Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tulburarea linistii si ordinii publice

Mesajde IGNITE » 14 Ian 2014, 12:43

cypryx scrie:vezi ultrajul contra bunelor moravuri,,se cam intrunesc elementele constitutive ale acestei infractiuni,,
"Art. 321 Cod Penal

Ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Dacă prin fapta prevăzută la alin. 1 s-au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani."

1 ultraj contra bunelor moravuri vezi CP (Codul Penal actual -din 1 febr intra in vigoare noul cod.)amintestele si dlor de la postul,sectia .. de politie competenta teritorial. "Art. 321 Ultrajul contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice Fapta persoanei care, în public, săvârşeşte acte sau gesturi, proferează cuvinte ori expresii, sau se dedă la orice alte manifestări prin care se aduce atingere bunelor moravuri sau se produce scandal public ori se tulbură, în alt mod, liniştea şi ordinea publică, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. Dacă prin fapta prevăzută la alin. 1 s-au tulburat grav liniştea şi ordinea publică, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani." in cazu de fata se pare ca se intrunesc elementele necesare. 2 un caine ce nu i suporta gen rotweiller,,, 3 daca vad ca te deranjeaza o vor face mereu,,, 4 multi ii evita "pe romi" dar pot fi lesne civilizati(mai greu cu forta) impunele respectul tacit. personal am multi vecini romi dar coabitam relativ bine. bafta si liniste multa

NU E NICI UN ULTRAJ CONTRA BUNELOR MORAVURI. DACA FAPTA NU ESTE SAVARSITA IN LOC PUBLIC, NU POTI VORBI DESPRE INFRACTIUNEA ASTA. INFRACTIUNEA ESTE AIA PE CARE AM ARĂTAT-O MAI SUS, NU PENTRU CĂ AM ZIS EU, CI PENTRU CĂ AŞA E.

LINIŞTEA PUBLICĂ ŞI ORDINEA PUBLICĂ SE REFERĂ LA ALTE LUCRURI NU LA FAPTUL CĂ UNII DAU ACASĂ LA EI MUZICA TARE.
IGNITE

Mesajde IGNITE » 14 Ian 2014, 12:49

nu mai vorbiţi de muşamalizare, doar aşa că vă place să vorbiţi.

faceţi plângere penală şi propuneţi probe şi după aia puteţi să trageţi concluzii. atât timp cât nu acţionaţi aşa, nu ar trebui să trageţi concluzii, care pot fi greşite. sincer.

în penal, nu plăteşti, acţiunea penală este scutită de taxe de timbru. la fel acţiunea civilă.

pe noul cod de procedură penală, de la 1 februarie 2014, inclusiv acţiunea civilă derivată din penal este scutită de taxă de timbru.

avocat nu vă trebuie.

deci...posibilităţi legale aveţi. dacă nu le folosiţi, e altă problemă. asta înseamnă că dvs. nu acţionaţi, iar nu că nu acţionează poliţia. dacă dvs. acţionaţi şi poliţia muşamalizează şi aveţi dovezi, iar puteţi acţiona. dar vă spun eu că nu e aşa uşor să muşamalizeze ceva şi să se rişte inutil. au un seriviciu şi poliţiştii ăştia, au nevoie de el, au familii, au credite bancare de achitat, nu e aşa simplu. mai degrabă rezolvă cauza, decât să muşamalizeze pentru un laptop. oricum, orice cauză penală este supravegheată de procuror şi de şefii lui, precum şi de către instanţa de judecată. cam greu să stea cu mâinile în sân în situaţia asta.

asta este părerea mea care se întemeiază pe chestii concrete, pe realitate, iar nu pe vorbe.
IGNITE

Mesajde Nedelcu Ionut » 14 Ian 2014, 20:21

Atunci tot ceea ce trebuie sa fac este sa astept sa se faca 1 februarie.
O sa va anunt in urma celor intamplate!
Multumesc Ignite, observ ca sunteti in domeniu! Multumesc
Trantorii simt cum se zguduie stupul !
Nedelcu Ionut

Mesajde akmm » 15 Ian 2014, 09:57

Sunt de parere ca mai degraba sa fie pusi sa asculte muzica clasica.Oamanii aia poate nici nu stiu ca exista asa ceva, s-ar putea sa fie extaziati.
In final e o nebunie.Nici nu e de mirare ca am plecat 4 milioane din tara.
Mereu am spus: sa ne fereasca sfantul de vre-un razboi.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde IGNITE » 15 Ian 2014, 17:49

akmm scrie:Sunt de parere ca mai degraba sa fie pusi sa asculte muzica clasica.Oamanii aia poate nici nu stiu ca exista asa ceva, s-ar putea sa fie extaziati.
In final e o nebunie.Nici nu e de mirare ca am plecat 4 milioane din tara.
Mereu am spus: sa ne fereasca sfantul de vre-un razboi.

eu cred că nu există nici o posibilitate să fie extaziaţi de muzica clasică. în general, trebuie să ai cât de cât o ureche educată, antrenată, direcţionată spre genul respectiv ca să asculţi aşa ceva, or, la unii, tocmai asta este problema. de aia, unii ascultă numai batonul de salam şi "citesc" numai eticheta de la bere (de fapt, citesc berea în sine), iar ceasul arată canci, nu se pot uita la el, că e pus invers la mână. de aia, aceştia nu ascultă nimic altceva. şi e valabil pentru unii, fără a mă referi concret la vreo etnie, căci, se găsesc din toate părţile aşa specimene.

deci...domnule...cum am anticipat... o să aşteptaţi. exact cum aţi făcut şi până acum. la ce vă mai frământă?
IGNITE

Mesajde Nedelcu Ionut » 15 Ian 2014, 22:00

Aseara, iar am avut concert Salam la ora 11:30.Am sunat la politie au venit,au constatat si l-a amendat cu 500 de lei!Boxa era afara si el in casa.
O tin tot asa pana cand intra legea in vigoare. dupa 1 Februarie ii fac si Plangere penala!
Am vorbit azi cu un Agent de politie si nu stia nimic de Plangerea Penala ce va fi aprobata de la 1 Feb.
Nedelcu Ionut

Mesajde nae » 15 Ian 2014, 22:36

Nedelcu Ionut scrie:Aseara, iar am avut concert Salam la ora 11:30.Am sunat la politie au venit,au constatat si l-a amendat cu 500 de lei!Boxa era afara si el in casa.
O tin tot asa pana cand intra legea in vigoare. dupa 1 Februarie ii fac si Plangere penala!
Am vorbit azi cu un Agent de politie si nu stia nimic de Plangerea Penala ce va fi aprobata de la 1 Feb.

Copile , prietene iti scrie fratele tau coleric , nu debordez de muschi si nici de creier dar traiesc in lumea reala /vie / manelista ___ cand ma p*s nu folosesc manusi ;)
Nu cunosc ''justitia'' din alte parti dar... ma bazez doar pe mine ; daca afla tipul - si afla- ca tu sau tata sau mama sau gagica sau sora sunteti vinovati de 500 lei + altele ; daca te electrocutezi ; daca ii dai tu in cap cu bata !?, iti place sapunul ?
Poti castiga o lupta dar razboiul !?
Prima postare n-ai inteles-o , daca erai BAZAT nu aveam discutia asta si daca te bazezi pe ''Justitie'' ;) esti halit sau crezi ca Garcea nu-i manelist ?
Singura solutie corecta o stii tu si fam ta .
Toata mintea din lume ti-o doresc , un tata ingrijorat -nae .
nae

Mesajde iulians » 15 Ian 2014, 22:42

Si la ce se refera plangerea depusa dupa 01.februarie?
iulians

Mesajde Nedelcu Ionut » 15 Ian 2014, 22:48

El e vinovat pentru cei 1000 lei. a ma luat si acum o satamana restul!
Domnule Nae. nu e vorba de a fii bazat. Si singura solutie pe care o vad este cea legala.
Stie ca eu am chemat politia si nu am vreo teama!
ideile colegilor de a intervenii aspura tensiunii electrice erau ironice!
Si nu e vorba de manele e vorba de linistea caminului meu!
Nedelcu Ionut

Mesajde Other » 16 Ian 2014, 08:02

Celor care au probleme cu vecinii cu mana lunga le sugererz sa faca uitat prin curte un bidon cu amestec de combustibili cu cifra cetanica diferita.
In acest fel le faceti praf motorul fiindca vor aparea explozii pe diferite curse ale pistonului (inainte de a se termina cursa de compresiune, de exemplu). :mrgreen:
Other

Mesajde IGNITE » 16 Ian 2014, 19:20

Nedelcu Ionut scrie:Aseara, iar am avut concert Salam la ora 11:30.Am sunat la politie au venit,au constatat si l-a amendat cu 500 de lei!Boxa era afara si el in casa.

DOMNULE EU NU AM SPUS CĂ TREBUIE SĂ AŞTEPŢI 1 FEBRUARIE.

EU AM SPUS CĂ POŢI FACE ACUM PLÂNGERE PENALĂ, DE FAPT, CĂ TREBUIE SĂ FACI PLÂNGERE PENALĂ, ÎN SCRIS, SĂ CERI SĂ FIE CONDAMNAŢI, NU DOAR O SIMPLĂ AMENDĂ CONTRAVENŢIONALĂ.

ÎN LEGĂTURĂ CU 1 FEBRUARIE AM SPUS ALTCEVA. ERA LEGAT DE FAPTUL CĂ AI SPUS CĂ NU AI BANI PENTRU PROCES. TE ROG SĂ CITEŞTI CE AM SCRIS.

mă faci să cred că doar te victimizezi, dar nu doreşti să iei măsuri concrete. poţi face acum plângere penală, dar să ştii ce să ceri, nu trebuie să aştepţi nimic.
IGNITE

Mesajde iulians » 16 Ian 2014, 19:27

Care-fapta penala incalcata?!...ca sa poti depune plangere penala.
iulians

Mesajde Nedelcu Ionut » 16 Ian 2014, 19:32

Nu fac pe victima, sunt victima!
O sa le depun si plagere penala si o sa solicit sa fie condamnati! cineva m-a indrumat catre Seful de Setie!
Ne auzim!
Nedelcu Ionut

Mesajde iulians » 16 Ian 2014, 19:45

Daca nu cunoasteti semnificatia termenilor de penal, contraventional, civil, etc. stati de vorba cu au avocat si va invata el ce aveti de facut.
iulians

Mesajde csaa » 16 Ian 2014, 20:57

iulians scrie:Daca nu cunoasteti semnificatia termenilor de penal, contraventional, civil, etc. stati de vorba cu au avocat si va invata el ce aveti de facut.

Primul pas: plangere la sectia de politie. Nu vad de ce ar avea nevoie de avocat in aceasta etapa. Poate doar daca ar solicita daune, din ce am citit nu au fost.
csaa

Mesajde iulians » 16 Ian 2014, 21:08

Pai depune plangere la sectie doar in momentul cand s-a repetat incalcarea legii iar daca se poate proba se vor lua masuri contraventionale sau mai bine zis vecinul va fi amendat.El va trebui sa depuna plangeri frecvente si pentru ca incalcarea legii va persista va trebuii o plangere in instanta pentru ca instanta sa i-a masuri. Politia aplica sanctiuni contraventionale adica da amenzi, alceva nu poate sa faca in situatia asta.
iulians

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE