Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 27 Ian 2014, 20:56

nicu has scrie:buna dle.Mihai ati facut un calcul cat ajunge ulul pt vanzare???

sincer nu m-am gandit,nu asta era ideea!
eu unul nu l-as cumpara,l-as face!
tot ce se lucreaza pt vanzare e cam dublul materialelor.
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 27 Ian 2014, 21:01

nick-zerga scrie:Am inteles.ideea este in felul urmator...poate o punem de-o "afacere",in functie de ....cost!un lucru este cert,acelasi sistem vreau sa-l adopt si eu,lucrez cu stupi verticali 12r.sunt curios cum v-ati gandit sa-l ridicati ,astfel incat sa fie cat mai practic si elegant in eventualitatea in care ati fi singur...eu inca studiez aceasta problema si inca nu am gasit un raspuns...ma tenteaza sa montez pe masina(sub platforma) doi cilindrii fidraulici,fata /spate,dar nu-i nimic pe piata...era o firma prin tg jiu care montau dar nu-i de gasit momentan,iar alta la brasov...vom vedea!Momentan sunt curios cum o sa va iasa si daca-i ok la cost dupa ce le terminati pt dv trag o fuga pana la bals si vb face to face...

tot pt stupi verticali de 12r cu 3 caturi de 1/2r l-am conceput si eu.
sapt asta sper sa-l termin pe primul,poti oricand sa vii la mine sa-l vezi.
MIHAI BALS

Mesajde nick-zerga » 27 Ian 2014, 21:14

credeti ca ceva de genul, ar putea fi incorporat ,adaptat,util,fiabil....chestia cu,compresorul este o gluma iar cricul,nu-i rau dar,am mai vazut si nu-i tocmai practic...cand vrei sa faci de ex.doua sa nu spun, trei mutari pe noapte...
Fişiere ataşate
perne de aer.jpg
nick-zerga

Mesajde delorin I » 27 Ian 2014, 21:19

Eu unul sunt curios care vor fi costurile finale! Il veti pune pe camioneta? 26 de stupi comparat cu un pavilion e destul de putin! Costurile de transport din start duble! Daca excludem paza singurul avantaj direct pe care il vad eu, ar fi sa poata fi acoperita o vatra mai mare....ceea ce nu e rau! Spor va doresc!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde nick-zerga » 27 Ian 2014, 21:20

platforma ar cam fi asta...
Fişiere ataşate
imagine (26).jpg
nick-zerga

Mesajde Mircea_63 » 27 Ian 2014, 21:35

Nick, daca vrei sa "fotografiezi" monitorul, faci urmatorele:

Ctrl+prt Sc apoi te duci in calculator la Accessories/Paint si tastezi Ctrl+V moment in care obtii "poza". Mai faci Save as si alegi formatul jpg (ai in partea de jos, randul de jos).

Astfel ai "pozat" imaginea de pe monitor sau ai facut un print screen.

Mihai, scuze ca am explicat asta pe pagina ta.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nick-zerga » 27 Ian 2014, 21:46

multumesc pt informatie ,dar sunt singurele fotografii salvate ,on line nu mai exista!sunt facute in alt scop pe mobil...
nick-zerga

Mesajde MIHAI BALS » 27 Ian 2014, 21:47

delorin I scrie:Eu unul sunt curios care vor fi costurile finale! Il veti pune pe camioneta? 26 de stupi comparat cu un pavilion e destul de putin! Costurile de transport din start duble! Daca excludem paza singurul avantaj direct pe care il vad eu, ar fi sa poata fi acoperita o vatra mai mare....ceea ce nu e rau! Spor va doresc!

undeva la 1000E,materiale+manopera.
avantaje ca si dezavantaje sunt multe,n-am ajunge la un acord!
planul il facem in functie de logistica si numarul de stupi.
platforma o aveam,consumul e mic(sub 10%),nu mai incarc,nu mai descarc,nu mai stau cu frica ca-mi fura stupii, etc.
MIHAI BALS

Mesajde gica.mosu » 27 Ian 2014, 21:55

Mhai,nu-ti fura stupii,iti ia "barbili" :lol: Succes, imi placii...multa bafta sa' spor la munca sa ai!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde MIHAI BALS » 27 Ian 2014, 22:11

mersi nea gica!
in ultimii 3 ani mi-au furat 8 stupi,eram obsedat de asta.
initial am vrut sa fac rastele fixe pe vetre dar m-am razgandit si le-am facut mobile!
28de stupi in locasuri + 21 ce se pot transporta pe culoar,eu zic ca e bine.
5 bucati din astea si m-am scos!!!
MIHAI BALS

Mesajde alt stupar » 27 Ian 2014, 22:42

gica.mosu scrie:Mhai,nu-ti fura stupii,iti ia "barbili" :lol:

Mosule, haz de necaz da` io pe bune am vazut o faza din asta demult, pe vremea cand nu daduse inca nebunia asta cu furatu` stupilor !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde delorin I » 28 Ian 2014, 08:37

Un modul din asta lasat nesupravegheat, o fi greu de FURAT?:) Daca nu ii faci o personalizare ceva, o chestie in care sa intre DOAR o anume masina, cea proprie, nu credeti ca e la fel de riscant sa fie furat? Ba e chiar mai usor decat un pavilion si ca greutate si ca modalitate de al ascunde! Eu cred ca cine traieste din astfel de furaciuni nu vine pe jos la furat de stupi, iar cea mai raspandita modalitate de a cara ceva astazi, desi nu am vazut o statistica oficiala, dar ma gandesc la numarul mare de pe strazi rasarit peste noapte cumva, este CAMIONETA!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde gica.mosu » 28 Ian 2014, 09:32

alt stupar scrie:
gica.mosu scrie:Mhai,nu-ti fura stupii,iti ia "barbili" :lol:

Mosule, haz de necaz da` io pe bune am vazut o faza din asta demult, pe vremea cand nu daduse inca nebunia asta cu furatu` stupilor !

Asa-i...Cu ani an urma an pastoral era 3 cu pavilioani sa 2 cu st varsati,si asi furau pi rand" barbili' uni di la alti :mrgreen: Avantaj cei cu stupii varsati :!: E greu sa' fii om an zaua di astazi 8-) Pt cei tineri...Puneau in saci di rafii barba di la st cind era cald apoi plecau in timpul zilei sa' faceau acasa roi!!!!

Mihai....Ari dreptati adrian(delorin) sa' faci ceva ...ce crezi tu.....Sunt sa' mcarali cu.... :mrgreen:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde delorin I » 28 Ian 2014, 09:40

gica.mosu scrie:
Asa-i...Cu ani an urma an pastoral era 3 cu pavilioani sa 2 cu st varsati,si asi furau pi rand" barbili' uni di la alti :mrgreen: Avantaj cei cu stupii varsati :!: E greu sa' fii om an zaua di astazi 8-) Pt cei tineri...Puneau in saci di rafii barba di la st cind era cald apoi plecau in timpul zilei sa' faceau acsa roi :P

Mosule, multumesc pentru ILUMINARE! Pe asta nu o stiam! :D Este de tinut minte!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 28 Ian 2014, 11:00

delorin I scrie:Mosule, multumesc pentru ILUMINARE! Pe asta nu o stiam! :D Este de tinut minte!

Da cum ,,intra'' barba la loc nu e bine de stiut ??? ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde delorin I » 28 Ian 2014, 11:08

???? Sunt ochi si urechi! :D

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?