watch?v=W3lLihcB ... 5BB20FB68A
jenica67

Mesajde kamy » 13 Dec 2013, 10:16

Si sa-l depasesti pe scepticu de nae!
kamy

Mesajde duma » 03 Ian 2014, 04:05

Ana eu știu o Apicultorita in Timiș la care ai putea face practica ......... Dar tu ai tot ce îți trebuie : stupii, mentorul care seara poate sa stea cu viitoarea moștenitoare si s-ai desluseasca tainele si cred ca tare iar mai place sa simtă ca ii calci pe poteca lui printre stupii. Citește tot ce prinzi si mergi pe picioarele tale ca tatăl tău va fi in spate si nu te va lasă să cazi , ca de aceea este tata.
Ceau si spor la treaba!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR