Apropo de soacra (atat ati pomenit-o pe aici pe forum si d-voastra si altii, mai ales 'nea Gica, de cred c-ar trebui sa stea numa'-ntr-un sughitat saraca), mi-am amintit, ca la cursurile de formare pe masura 111 (management, ......etc pt cei cu 141, tinute la facultatea de Agronomie), printre cei vreo 60 de cursanti, au venit 2 tinerei (frati, am aflat dupa aia, liceeni in ani diferiti) care duceau de brate o batrana care abia mergea saraca ajutata de ei. Au batut la usa, au primit permisiunea sa intre in sala de curs, au asezat-o pe batrana intr-o banca, au salutat si au plecat.
Dupa ce-au plecat, profesorul de curs a intrebat-o ce si cum (nume, adresa, de ce-a venit ....). Ea, foarte mirata" :
- pai cum maica, de ce-am venit ? M-au adus nepotii. Au zis ca daca-nvat ce ne spuneti aici, stau o saptamana aici la Hotelu' ala mare din centru, cu mancare si bautura degeaba. Au zis ca vin Vineri sa ma ia acasa.
Una peste alta, am ras toti in hohote (cu toate ca femeia ne spunea din tot sufletu', adevarul) si pt ca se deplasa f greu, a fost cea mai silitoare dintre cursanti, n-a lipsit nici o ora toata saptamana si ne-a binedispus pe toti.
A-ncercat profesorul sa-i explice ca este acolo pt ca aprimit niste bani de le UE....etc... Ea nu stia de nici un ban in fara de pensia de CAP si cea de veteran dupa Costica (sau cum l-o fi chemat pa sot)
Nu stiu daca s-a dumirit saraca, pan' la sfarsitul cursului, ce cauta ea acolo dar era foarte bucuroasa ca " muream maica si nu mai vedeam atata bogatie, atatea masini, puhoi de lume ingramadita sa treaca strada, la hotel ne tin aia regeste........."