Pt CristiTm stupul nu e vopsit pe interior, intre corp si cele 2 magazii era pusa gratia haneman cum au defapt toti stupii mei
Numai bine si astept in continuare idei , dezbateri, etc. referitor la pozele postate
danusor scrie:Uitati si video-ul....
http://youtu.be/C4hw52xhJgI
peterneamt scrie:Ce e aşa greu de priceput ?![]()
ALBINELE RĂCESC STUPUL REGURGITÂND APĂ PE O SUPRAFAŢĂ DIN DREPTUL URDINIŞULUI .
ps. vatra de stupină este lîngă o apă şi astfel cade roa dimineaţa şi seara......
danusor scrie:Are cineva cunostinte de un asa comportament al albinelor??
Adi Hodis scrie:peterneamt scrie:Ce e aşa greu de priceput ?![]()
ALBINELE RĂCESC STUPUL REGURGITÂND APĂ PE O SUPRAFAŢĂ DIN DREPTUL URDINIŞULUI .
ps. vatra de stupină este lîngă o apă şi astfel cade roa dimineaţa şi seara......
Domnule Peterneamt, sinteti dispus sa acceptati ca ati putut emite o parere gresita ?.
Eu sint dispus sa accept ca pot gresi dar, am urmarit atent ce fac albinele si, in timpul respectiv ( mai mult de o ora ) albinele care erau la exterior, nu si-au parasit locul de munca. Iar gusha lor nu cred ca poate contine cantitatea de apa necesara pentru o suprafata de aprox. 4 cm patrati, pentru mai mult de o ora ca sa aplice pelicula de apa.
M-am dus sa vad si in zilele urmatoare ... si dupa ce au terminat, iar suprafetele respective aratau doar lustruite.
Dintre albinele culegatoare, unele aduceau propolis, altele polen samd ... dar acestea intrau in stup, inclusiv cele care aveau in ghusa nectar s-au apa.
Nu am observat ca sacagitele sa se opreasca la urdinis s-au pe peretele stupilor unde se exectuta acea activitate. De curatzenie, zic eu.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 47 vizitatori