de perma » 29 Dec 2013, 19:19
Pfff...mi-ai raspuns, dar m-ai lamurit cu nimic. Daca crezi ca vreau sa te harai, spune-mi si ma opresc cu intrebarile. Adevarul e ca doar vreau sa pricep unele chestii, pe care, cu voia ta, le si detaliez:
1) Stiu ca distanta fata de pamant a urdinisului pe timp de vara ar fi bine sa fie de 15-20 de cm. Dar pe timp de iarna urdinisul ar putea sa fie astupat si albinele sa se sufoce. Eu vreau sa-mi fac niste suporti pentru stupii mei si cum nu pot ajunge iarna la ei trebuie sa iau o decizie privitor la inaltimea lor. D'asta intrebam daca in cazul unei zapezi mai sanatoase dai la lopata!?
2) Privitor la roi, stiam de iernatul impreuna, ca sa tina cald, dar roiurile din poza par in doua roinite separate. Transferul de caldura se realizeaza prin cei doi pereti comuni? Eu stiu ca albinele incalzesc ghemul, deci capacul comun nu foloseste la incalzire...Atunci la ce?
3)Eu folosesc diafragme de polistiren extrudat si tot citind am inteles ca e mai bine fara, ca aerisirea se face mai lejer, aerul in stup se primeneste mai bine.
Daca te stresez, zi-mi si ma opresc. Multumesc.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!