Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ignatov Andrei

Mesajde liviutzbogos » 14 Dec 2013, 20:54

ignatov andrei scrie:Se apropie Sarbatorile!!!!!!!!
Voi ce va doriti???

Sanatate si putere, sa ajungem anul ce vine. Pace, intelegere si dragoste frateasca.
Toate acestea vi le doresc si d-voastra, cat si tuturor fratilor impreuna-navigatori pe acest forum :D Si nu in ultimul rand, intregului popor roman de pretutindeni. Doamne, ocroteste-i pe romani!
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde ovidiu_78 » 14 Dec 2013, 23:33

desi e un topic pt funduri antivarroa...si vazand ca nu ati avut o parere de impartit pe acolo...indraznesc sa va intreb aici...
1.ce fund folositi dumneavoastra?avand o experienta bogata,ne impartasiti si noua niste pareri pro sau contra despre acest tip de fund?
2.daca folositi fund plin...la fel..ceva din experienta dumneavoastra..

va multumesc :)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde catalin.profiri » 15 Dec 2013, 00:14

Spuneati la un moment dat ca fenomenul de anecbalie este o anomalie a naturii, si voiam sa aduc in atentia dvs ca mai sunt cazuri de "anomalii" in lumea animala care au fost studiate si ulterior au rezultat rase independente:

1. vaci: Blanc Bleu Belge - mai multe detalii pe http://en.wikipedia.org/wiki/Belgian_Blue
2. capre care lesina: http://en.wikipedia.org/wiki/Fainting_goat

Sunt sigur ca exemplele ar putea continua, dar intorcandu-ne la albine, de ce am eticheta ca o anomalie fenomenul de anecbalie atat timp cat aceasta calitate este transmisa la fiice?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde ignatov andrei » 15 Dec 2013, 09:07

ovidiu_78 scrie:desi e un topic pt funduri antivarroa...si vazand ca nu ati avut o parere de impartit pe acolo...indraznesc sa va intreb aici...
1.ce fund folositi dumneavoastra?avand o experienta bogata,ne impartasiti si noua niste pareri pro sau contra despre acest tip de fund?
2.daca folositi fund plin...la fel..ceva din experienta dumneavoastra..

va multumesc :)

Fund plin. Pe "vremuri" nu se pomenea de AV. Fundul fix insemna un "element mobil in minus" pentru pastoral. Sunt un "conservator incurabil"!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 15 Dec 2013, 09:12

catalin.profiri scrie:Spuneati la un moment dat ca fenomenul de anecbalie este o anomalie a naturii, si voiam sa aduc in atentia dvs ca mai sunt cazuri de "anomalii" in lumea animala care au fost studiate si ulterior au rezultat rase independente:

1. vaci: Blanc Bleu Belge - mai multe detalii pe http://en.wikipedia.org/wiki/Belgian_Blue
2. capre care lesina: http://en.wikipedia.org/wiki/Fainting_goat

Sunt sigur ca exemplele ar putea continua, dar intorcandu-ne la albine, de ce am eticheta ca o anomalie fenomenul de anecbalie atat timp cat aceasta calitate este transmisa la fiice?

Din cate stiu eu, nu se prea transmite! Daca s-au inmultit cazurile, atunci nu e bine - dupa parerea mea! Ar fi trebuit ca natura sa ne arate ca acest lucru este bun, dar atata timp cat natura a selectat ceva ca "inmulteste", nu "stagneaza", eu merg pe mana naturii!
ignatov andrei

Mesajde valter » 15 Dec 2013, 15:52

Amice, rasadurile din gradina le produci singur?

Am ramas masca la ''lucrarile '' din gradina de legume.
valter

Mesajde ignatov andrei » 15 Dec 2013, 17:06

valter scrie:Amice, rasadurile din gradina le produci singur?

Am ramas masca la ''lucrarile '' din gradina de legume.

Da, le produc singur! Aleg si pregatesc din toamna pamantul si nisipul de rau pentru rasadnita! Rasadnita, deci si patul germinativ il pregatesc din 15-20 februarie, indiferent de "troiene"! Asa este pentru zona noastra. La voi e "un picut" mai devreme! Ca sa faci legume, exista doua etape distincte:
- cand folosesti sapa;
- cand intervii doar descult sau cu cizme !
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 17 Dec 2013, 13:34

Sa ne aplecam asupra unor aspecte privind iernarea.
Ma refer - din multitudinea de aspecte prezentate privind familiile care au intrat in iarna - la cele cu matci tinere si (sau) cu rezerve insuficiente la inceputul etapei privind pregatirile pentru iernare!
Avand familii de albine (roiuri) carora le "repartizam" matci tinere, imperecheate spre sfarsitul verii calendaristice (sfarsitul toamnei apicole) si (sau) cu rezerve insuficiente (familii carora le administram hrana pentru completare, dar nu la frecventa si volumul optim) vrand-nevrand ne supunem unor riscuri!
Cantitatea mare de puiet aparuta, implica un consum mai mare de hrana pentru cresterea puietului si mai mic pentru formarea "corpului gras"!
Aceste familii (roiuri), chiar daca au efective numeroase, nu dispun de loturi masive de "albine de iarna"!
In primavara putem avea:
1. familii de albine;
2. "mogaldete";
3. matci de rezerva;
4. familii moarte!
Apicultorii cu experianta, cunosc aceste riscuri, deci fac ceea ce fac, in mod CONSTIENT si nu se plang!
Apicultorii fara experienta, isi pun diverse intrebari, se plang si nu inteleg ce se intampla. Nu de putine ori, colegul alt stupar, a postat urmatoarele:
- nu va mai plangeti acum, cand stiti (nu stiti) ce ati facut asta toamna!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 18 Dec 2013, 14:35

Au aparut oaresce modificari in programul familiei, asa ca nu-mi ramane dacat:
- sa va urez SARBATORI FERICITE, UN AN MAI BUN SI MULTA FERICIRE!

Ne "revedem" sporadic, sau mai sigur... la anu' pe vremea asta!

Toate cele bune!
ignatov andrei

Mesajde ovidiu_78 » 18 Dec 2013, 14:48

ignatov andrei scrie:Au aparut oaresce modificari in programul familiei, asa ca nu-mi ramane dacat:
- sa va urez SARBATORI FERICITE, UN AN MAI BUN SI MULTA FERICIRE!

Ne "revedem" sporadic, sau mai sigur... la anu' pe vremea asta!

Toate cele bune!

sper ca nu la anu pe vremea asta inseamna in decembrie la anul :lol: :lol:

la fel va doresc Sarbatori fericite si Un An Nou Fericit!!!!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ignatov andrei » 24 Dec 2013, 19:35

Sa fiti sanatosi, ati auzit??????????
La anu' sa am cui povesti........
La multi ani!
ignatov andrei

Mesajde gabi bee » 27 Dec 2013, 12:14

va salut domnule Andrei ! daca-mi permiteti o intrebare , a-ti scris ceva mai inainte ca nu a-ti folosit si ca nu veti folosi niciodata rama claditoare , puteti da cateva argumente pro sau contra , eventual in functie de tipul de stup , intensiv etc ! numai bine !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde ignatov andrei » 27 Dec 2013, 12:34

Lada de 10 rame dadant - cum am eu - este mica pentru matcile mele (referitor la spatiul pentru ouat), asa ca o rama in minus conteaza enorm! Depune matca puiet pe rama claditoare, dar acel puiet nu ma ajuta cu nimic, iar sa-mi canalizez timpul si energia doar pentru "un paduche", nu mi se pare normal!
"Rama claditoare" e o "ramasita" din batrani! Nu am fost deacord cu ea, deoarece stapanesc tehnica introducerii fagurilor la cladit si obtin faguri fara celule de trantor!
"Rama claditoare" era o arma folosita pentru exterminarea trantorilor, conceptie inradacinata la apicultorii inaintasi (din pacate mai intalnim si astazi foarte multi apicultori care "trantoresc" pentru ca asa se face si asa a invatat el de la... "Vestitul")!
ignatov andrei

Mesajde gabi bee » 27 Dec 2013, 13:15

da asa e , in cazul cuibului de 10 rame nu prea este loc ! am vazut insa la cineva care are ME ca o foloseste mai mult pt a verifica starea familiei si are o stupina destul de mare ! bineanteles ca la un cuib de ME care echivaleaza la 15 r dadant este loc si pt rama claditoare, dar la o stupina mare cu 3oo de familii cere ceva manopera ca la fiecare 9 sau 18 zile sa desfaci si sa tai fagurii cu trantori !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde BUNKA » 27 Dec 2013, 13:29

Craciun Fericit Andrei si La multi ani !... iar anul care vine sa iti aduca sanatate si satisfactii !!
BUNKA

Mesajde catalin.profiri » 27 Dec 2013, 22:20

cam cati faguri cresteti /familie intr-un an?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?