Mie unul mi se pare ca prea i-ai ingramadit Ce o sa se intaimple cind o sa iasa toate la zborul de curatenie??? Nu ti-e frica de depopulari sau in aia stivuiti pe 3 rinduri nu ai albine?? salve
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Nu mi-e frică decât de cutremur. Între 1 februarie şi 1 martie mai rămân doar o treime dintre ei. Depopulări? Poate. Dar o să fie controlate. Când îi ridicam pe rândul 3 chiar mă gândeam că poate ar fi fost mai bine să-i fi lăsat la vale, dar experienţa iernării din anul trecut m-a convins de altceva.
Am luat camera cu mine dar am uitat bateriile asa ca am folosit telefonul la primii 3, dupa aceea am fost la un prieten, care bineinteles ca nu stransese familiile cum trebuie(9), am mai eliminat cateva rame de la el si m-am intors la mine, am facut afumatorul si m-am apucat de treaba. Le-am pus prima turta, exclusiv miere la 20 din 72, cu cea mai mica cantitate de miere si/sau cel mai mic raport de miere pe rama. Starea familiilor de albine e buna spre foarte buna, dar - un stup experiment caruia nu i-am pus diafragma nici intr-o parte, 7 rame albina (16 kg hrana + 4.2 kg (lemnul, ceara si albinele)) - mortalitate, cel putin 40%. Mi-ar fi folosit fundul AV .