Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cum ii pregatesc de iarna

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Oct 2011, 10:59

ai descapacit-o ca sa ti-o care ??? la fel am facut si eu !!! am pus folie intre cat si cuib ( catul deasupra ) , la un colt pliata folia sa poata trece albinele , ( un triunghi cu latura de 8 , 10 cm ) !!! pe acolo ziceai ca-i autostrada !!!
dupa ce au carat mierea in cuib am pus catul sub cuib si asa vom ierna !!!
fii sanatos cu toti ai tai !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde CristiTm » 22 Oct 2011, 23:31

buna seara
referitor la iernare am o intrebare poate banala pt alti dar.... eu nu stiu cum se procedeaza pt ca nu am iernat niciodata, am 4-5 rame cu miere nu toate capacite in plus fata de alea pe care stau albinele.
Deci albinele se muta incet cu ghemul de pe o rama pe alta cand gata cu manacatul de pe o rama ??? si daca e capacita rod singure capacelele ?

ms anticipat pt raspunsuri
CristiTm

Mesajde horia_ch » 23 Oct 2011, 10:12

Aici e o mare problema a iernării. În timpul iernii albinele NU SE MUTA PE ALTE RAME.
Mierea din ramele pe care iernează albinele trebuie să fie căpăcită. Cel puţin mierea care nu e strict acoperită de ghem. Unde este miere dar nu e căpăceală şi nici albine, va fi borş. Pe măsura consumului, albinele rod căpăceala.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Adi Hodis » 23 Oct 2011, 10:55

balu scrie:am citeva familii in cutii de 10 D, acum sunt cele mai populate, miere in cuib spre 0, unele aveau 2 caturi cu miere capacita, le-am pus folie sub magazii, dar n-au vrut sa o care.Le-am bagat rame cu miere de prin orizontali, ce simplu era, sa rotesc un cat sub cuib, chiar si la 1 septembrie.Cu atita miere in cat ma asteptam sa fie mai mullta in cuiburi.Acum sper sa le ajunga.

Hm, chiar si la 1 septembrie ? :?
Uite cum era mai simplu.
Dupa ce ai extras mierea de la floarea soarelui ( s-au alte flori ) in luna august ... sa pui caturile sub corpul 1/1 si sa muti stupina la un cules de intretinere, faneatza, flora spontana.
Simplu si foarte eficient ... ramele din caturi vor fi linse, ponta este asigurata prin stimularea oferita de culesul de intretinere si totodata se realizeaza rezervele de iernat in ramele 1/1 + celelalte beneficii care rezulta. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde soicagabriel » 24 Oct 2011, 16:08

Am revenit cu ceva poze din stupi :)
Fişiere ataşate
DSCF8791 (Copia).JPG
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 24 Oct 2011, 16:11

Poze 20 octombrie
Fişiere ataşate
DSCF8793 (Copia).JPG
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 24 Oct 2011, 16:12

20 octombrie 2011
Fişiere ataşate
DSCF8795 (Copia).JPG
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 24 Oct 2011, 16:17

un stup mai slabut :(
Fişiere ataşate
DSCF8800 (Copia).JPG
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 24 Oct 2011, 16:22

poza rama
Fişiere ataşate
DSCF8782 (Copia).JPG
soicagabriel

Mesajde proapis13 » 24 Oct 2011, 18:53

Da diafragmele,unde sunt diafragmele???
Pune mana si lucreaza cu diafragma ca la
stupii cu sita pe fund trebuie neaparat si
nu numai
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde janese » 24 Oct 2011, 19:04

proapis13 scrie:Da diafragmele,unde sunt diafragmele???
Pune mana si lucreaza cu diafragma ca la
stupii cu sita pe fund trebuie neaparat si
nu numai

sa vezi scandalu dracu ce incepe acu...cu sau fara diafragma???? :lol: a mai fost si anu trecut o intreaga lupta pe forum pe tema asta!!!! :lol:
janese

Mesajde proapis13 » 24 Oct 2011, 19:11

janese scrie:
sa vezi scandalu dracu ce incepe acu...cu sau fara diafragma???? :lol: a mai fost si anu trecut o intreaga lupta pe forum pe tema asta!!!! :lol:

Le dadui de lucru aici
viewtopic.php?f=11&t=894
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde soicagabriel » 24 Oct 2011, 20:39

am si diafragmele :D am facut pozele inainte de a pune diafragmele.nu am avut diafragme cand le-am cumparat dar mi-am facut eu si le-am pus dar dupa ce am facut pozele .pozele au fost facute de un prieten iar el a plecat si eu am ramas la munca ,adica sa pun diafragmele :P .
soicagabriel

Mesajde soicagabriel » 24 Oct 2011, 20:42

cine ce imi spune despre albine ? cum vi se par? ma refer la pozele cu albine puse mai sus. :idea:
soicagabriel

Mesajde paul » 25 Oct 2011, 10:14

soicagabriel scrie:cine ce imi spune despre albine ? cum vi se par? ma refer la pozele cu albine puse mai sus. :idea:

Vad ca nu se inghesuie ...nimeni !!! Asa ca ,imi permit cu scuzele de rigoare ,sa fac eu o apreciere ...Parerea mea (de incepator nestiutor )...familiile se prezinta foarte bine !!!Cred ca ar mai trebui completat cu ceva la rezervele de hrana ,daca timpul permite ;tratamentul cu varamit conform prospectului ;folia obligatoriu pt.ca ai fund cu sita ;organizarea cuibului pe partea insorita S-E (sud-est );benzi de mavrirol cate 2 deasupra ramelor timp de o saptamana ,dupa care le lasi in josul ramelor (le prinzi cu o pioneza de rama ),ramanand acolo pana la primavara ,si ...cam atat (ma pricep eu )!Doamne ajuta !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alt stupar » 25 Oct 2011, 10:34

unde in Timis vine Hodoni ?
acolo ai albinele ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR