Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ghem...intervale si albine

Mesajde proapis13 » 28 Dec 2013, 20:59

alexx scrie:In primul rand nu toti stupii sunt la fel...in al doilea rand subiectul e de dezbatut si comparat stupii ca putere intervale etc nu sa ne luam la misto

Tinere apicultor NU TE-A LUAT NIMENI LA MISTO
Daca te supara adevarul si te doare asta este problema ta
Ce putere sa ai la o mita lesinata??...si cu ce sa o compari...???..sau cine????
DA e dezbatut la rubrica ...Asa NU....
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde talex » 28 Dec 2013, 21:04

proapis13 scrie:
talex scrie:ca in pj 006 am 4 buc, dar sunt in nuclee duble 3r/3r, despartite prin diafragma separatoare. m-am gandit sa-mi pastrez 4 matci pt la primavara.

Alea sunt mitze lesinate si mare minune sa le scoti sin iarna :lol: ....de fapt de ce sa le scoti,ce sa faci cu ele???
Intrebarea este DE CE le-ai bagat??? :shock:

Ca sa am rezerva de matci, in caz ca in primavara constat ca au picat cateva. apoi, am spus doar ca sunt in nuclee duble, adica formeaza un corp/ghem de 6 rame. au iernat si iarna trecuta la fel si au iesit foarte bine. la floarea soarelui 2okg/miere. ca n-am fost obligat sa unific, nu-mi picase nici un stup. eu de asta nu le spun roiuri, ci nuclee, intrucat mai trec niste matci peste iarna. eu cred ca e un lucru bun.
talex

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Dec 2013, 21:04

Alexx , pe drumul pe care mergi tu acum foarte recent am mers si eu !!!
cand imi aduc aminte de primele activitati in domeniul apicol , chiar si mie imi vine sa rad cateodata !!!
sa nu te miri ca mai primesti cate un misto de la meseriasi !!!
iti spun eu !!! FACE PARTE DIN PEISAJ !!!
mergem inainte cu bunele si relele pe care nu avem ce face decat sa le ducem in spate !!!
sanatate maxima tie si familiei tale !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde alexx » 28 Dec 2013, 21:11

Lucian la multi ani si respect....nu toti stupii sunt la fel si oricum ma intereseaza numarul nu mierea.
Rezerve au vedem ce se intampla poate ies din iarna
alexx

Mesajde proapis13 » 28 Dec 2013, 21:17

talex scrie:Ca sa am rezerva de matci, in caz ca in primavara constat ca au picat cateva. apoi, am spus doar ca sunt in nuclee duble, adica formeaza un corp/ghem de 6 rame. au iernat si iarna trecuta la fel si au iesit foarte bine. la floarea soarelui 2okg/miere. ca n-am fost obligat sa unific, nu-mi picase nici un stup. eu de asta nu le spun roiuri, ci nuclee, intrucat mai trec niste matci peste iarna. eu cred ca e un lucru bun.

Aici sunt de acord cu tine si la fel am procedat si eu
problema este ca daca una dintre regine geme de feromoni are loc migratia albinelor
poti preveni asta,daca nu ai vre-o mortalitate intre timp,prin ridicarea ramei cu regina si formarea unui nucleu/roi
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mateiflorin » 28 Dec 2013, 21:27

alexx scrie:Lucian la multi ani si respect....nu toti stupii sunt la fel si oricum ma intereseaza numarul nu mierea.

alexx nu te supara pe mine sa nu faci cum a facut un vecin de al meu roiuri pt fonduri .sa iti si explic si ce a facut a luat 30 sau40 roiuri de la cineva din gurgiu pe 3 rame pina in toamna a fcut 70 si de cuti pt proiect in primavara au mai iesit un pic peste 20 nu te supara pe cei care sunt trecuti si cunosc apicultura asa este la inceput taci si nu zici nimic daca te ocupi de albine pt fonduri nu faci nimic :D
mateiflorin

Mesajde alexx » 28 Dec 2013, 22:12

mateiflorin scrie:
alexx scrie:Lucian la multi ani si respect....nu toti stupii sunt la fel si oricum ma intereseaza numarul nu mierea.

alexx nu te supara pe mine sa nu faci cum a facut un vecin de al meu roiuri pt fonduri .sa iti si explic si ce a facut a luat 30 sau40 roiuri de la cineva din gurgiu pe 3 rame pina in toamna a fcut 70 si de cuti pt proiect in primavara au mai iesit un pic peste 20 nu te supara pe cei care sunt trecuti si cunosc apicultura asa este la inceput taci si nu zici nimic daca te ocupi de albine pt fonduri nu faci nimic :D

Nu ma supar matei nu ai ce sai faci padure fara uscaturi nu exista mai sus sun niste roi nu am vrut unificare din frica sa nu pierd amandoua matcile..poate ies in primavara chiar si slabi cunosc multi apicultori care au scos asa roi din iarna mancare sa fie
alexx

Mesajde alexx » 29 Dec 2013, 11:42

Apropo mai sunt si alti apicultori de pe aici de pe forum care au iernat asemenea roi
http://stuparitul.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=1087
http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=10&t=3170
alexx

Mesajde perma » 29 Dec 2013, 12:10

Pe unele le castigi, pe unele le pierzi si pe altele le strici. Ca asa e in tenis. Si eu am o matza d'asta pe doua rame si am primit bobarnace pe doua- trei topicuri. Dar eu stiu ca n-are sanse sa iasa din iarna. Dar in schimb restul sunt de la 5 rame in sus, unii fiind chiar pe 9 rame. O sa vezi ce si cum in primavara si la anul o sa iei alta decizie sau poate aceeasi (daca ai noroc si trec iarna).
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde alexx » 29 Dec 2013, 12:28

perma scrie:Pe unele le castigi, pe unele le pierzi si pe altele le strici. Ca asa e in tenis. Si eu am o matza d'asta pe doua rame si am primit bobarnace pe doua- trei topicuri. Dar eu stiu ca n-are sanse sa iasa din iarna. Dar in schimb restul sunt de la 5 rame in sus, unii fiind chiar pe 9 rame. O sa vezi ce si cum in primavara si la anul o sa iei alta decizie sau poate aceeasi (daca ai noroc si trec iarna).

au intrat in iarna pe mai multe rame dar au mai murit albine batrane :( si ieri am mai dat rame dupa diafragma sa le mai strang.Sus se vad putine albine dar intervalele sunt pline cu albina cam jumatate de rama cred..in fine vedem daca ies mancare au chiar se poate vedea in a doua poza o rama full de miere care am scoso afara asa fiind si cele din cuib bineinteles incepute de ele unde au format ghemul deci rezerve au pentru inca o iarna. :lol:
alexx

Mesajde Florin Dobre » 29 Dec 2013, 12:34

perma scrie:Si eu am o matza d'asta pe doua rame si am primit bobarnace pe doua- trei topicuri. Dar eu stiu ca n-are sanse sa iasa din iarna.

Sanse are. Problema e ca poate abia la f. s. sa se intremeze...cu multe gadilituri. Vorbesc din proprie experienta. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alexx » 29 Dec 2013, 12:56

Florin Dobre scrie:
perma scrie:Si eu am o matza d'asta pe doua rame si am primit bobarnace pe doua- trei topicuri. Dar eu stiu ca n-are sanse sa iasa din iarna.

Sanse are. Problema e ca poate abia la f. s. sa se intremeze...cu multe gadilituri. Vorbesc din proprie experienta. :)

Pe mine nu ma intereseaza productia de miere si nici pentru fonduri inmultire nesimtita asa a fost dezvoltatea la familiile din poza au mai murit din albine nu stiu ce sa intamplat..
alexx

Mesajde alt stupar » 29 Dec 2013, 12:59

alexx scrie:Apropo mai sunt si alti apicultori de pe aici de pe forum care au iernat asemenea roi

Da, asa este. Incercarea moarte n-are :D
Acuma... poate te intrebi cum de intre timp nu mai sunt activi in discutiile apicole... si mi-e teama sa nu fi ajuns la concluzia ca "apicultura nu-i rentabila, dom`le !"
cum apare ca un nufar
si dispare ca un cufar...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alexx » 29 Dec 2013, 13:04

alt stupar scrie:
alexx scrie:Apropo mai sunt si alti apicultori de pe aici de pe forum care au iernat asemenea roi

Da, asa este. Incercarea moarte n-are :D
Acuma... poate te intrebi cum de intre timp nu mai sunt activi in discutiile apicole... si mi-e teama sa nu fi ajuns la concluzia ca "apicultura nu-i rentabila, dom`le !"
cum apare ca un nufar
si dispare ca un cufar...

Asa e nu ai ce sa ii faci dar nu si in cazul meu la mine e un hobby si cine stie poate chiar au sanse reale sa iese din iarna :D eu de felul meu sunt optimist si pana la urma nu e o mana de albine
alexx

Mesajde perma » 29 Dec 2013, 13:19

Florin Dobre scrie:Sanse are. Problema e ca poate abia la f. s. sa se intremeze...cu multe gadilituri. Vorbesc din proprie experienta. :)

Daca iese, bag la dulcofruct in ea si inlocuitori de polen, ca la salcam o sa am productie si trag si un roi din el :). Vise, taica, vise...
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde gabi bee » 29 Dec 2013, 14:11

am si eu cativa ''lesinati'' pe 3 rame[cred ca toti care inmultesc au] si am iernat si in iernile trecute cu succes dar cate doi in lada la diafragma comuna !singuri in cutie au sanse mici dar daca este incadrat stanga dreapta cu diafragme de polistiren si bine izolat sus , sansele cresc ! ca si regula la mine , tot ce este sub 5 rame la iernat , intra la ''dublu'' !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR