Di ci va complicati voi ashe
Mai....ai simplu de tot, eu depilda in Deloni, le las sa faca singure si se descurca minunat, sunt abia la inceput, sezonul ce vine mai bag niste muste in laditze Delon modelul meu, si va fi simplu..urmaresc care colonie construieste cel mai fain, aduc acolo cei mai frumosi faguri si cand ajung sa am celule de 4,9mm adica zic eu nu prea departe de la momentul asta, voi folosi o rama de aceea cladita perfect drept model, dar ...pana in 1oo de Deloni eu zic ca nu se merita sa ma agit cu foi, le dau asa ca nu=i bai, cand nu mai fac fatza cu ..pune rama, muta rama..incep sa ma gandesc sa fac o presa ca cele prezentate pe
www.resistantbees.com si de la momentul ala in colo nu ma mai joc cu ramele ci dau un corp de ala cu 9 foi in cap si gata povestea...si o tin asa pana fac 5oo si dupa aia mai vedem. De inmultit e mai usor si roii trec iarna mai sigur decat in conventional si asta se traduce in eficientza la inmultire si in final in bani..ma rog !!
Ideea e ca la un moment dat trebuie sa ai presa ta, sau presele tale ..doua.. sa lucri rapid adica alternativ, sa ai ceara ta curata si sa dai la construit cate un corp odata ca sa scurtezi timpii efectivi de munca la o colonie sa poti ingriji mai multi.
Cautati simplitatea, nu va complicati...Delonul asta modificat va fi cel mai usor de utilizat, va ierna cel mai sigur si va fi si productiv...cu alte cuvinte, niste apicultori novici adica nespecializati in arta impachetajelor sau sistemelor hushpite de iernare sau in alte chestii ce tin de secretul meseriei

vor putea sa faca miere si familii fara prea multa bataie de cap...toata meseria se va reduce la a asigura permanent albinelor un cules sau hrana din galeata daca nu e in natura, si a face roiuri, matci si a extrage miere...gata cu bibileala inutila !!
Cam asta=i povestea !
Ramane intre noi...cand vad cate o lada de 12 rame ma inspaimant, dar vb aia clientul nostru, stapanul nostru..daca omul aia vrea, aia ai facem !!
Da` sincer pe mine ma strange in spate cand ma gandesc la albinele care or sa stea acolo iarna intr=un spatiu de 45 pe 45 cm si inalt de doar 3o sau pe acolo...e terifiant, bine ca nu=s albina, sau daca as fi as prefera sa fiu salbatica !!