Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ma pot despagubi cei de la petrol?

Mesajde murarudumitru » 17 Dec 2013, 22:01

Salut.La 6o de metri de stupi mei este o sonda de gaz ,cu 2 luni in urma sa infundat acea sonda siau adus utilaje ,de 2 luni un zgomot de neimaginat tiruri buldozer sonda cum foreaza ,vad la albine ca nu ceva in regula iasa albina la urdinis pe frig si sentorce inapoi,o familie am pierdutosi zic ca numa din cauza sondei,de ce?ca am gasit ghemul spart ,dvs ce ziceti?
murarudumitru

Re: Ma poate daspagubi cei de la petrol?

Mesajde proapis13 » 17 Dec 2013, 22:11

Daca poti face dovada ca firma respectiva te-a prejudiciat cu ceva castigi in mod sigur dar cu un avocat bun
Cea mai buna cale de intelegere e cea amiabila,faci dovada de diplomatie si convingi dirigintele de santier
ca prin activitatea lor perturba linistea si implicit viata familiilor de albine iar acest lucru poate duce la decimarea septelului apicol
Mai e si partea urita din punctul meu de vedere,firma este proprietara pe teren si face ce vrea si mai e si o scapre a firmei de care ar trebui sa profiti din plin,cind se acorda avizul ala de mediu firma trebuie sa aiba si acordul primariei si cel al vecinilor invecinati cu exploatarea
Ti s-a cerut acordul in scris si l-ai acordat,la anul cumperi albine
NU ai avizat pozitiv castigi de la prima infatisare
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde murarudumitru » 17 Dec 2013, 22:24

sonda e a unui american,terenul e concesionat nustiu pe cit timp ,sonda este chiar in sat cea ce duce si la deranjul vecinilor nu numa la albinele mele fac apicultura de mic copil ca in irna asta nu am avut asa mortalitate ,oricum eu sunt mic pentru ei,si cred eu ca o sa ramin pagubaju ,multumesc mult de raspuns
murarudumitru

Mesajde cantemir » 17 Dec 2013, 22:37

Poti face o reclamatie la Protectia Mediului, ca esti deranjat de noxele produse: zgomot, vibratii etc!
Daca (prin absurd) se constata depasirea valorilor admise, firma va fi amendata. Si atat!
Poti solicita copie dupa procesul verbal de constatare a poluarii si cu ala (ca proba) sa deschizi proces in instanta, ca parte vatamata (singur sau impreuna cu vecinii afectati). Acolo reclami ca nu te mai poti odihni, ca ti-au aparut fisuri in peretii casei si cearcane la ochi...

Sincer: mai bine, lasa!
cantemir

Mesajde murarudumitru » 17 Dec 2013, 23:29

cantemir scrie:Poti face o reclamatie la Protectia Mediului, ca esti deranjat de noxele produse: zgomot, vibratii etc!
Daca (prin absurd) se constata depasirea valorilor admise, firma va fi amendata. Si atat!
Poti solicita copie dupa procesul verbal de constatare a poluarii si cu ala (ca proba) sa deschizi proces in instanta, ca parte vatamata (singur sau impreuna cu vecinii afectati). Acolo reclami ca nu te mai poti odihni, ca ti-au aparut fisuri in peretii casei si cearcane la ochi...

Sincer: mai bine, lasa!

sincer pe mine nu ma deranjeaza ca eu nu dorm deobicei de la durerile mele, mie imi pare nespus de rau de albine ,ele sunt mult mai mult sensibile la zgomote vibrati si altele mai ales ca se afla in ghem la ora asta, dar stiti proverbul ala omului sarac nici boi nui trag
murarudumitru

Mesajde cantemir » 18 Dec 2013, 00:21

[quote="murarudumitru]
sincer pe mine nu ma deranjeaza ca eu nu dorm deobicei ...[/quote]
De albine si mie imi pare rau!
Intelege, rogu-te: judecatorul nu-i albina, sa priceapa cum e cu deranjul la iernatul stupilor!
Dar e om si stie cum e sa te duci la munca, rupt in dinti de oboseala, dupa ce vecinii au testat rotopercutanta si la schimbul trei!
cantemir

Re: Ma pot despagubi cei de la petrol?

Mesajde martanul » 18 Dec 2013, 01:55

intrebarea care este, sonda a venit la tine sau tu ai mers la sonda?
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !
martanul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE