Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde ovidiu_78 » 08 Dec 2013, 10:06

stii bine ca acel canal existent e un pic mai mic,si cred ca e ok,nu neaparat ca e mai usor de executat,din moment ce culiseaza,inseamna ca e paralel cu panza....si folosind ceva esenta tare...eu zic ca ar trebui sa fie ok
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde echo » 12 Dec 2013, 11:28

mda... desteapta treaba... :)

ma gandeam si eu la o chestie din asta si imi faceam griji ca trebuie sa tai placa de baza la o dimensiune fixa in asa fel incat odata puse ghidajele laterale, sa nu fie nici prea larga, sa aiba abateri, nici prea stransa sa culiseze greu.

Vazand pozele din link-ul de mai sus, treaba e mult mai simpla (cat de greu e sa fi simplu... :oops: ). Baghetele de ghidaj de prind sub placa ! Prima bagheta, pentru a-i asigura unghiul de 90 de grade, se poate folosi o taiere de fabrica a placii de baza. Se aplica prima bagheta exact pe aceasta taietura. In felul asta ai asigurat paralelismul perfect al placii culisante cu masa fierastraului.
Cea de a doua bagheta de ghidaj se aplica sub placa, dar paralel cu cealalta latura a mesei fierastraului... In felul asta nu mai sunt probleme....

Cum ziceam... cat de greu e sa fi simplu...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde catalin.profiri » 04 Ian 2014, 22:49

vin si eu cu o intrebare: voi cum faceti manerele ingropate? am vazut pe youtube ca se pot face cu circularul (de mana sau de masa) si ma gandesc ca s-ar putea face si cu o oberfreza, pusa pe masa, si o freza de 2cm, canal drept.
voi cum faceti ? Am mai am de asamblat 8-9 corpuri din totalul de 80 ME si... am ajuns la problema asta. Este exclus sa cumpar manere metalice.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde ovidiu_78 » 04 Ian 2014, 23:52

Uite, dupa asta am copiat si eu ;)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bFa81JrN6hk&feature=youtube_gdata_player[/youtube]
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 04 Ian 2014, 23:59

Asta pt tine Adi hodis, ca tu ai aparat de grosime ca asta

ovidiu_78

Mesajde CristianBee » 12 Ian 2014, 22:11

Am o întrebare , a facut cineva imbinarea in dinti la corpuri ( eu m-am gândit sa o fac cu o obarfreza ) , cum se prezintă , rezista ?
CristianBee

Mesajde Mircea_63 » 13 Ian 2014, 14:36

CristianBee scrie:Am o întrebare , a facut cineva imbinarea in dinti la corpuri ( eu m-am gândit sa o fac cu o obarfreza ) , cum se prezintă , rezista ?

Rezista bine. N-am facut, dar am vazut corpuri imbinate astfel.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde RazvanTi » 14 Ian 2014, 15:34

am niste corpuri de ME de dinainte de '89 cand inca se mai faceau lucruri cu simt de raspundere.
imbinare laterale in "pieptene"
le arunci de la 4 si n-au nici pe dreak.
in afara de ceva fisuri de suprafata, ca nu au fost vopsite cand trebuia, sunt BETON.
am cutii de ME de imediat dupa '89 imbinate cu "faltzul" de azi.
jumatate le-am bagat pe foc sa topesc ceara (macar pentru asta au fost bune)
SPOR!!!!
RazvanTi

Mesajde CristianBee » 14 Ian 2014, 21:31

Ce părere aveti , ar fi mai bine sa folosesc vopsea ( nu prea vreau sa folosesc tabla la capace ) sau sa folosesc ulei de in ( sa dau si pe capac fara sa folosesc tabla ) . Vopseaua cum recomanda-ti a fi data ( diluata , nediluata , in. cate straturi ) .
CristianBee

Mesajde cristian bh » 15 Ian 2014, 12:16

RazvanTi scrie:am niste corpuri de ME de dinainte de '89 cand inca se mai faceau lucruri cu simt de raspundere.
imbinare laterale in "pieptene"
le arunci de la 4 si n-au nici pe dreak.
in afara de ceva fisuri de suprafata, ca nu au fost vopsite cand trebuia, sunt BETON.
am cutii de ME de imediat dupa '89 imbinate cu "faltzul" de azi.
jumatate le-am bagat pe foc sa topesc ceara (macar pentru asta au fost bune)
SPOR!!!!

Acuma m-am dumirit si io ca unii o tot tin in sus si-n jos ca intra apa printre imbinari si se strica lemnu
Adevarul e ca aceasta tehnica presupune munca in plus cat si o acuratete a executiei pt ca daca e loc intre acei piepteni normal ca intra apa dar executate ca la carte ,profesional is sigur ca ai dreptate.
chiar voiam sa fac cativa si am sa incerc cu tehnica asta in coada de randunica sa vad ce-o iesi.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Floryn » 16 Ian 2014, 09:34

Buna ziua! Am si eu o intrebare: Se poate face falt la stupi pt imbinarea corpurilor sau pt rame cu scula asta? http://www.emag.ro/masina-de-frezat-ein ... DMNGXBBBM/ sau http://www.emag.ro/masina-de-frezat-ein ... DMNGXBBBM/ astept raspuns
Floryn

Mesajde Mircea_63 » 16 Ian 2014, 10:01

Desi n-am facut personal, afirm ca se poate face falt cu ea.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde RazvanTi » 16 Ian 2014, 10:11

cristiane vezi ca faci confuzie intre imbinarea in pieptene si cea in coada de randunica.
sunt asemanatoare dar NU la fel...
RazvanTi

Mesajde cristian bh » 16 Ian 2014, 12:09

RazvanTi scrie:cristiane vezi ca faci confuzie intre imbinarea in pieptene si cea in coada de randunica.
sunt asemanatoare dar NU la fel...

De confundat clar ca nu,doar n-am dus ideea cap coada,deh ca oricine,pe fuga ,cu gandul si la alte cele :)
Executate profesional ,adica fara loc intre cepuri si incleiate cu adeziv d3 sau d4 nu mai intra apa ca sa strice lemnul asa cum spun unii care probabil au ceva asemanator dar facute rudimentar
Am freza cu coada de 16mm cu placute amovibile si face canal drept de 30 pe 30mm si am cautat si freza cu coada de randunica tot ceva mai mare, minim 25 mm ,este la o firma din brasov sa vad ce pret are ca la astia cmt sare de 200 euroi
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde misu78 » 17 Ian 2014, 19:22

Buna seara
pota sa-mi spuna cineva daca merita sa dau bani pentru asa ceva
http://sculeunelteaccesorii.ro/web_cont ... -167-1.jpg
Multumesc
misu78

Mesajde ovidiu_78 » 22 Ian 2014, 00:12

ovidiu_78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE