Closcutz scrie:Zborul de la tine imi place si mie.
m-a uns pe suflet cu toate ca nu au zburat decat o jumatate de ora cat am fost eu si poate putin inainte
Closcutz scrie: Sitele de la cutii nu-mi pac deloc! Blocheaza usor accesul si in eventualitatea in care nu intervii, dar temperatura creste cred ca apar probleme la familia in cauza.
anul trecut am iernat in stupi orizontali care aveau urdinisul de 20 cm lungime si 6 mm inaltime si nu am stiut eu de gratie antisoareci ca nu mi-a trebuit . eu decat opturam din lungime . acum daca tot aveam plasa aia m-am gandit sa o folosesc si rau am facut . cand am vazut azi plasa infundata la primul stup m-a luat durerea de cap
Closcutz scrie: La familia unde zborul era timid trebuia sa lasi capacul si podisorul dat la o parte sa se dezmorteasca si sa zboare si ele.
asta recunosc ca nu am stiut si n-ai idee ce rau i-mi pare. unde mai pui ca am vazut la colegul Calmus Daniel [care tot azi a filmat un zbor de curatare] mai multi stupi desfacuti exact cum zici tu . acu e tarziu , maine se anunta 3 grade maxim in zona bucurestiului
Closcutz scrie:Nu mi-a placut ca ai rama aceea intre peretele stupului si polistirenul extrudat...va mucegai cand familia se va apuca de crescut puiet!
si ce sa-i fac daca o scot ? ca ce nu e capacit e cristalizat . sau mai bine o pun deasupra cuibului in pozitie orizontala in loc de turte cum am vazut la nea marin din serbia ?
Closcutz scrie: Trebuie sa ai polistirenul la perete.
polistirenul e pe post de diafragma , adica flancheaza cuibul
Closcutz scrie: Rama care era jumatate cu miere era rama alba si trebuia trecuta dupa diafragma sa o descapacesti in martie, nu e rama de cuib, mai ales ca spuneai ca nu are albina pe ea.
cand am restrans cuibul aveam albine pe ultimul interval , poate ca nu erau strinse in ghem , adica nu am lasat-o intentionat acolo . si azi dupa ce am scos-o am vazut pe rama urmatoare ceva albine in partea de jos in fata pe acelasi interval si m-am gandit s-o las acolo ca tot avea miere si cea mai buna diafragma este o rama cu miere , parca asa zicea colegul alt stupar , colegul dila daniel .poate si alti pe care inca nu i-am citit
multumesc pentru sfaturi Closcutz , sanatate si numai bine i-ti urez
ps : sa traiesti nea adi
sa traiesti nea dane