Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tulburarea linistii si ordinii publice

Mesajde peterneamt » 13 Ian 2014, 11:09

Aveţi grijă acest forum este citit........!
ps. Eu le doresc emigraţie plăcută ! :twisted:
Adică ţara noastră să dea Europei şi Americii tot ce avem noi mai "bun"....că şi ei (Vesticii) ne-o trag de fiecare dată când ne prind..... :D ...
peterneamt

Mesajde State » 13 Ian 2014, 12:57

State scrie:
EDITAT! Mircea_63 Promit ca la urmatoarea solutie "terorista" acord pauza de gandire oricui propovaduieste extremismul. Sunt lucruri de care suntem revoltati cu totii. In ultimele 30 de zile am avut doua incidente cu cetateni ai aceste natii, dar pe forum nu putem accepta si gazdui astfel de sfaturi.

Una e sa replici prin mici sicanari si altceva este extremismul. Nu pe forumul acesta!

Ok , am inteles. :)
Problema e cam aiurea , pentru ca la TV n-ai voie sa le zici tigani, n-ai voie nimic, pentru ca au drepturi. Ei au doar drepturi , atat. Noi trebuie sa fim cuminti, ca ne trage UE de urechi, ca-i discriminam.
Ce zicea Franta acum cativa ani ? Romania ii indoaie, nu le recunoaste drepturile,etc. Acum ca au impanzit tara lor , nu stiu saracii cum sa-i mai trimita inapoi. :lol: In Italia le-au dat aia foc la rulote. La noi le-a facut cineva asa ceva ? Nu. La noi n-ai voie nici macar sa le zici tigani, ci rromi. :twisted: Pai e corect ?
Fara indoiala e mult mai bine de cand le-au dat astia drumu prin Europa. La ce vile si-au facut aici, e clar ca acolo muncesc pe rupte. Noi nu le dam de lucru, ca sunt tigani, etc. Le-au dat aia de s-au imbogatit tiganii... :lol: pentru ca orice spunem noi, tiganul este muncitor !
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Other » 13 Ian 2014, 15:58

Au ajuns astia si in America si eu ma intreb cum. :)))
http://www.youtube.com/watch?v=rBktQWdrYKs
Other

Mesajde IGNITE » 13 Ian 2014, 19:43

Nedelcu Ionut scrie:Salutare oameni,

Am o problema cu vecinii mei de etnie roma. Ma termina cu muzica zi de zi si noapte de noapte ,isi scot boxa afara si canta Salam la maxim.
Nu mai am liniste in casa de niciun fel.Noaptea sun la politie la 112 si ii amendeaza!
in timpul zilei nu pot amenda pentru ca in intrervalul 7-22 e permis, insa nu cred ca e permis chiar asa la maxim. nu mai pot citi o carte in casa mea, nu mai pot dormi in timpul zilei,tot timpul aud Salam si e groaznic
Ma termina psihic.isi indreapta boxa spre casa mea!
E cineva avocat? imi poate da cineva un sfat?
Le-al spus organelor competente ca daca ei nu iau masuri o sa imi fac singur dreptate si mi-au spus ca Au drepturi, dar eu? Drepturile mele unde sunt?
Am sunat la 112 de 15 ori am dus plangeri scrise, noaptea tipa si oracaie in toate felurile.

Se poate face ceva?

art. 320 din C.pen. Tulburarea folosinţei locuinţei
alin. 1 Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei, se pedepseşte....
alin. 2 Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

în două luni de la data cunoaşterii autorului faptei poţi depune plângere prealabilă prin care să soliciţi expres tragerea la răspundere penală a celor care ţi tulbură folosirea locuinţei. (INDICI SI PROBELE, CERI DAUNE MORALE). ADICĂ SOLICIŢI NU AMENDAREA CONTRAVENŢIONALĂ, CI TRAGEREA LA RĂSPUNDERE PENALĂ, ÎNŢELEGI? sunt lucruri diferite. adică tu deţii imobilul pentru a locui în el, iar muzica dată la un nivel care depăşeşte limita proprietăţii vecinilor, ca să zic aşa, deranjează tocmai folosirea locuinţei tale, potrivit destinaţiei normale a acesteia. NU CONTEAZĂ ORA. ASTA CU ORA ESTE O ALTĂ PROBLEMĂ. DE FAPT, ESTE UN MIT CĂ ORICINE POATE FACE GĂLĂGIE LA ORICE ORĂ ÎNTRE 7 ŞI 22. POATE EU DORM CĂ VIN DIN SCHIMBUL DE NOAPTE, NU? CHIAR DACĂ STAI LA BLOC SI LA ORA 13 DA VECINUL TELEVIZORUL TARE, REPETAT, SUNT ÎNDEPLINITE CONDIŢIILE FAPTEI MENŢIONATE.

asta este o problemă frecventă, dar pe care lumea nu ştie să o abordeze, iar poliţiştii, de multe ori, nu au habar de articolul ăla din codul penal.

succes!
IGNITE

Mesajde Nedelcu Ionut » 13 Ian 2014, 19:44

TIGANI SA MUNCEASCA?

Asta e buna! am o alta idee. De ce tarile membre nu le acorda o suprafata de teren si sa isi faca o tara? sa aibe autonomie,propiile legi asa cum sustin ei ca le au, ba chiar si propria moneda si tot asa
Si chiar de ar fi ,credeti ca ei vor? Tiganu fara roman e mort,nu mai are pe cine sa insele!
Trantorii simt cum se zguduie stupul !
Nedelcu Ionut

Mesajde Nedelcu Ionut » 13 Ian 2014, 19:47

Multumesc IGNITE, asa o sa incerc sa fac! pentru ca e greu.
Azi a fost iar mare petrecere,Lunea cand omul de rand munceste...
Nedelcu Ionut

Mesajde IGNITE » 13 Ian 2014, 19:51

Nedelcu Ionut scrie:Caut o solutie legala! in caz ca nu rezolv nimic, o sa le platesc cu aceiasi moneda!

ASTA ŢI E SOLUŢIA LEGALĂ. ideea e că poliţia nu poate face cercetări din oficiu, ci doar la plângerea ta prealabilă. problema e: AI TUPEU SĂ LE FACI PLÂNGERE? CĂ POLIŢIA O SĂ LE ZICĂ: TATI, NU NOI NE-AM AGĂŢAT DE VOI, CI VECINUL VOSTRU INSISTĂ, aşa că, ştiţi... noi nu avem încotro!

dacă le plăteşti cu aceeaşi monedă, poate îţi face ţie cineva plângere, că tu eşti român şi nu eşti atât de înfricoşător. (de tine nu se sperie nimeni. zice lumea: ia uite bă l-a apucat şi pe ăsta muzica dată tare...ia să-l potolim noi) :D precum poate sunt unii dintre ei.

dacă faci plângere prealabilă...eu zic că totul ar fi simplu de dovedit, iar măsuri se vor lua. că nu vor fi unele drastice...e adevărat, însă, dacă vor repeta fapta, se poate ajunge şi la măsuri mai aspre. legea prevede inclusiv pedeapsa închisorii pentru chestia asta, care, dacă stai să te gândeşti, nu e chiar o glumă.

ce facem dacă spre ex. locuim la bloc, iar vecinul de zid îşi face în apartament un strung. stăm să ascultăm strungul ăluia? e clar că noi vrem să locuim în apartament, iar nu să stăm de veghe la strungul ăluia. am şi eu o situaţie cu o croitorie. de la 6.30 încep maşinile de cusut să bârâie şi nu este corect, pentru că unii dorm, alţii vor să stea liniştiţi, alţii au copii care merg la şcoală ş.a.m.d.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 13 Ian 2014, 19:52

dacă merg şi mai departe cu ideea...

inclusiv pe plan civil poţi să-l obligi pe vecin la nişte chestii, de la caz la caz...spre ex. închiderea activităţii, pentru că dreptul de proprietate trebuie respectat, în toate cazurile.
IGNITE

Mesajde sorinmob » 13 Ian 2014, 20:03

stefanmadalin scrie:Din pacate va trebuii sa-ti cooptezi aproape vecinii. Doar impreuna va cresc sansele de reusita. Daca faceti cu totii presiune pe politie, poate ,poate...dar singur, este greu. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi daca as avea asemenea vecini. Slava Domnului.

Urasca persoanele astea care vad ce se intampla in jurul lor, sunt afectati si ei tot tac. La vecinii tai ma refer.

mai bine nu. cu actuala legislatie nu vad cum sa scape de problema.nu vreau sa-l dezamagesc.sa insiti la primarie sa colecteze amenzile date de politie ca astfel nu simt nimic.sunt sigur ca nu au platit nicio amenda.
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Mesajde Nedelcu Ionut » 13 Ian 2014, 20:48

Am tupeu sa le fac plangere! le-am mai facut ,insa nu am cerut o Sanctionare Penala!Momentan nu am bani de tribunal
Am sa o fac si pe asta! insa nu vreau banii lor ca daune morale, ii vreau la puscarie!
El mai are un proces acum in Franta, a fost prins la furat si l-a filmat cum opera.
Politia musamalizeaza, el se lauda ca le-a oferit diferite telefoane si Laptopuri aduse de prin Franta ,nu pot dovedii asta!insa oberv cum nu sunt luat in seama!
Nedelcu Ionut

Mesajde Nedelcu Ionut » 13 Ian 2014, 20:53

Familia lor au amenzi de aproximativ 10000 lei din ce am auzit!
Au alergat oameni cu cutitul pe strada, de curand la mine a iesit cu o bata de baseball si chiar m-a amenintat cu o coasa(am filmare video)
Sunt extrem de violenti,mai ales tatal lor,care mi-a promis ca imi ,,Crapa Capul`!
Nedelcu Ionut

Mesajde cypryx » 13 Ian 2014, 22:38

vezi ultrajul contra bunelor moravuri,,se cam intrunesc elementele constitutive ale acestei infractiuni,,
"Art. 321 Cod Penal

Ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Dacă prin fapta prevăzută la alin. 1 s-au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani."

1 ultraj contra bunelor moravuri vezi CP (Codul Penal actual -din 1 febr intra in vigoare noul cod.)amintestele si dlor de la postul,sectia .. de politie competenta teritorial. "Art. 321 Ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. Dacă prin fapta prevăzută la alin. 1 s-au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani." in cazu de fata se pare ca se intrunesc elementele necesare. 2 un caine ce nu i suporta gen rotweiller,,, 3 daca vad ca te deranjeaza o vor face mereu,,, 4 multi ii evita "pe romi" dar pot fi lesne civilizati(mai greu cu forta) impunele respectul tacit. personal am multi vecini romi dar coabitam relativ bine. bafta si liniste multa
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx

Mesajde iulians » 13 Ian 2014, 23:19

-ultrajul contra bunelor moravuri-este fapta de natura penala care se comite in loc public si care provoaca temere, panica,etc. in randul unui grup de persoane care se disperseaza de frica-nu la adresa unei singure persoane si nu peste gard
-amenintarea cu coasa este de natura penala daca se poate proba si atunci avem art.193 din CP si art. 2 pct.1 din Lg.61
-fapta tiganilor este contraventie daca mai sunt lezati si alti vecini si este comisa intre orele 22-08 si 13-14
-dupa cateva sanctiuni contraventionale aplicate de politie se poate cere prin instanta de judecata interzicerea poluarii fonice ori eventuale daune civile
iulians

Mesajde Nedelcu Ionut » 13 Ian 2014, 23:26

vecinii mei mi-au spus ca nu se baga! si in plus am o suprafata mare de pamant
vecinii mei sunt departe.tiganii sunt peste drum.
Vecinii au casele pozitionate cu spatele spre mine,tiganii o au cu fata!
Daca nu ii deranjeaza pe vecini, e problema lor ,la mine se aude groaznic isi scot boxa afara si o intreapta spre mine nu spre ei!
E nevoie de 7 planeri de la 7 persoane sa fim luati in calcul? eu nu cred
Nedelcu Ionut

Mesajde csaa » 13 Ian 2014, 23:32

Nedelcu Ionut scrie:Familia lor au amenzi de aproximativ 10000 lei din ce am auzit!
Au alergat oameni cu cutitul pe strada, de curand la mine a iesit cu o bata de baseball si chiar m-a amenintat cu o coasa(am filmare video)
Sunt extrem de violenti,mai ales tatal lor,care mi-a promis ca imi ,,Crapa Capul`!

Nu te lasa intimidat. Procedeaza la fel, adica ameninta-i. Intre timp fa-le plangeri la politie. Nu politia este cea care musamalizeaza ci parchetul si judecatorii. O plangere facuta la politie declanseaza automat cercetarea intr-un dosar penal, dar se ajunge la plictisitii aia de procurori care daca nu au ceva de supt sau ceva cu care sa iasa pe sticla dau 18 indice 1 C.P. M-am saturat de magistratii lu' peste pana .......la cer. Sa-i vedeti cum se transforma in avocatii faptuitorilor, sau cum ignora probe, sau cum inventeaza probe (functie de situatie si interes).
Mergi la politie, depune plangere pentru amenintare, stai de vorba cu cel de la proximitate si nu te lasa intimidat. Lasa sa se inteleaga ca ti-ai cumparat arma si ca ai mai folosit-o de cateva ori fara sa ti se intample nimic. Nu incerca sa faci compromisuri cu tiganii, pentru ei asta inseamna slabiciune si te "incaleca".
csaa

Mesajde iulians » 13 Ian 2014, 23:33

Nu...este nevoie de o plangere sustinuta de cel putin doi martori. Plangere se formuleaza de fiecare data cand se intampla poluarea fonica, se depune scris la politie iar raspunsurile primite fac obiectul actiunii la instanta de judecata ulterior.
iulians

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE