Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitive apicole

Mesajde iunicu » 02 Ian 2014, 20:46

Nu poti scoate toata ceara din camasi fara solventi!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde dicu.ion57 » 02 Ian 2014, 21:16

Domnule Gabi cautati in paginile de la inceput 1-2-3 sigur o sa gasiti acolo,eventual daca doriti un detaliu anume din topitor i-mi spuneti si cu draga inima fotografiez si postez.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 02 Ian 2014, 21:32

iunicu scrie:Nu poti scoate toata ceara din camasi fara solventi!

Domnule Iunicu eu nu am asemenea solventi ,ca mult m-as bucura sa scot toata ceara dar am avut surpriza ,ca bostinari care veneau de obicei si lua bostina nu a mai luato pe motivul ca arata sfaramicioasa ca pamintul,si m-ia spus ca nu are ce sa mai extraga din ea si chiar ma intrebat ce am folosit cind am topit ceara.Nu folosesc decit apa de ploaie iar in lipsa otet, dar faguri vechi ii tin la apa cel putin doua zile.Nu amestec faguri vechi cu cei mai deschisi la culoare.De cind folosesc topitorul prezentat ,am un randament foarte bun ,banuiesc eu ca este si bine etansat si tot aburul este folosit in interiorul topitorului avind acces de evacuare doar pe teava pe unde curge ceara.Stiu ca bostinari si care fabrica faguri artificiali folosesc anumiti solventi pentru a extrage ceara din bostina.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 02 Ian 2014, 21:41

gabi bee scrie:A , si inca ceva , bostina ramasa mai trebuie trecuta printr-o presa de ceara, sau deja iese cam tot din ea inca din topitor ?

Domnule Gabi iese tot din topitor.Am avut si presa dar personal nu am apreciat treaba facuta cu ea,o folosesc mai mult cei care strecoara ceara prin sac ,si baga sacul in presa.Eu am vinduto ca nu am fost multumit ,mi se parea prea greoi sa lucrez cu ea in plus mai era nevoie si de alte lucruri ca sa pot lucra cu ea.
dicu.ion57

Mesajde iunicu » 02 Ian 2014, 22:49

O extractie buna lasa putina ceara in bostina, e drept. As fi recunoscator daca ati face un experiment pentru mine. Umpleti un borcan cu bostina si turnati benzina pana la plin. Incalziti amestecul prin introducere in apa calda si agitati din cand in cand borcanul. Strecurati la sfarsit benzina si lasati sa se evapore. Sunt curios cata ceara ramane, raportat la masa de bostina prelucrata.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde dicu.ion57 » 03 Ian 2014, 07:53

Cu toata placerea o sa fac experimentul ca si eu sint curios.Mie nu-mi place sa arunc vorbe in vint,cu siguranta va mai eamine ceva ceara ca este imposobil sa se extraga chiar toata dar in comparatie chiar si cu alte metode de topit folosite si de mine ,parca topitorul acesta este mult mai performant,dar ramine de vazut dupa experiment.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 04 Ian 2014, 18:01

Domnule Delorin ,va sadisfac curiozitatea si postez o foto cu ceara care am reusit sa o topesc in citeva ore.Calupul mai galben l-am topit cu apa in care am pus otet,in calupul mai inchis am pus apa simpla.se vede clar diferenta de culoare dar si de calitate.
Fişiere ataşate
php5NMZVqAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 04 Ian 2014, 18:13

Domnule IUNICU cu multa nerabdare am facut experienta propusa de dv ,si am urmat pas cu pas cum ati spus sa fac.
Am umplut un borcan cu bostina,am turnat benzina pina aproape de gura,si am pus borcanul in apa calda .Benzina am cumparato in aceiasi zi ca sa nu am dubii ca nu ar fi buna.+
Fişiere ataşate
php2Hv77MAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde Mircea_63 » 04 Ian 2014, 18:19

Fereasca D-zeu, nu umblati cu benzina in incaperi inchise si in nici un caz in apropierea unei flacari.

Aveti vasul cu apa pus pe aragaz si turnati benzina? Sper ca n-ati patit nimic. Precizati astfel de aspecte, chiar daca ati incalzit apa, ati stins aragazul si apoi ati turnat benzina. N-am vrea niciunul dintre noi ca vre-un cititor neatent sa pateasca ceva si sa avem constiinta incarcata cu vre-un incident.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde dicu.ion57 » 04 Ian 2014, 18:20

Apa din vas am incalzito destul de bine si am agitat destul de des ,si am tinut borcanul cu bostina mai mult timp ca am vrut sa nu las urma de indoiala asupra vreunei operatii din experiment.
Fişiere ataşate
phpcoLu4gAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 04 Ian 2014, 18:34

Dupa ce am terminat de agitat ,am strecurat benzina din bostina ,printro sita cu ochiurile mai mari ,ca am zis sa se scurga mai bine ,am obtinut deasupra lichidului din borcan maxim doua linguri de spuma,bineinteles ca am lasat sa se raceasca bine.Ceara curata s-au cel putin o pojghita cit de mica nu am obtinut.Am lasat borcanul neatins pina astazi ca am zis ca poate se mai aduna ceva ,dar nu s-a schimbat nimic.
Fişiere ataşate
phpqzszVOAM.jpg
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 04 Ian 2014, 18:57

Si eu am fost curios ce va iesi dupa experiment.Nu zic ca nu mai ramine ceara deloc ,dar cantitatea este destul de mica.Am avut convingerea ca topitorul da rezultate bune cind bostinarul mi-a refuzat bostina mai ales ca acest om cumpara de mai multi ani de la mine.Stimate coleg si tehnicile de topit ceara sint diferite ,iar daca cineva doar baga faguri in topitor fara sa-i pregateasca cu siguranta ramine multa ceara in bostina.Fiecare face cum crede si topeste in ce are ,eu am prezentat cum fac eu,totusi recomand un topitor cu aburi este mult mai economic si se lucreaza mult mai curat .Ramine ca si dv sa trageti concluzia daca topitorul prezentat merita sa fie folosit.
dicu.ion57

Mesajde dicu.ion57 » 04 Ian 2014, 19:07

Mircea_63 scrie:Fereasca D-zeu, nu umblati cu benzina in incaperi inchise si in nici un caz in apropierea unei flacari.

Aveti vasul cu apa pus pe aragaz si turnati benzina? Sper ca n-ati patit nimic. Precizati astfel de aspecte, chiar daca ati incalzit apa, ati stins aragazul si apoi ati turnat benzina. N-am vrea niciunul dintre noi ca vre-un cititor neatent sa pateasca ceva si sa avem constiinta incarcata cu vre-un incident.

Domnul Mircea unde am lucrat am casa inceputa noua si am bagat acolo un aragaz mai ales la craciun ca la fiertul tobelor si alte fieturi se face mult abur in bucatrie.Am lucrat in spatiu larg deschis iar apa era deja incalzita ,focul oprit Nu sint chiar atit de incuiat la minte dar va multumesc pentru grija aratata.
dicu.ion57

Mesajde Mircea_63 » 04 Ian 2014, 19:20

Sper sa intelegeti ca nu va socotesc incuiat la minte. Dovada ca nu suteti incuiat sunt chiar postarile d-voastra, insa n-as vrea ca vre-un cititor neavizat sa faca vreuna nefacuta.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde dicu.ion57 » 04 Ian 2014, 19:57

Domnule Mircea daca vi sa parut vreun cuvint ofensator va rog sa ma scuzati.Mi-am luat toate masurile cind am lucrat mai putin o masca pentru vapori de la benzina ,dar totul a fost ok.Inca odata va multumesc pentru geije.Cu siguranta vor urma si alte postari,care daca colegi nostri le vor aprecia ca positive eu ma bucur ca mai invata ceva si de la mine.
dicu.ion57

Mesajde vslsilviu » 04 Ian 2014, 20:58

Va multumim pentru pasiunea demonstrata si pentru informatia impartasita!

Cu stima,
Silviu
vslsilviu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE