Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

culesuri alternative

Mesajde fratila_catalin » 29 Ian 2014, 23:41

va salut stimati colegi!
as vrea sa rog colegii nostri mai vechi si experimentati sa ne impartaseasca si noua in masura posibilitatilor, sa ne indrume si pe noi cei mai incepatori dar impatimiti de pastoral catre alte culturi pe care sa le fructificam in pauza dintre cele patru culesuri principale.
de exemplu am aflat si am gasit ceva documentatie destre coriandru. este foarte aproape de tei, uneori chiar se suprapune insa intentionez sa identific mai multe culturi despre care sa ma pot informa telefonic si daca imi pica vreuna bine ca faza de infolorire sa sar pe ea.
ce alte culturi ar mai fi?
va multumesc!
fratila_catalin

Re: culesuri alternative

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2014, 23:49

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde fratila_catalin » 30 Ian 2014, 00:13

sunt ceva discutii pe langa acesta subiect, le am citit si eu inainte de a adresa aceasta intrebare, insa nu s-a concluzionat ceva concret
ma gandesc si eu ca unii sunt mai secretosi, unui n-au de ce sa spuna si sa arate ca nici lor nu le-a spus si nu le-a aratat nimeni sau din alte motive, in fine cam la fel cum e cu pescuitul-trebuie infiintata o academie de informatii pentu a afla marile secrete......
totusi... poate e in avantajul unei comunitati de oameni ce impartasesc aceasta pasiune pentru pufoase sa incercam sa intocmim un calendar pe specii de plante cu potential si pe zone ale tarii.
este posibil sa avem mai mult de castigat decat de pierdut- pana la urma avem toti loc sub soare
si mai e ceva- cunosc un apicultor d-asta secretos rau de tot care in fiecare an injura de mama focului ca gaseste alti apicultori in locurile lui de pastoral la salcam II si III dar nu mi spune exact unde sunt locurile astea de pastoral.
in fine! nici nu m-ar interesa ca eu mi am gasit si eu locuri pentru salcam dar insist in continuare sa mi puna...
ce sa zic - poate e un blestem pentru secretosi: desi doar eu stiu locuri sa le gaseasca ocupate. cei in cauza care citesc acum stiu cum e treaba.
dar deviem. asadar: culesuri in pauza dintre rapita, salcam, tei si floarea soarelui
fratila_catalin

Mesajde perma » 30 Ian 2014, 00:30

fratila_catalin scrie:este posibil sa avem mai mult de castigat decat de pierdut- pana la urma avem toti loc sub soare

Mai ales ca majoritatea vrea la umbra. Plantele melifere sunt descrise in carti. Unde anume ai putea gasi plantatii de mustar, lavanda...nu stiu. Si cel care are o astfel de informatie sigur n-o va impartasi. Sunt de acord cu tine cu secretomania, dar pe undeva pare si normal. Suntem concurenti pe aceeasi piata. Nu eu, n-ai a te teme de mine...in general. Deci nimeni nu-ti va spune unde gasesti plantatiile mai putin uzuale.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde fratila_catalin » 30 Ian 2014, 00:40

sincer sa-ti spun draga coleg cand m-a interesat o anumita plantatie, sau ca sa vorbesc mai precis sa nu bat campii, floarea soarelui I si II sa zicem, m-am urcat in masina si m-am oprit in prima comuna care mi-a convenit.
la fata locului am descins la barul comunei un m-am pagubit singur de vreo 10 beri d-alea de 2,5 lei. in schimb am umplut masina de localnici care au mers cu mine si mi-au aratat ei ca ala a semanat mai devreme, ala e puturos si a semanat mai tarziu etc...
insa aceasta documentare trebuie sa inceapa de undeva- nu poti sa te duci la taranoaia si sa te astepti de la localnici sa primesti si informatii cu valoare apicola si cu privire la flora si asa mai departe. cat se poate trebuie luat azimutul de la domiciliu, cand iesi pe teren sa cam stii ce cauti.
fratila_catalin

Mesajde B.K » 30 Ian 2014, 10:27

Pe tine de fapt de intereseaza zone de pastoral daca ai spus ca ai citit despre plantele melifere.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde pin » 30 Ian 2014, 18:03

fratila_catalin scrie:nu poti sa te duci la taranoaia si sa te astepti de la localnici sa primesti si informatii cu valoare apicola

Gasesc exprimarea ta nepotrivita.
pin

Mesajde fratila_catalin » 30 Ian 2014, 21:51

deci domnu' pin esti unul din secretosi..... :D
fratila_catalin

Mesajde proapis13 » 30 Ian 2014, 22:10

fratila_catalin scrie:deci domnu' pin esti unul din secretosi..... :D

Nu e singurul,de obicei nu se prea raspunde usser-ilor fara identitate cunoscuta...vad ca esti o exceptie...insa prin modul de abordare al subiectului,care dealtfel este putin delicat,deoarece tu vrei mai mult decat lasi sa se inteleaga,topicul deschis de tine nu vad sa adune prea multa info
Initial intrebarea ta a fost pe un subiect la care ai primit un raspuns ce nu ti s-a parut satisfacator
In cazul asta...cauta...e plin forumul de info ce e la distanta...de un click ;)
nu am retinut daca esti apicultor sau posesor de albine... :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pin » 31 Ian 2014, 13:19

Ti-am raspuns prin mesaj privat
pin

Mesajde fratila_catalin » 31 Ian 2014, 22:02

imi cer scuze ca nu mi-am declarat mai multe date. am crezut ca daca folosesc numele si prenumele meu real este suficient. este primul forum pe care activez. nu am stiut ca este ca si o conditie sa declari cat mai multe date ca sa poti strange info.
promit ca o sa ma ocup de chestia asta.
referitor la dilema ta: crescator de albine sau apicultor? - principalele mele preocupari sunt inmultirea unei linii genetice foarte bune cu toate caracteristicile familiei vizate din care tragem respectiva linie genetica, conditiile optime de iernat( anul acesta cel mai bun randament l-a dat stupul impachetat tip horn iar pe fundul lui am decupat o gura de aerisire de10x10cm pe care am prins plasa antivaroa, am 18 astfel de stupi), stimularea corecta a familiei de albine s.a.m.d.
In principal ma pasioneaza si ma documentez foarte mult cu privire la sanatatea familiilor de albine si cu privire la dezvoltarea familiilor de albine; ca si consecinta in fiecare an am avut surpriza sa fiu rasplatit cu productii de care eu sunt foarte mandru si foarte bucuros.
acum nu stiu daca sunt suficient de documentat sa pot fii considerat apicultor si nici nu am inteles daca a fi incepator= crescator de albine este un lucru urat sau jignitor.
sa faca administratorii forumului un examen inainte de a putea posta pe aici:d
fratila_catalin

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE