Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Micul Apicultor Ioan Ursachi

Mesajde Ioan Ursachi » 02 Feb 2014, 16:02

Si acu bate vantu :cry:
"Mică este între cele zburătoare albina, dar rodul ei întrece orice dulceaţă."Intelepciunea lui Isus Sirah 11, 3.
Ioan Ursachi

Mesajde gica.mosu » 02 Feb 2014, 16:09

paul scrie:
Ioan Ursachi scrie:Stiu domnule paul.Insa pe vremea asta si pe vantu asta nu risc .Dupa sfatul domnului gica.mosu mai astept un pic sa se incalzeasca . Sper sa nu fie prea tarziu:((((

Problema nu-i frigul , ci ... vantul !
Cum sta vantul, faci putin fum in afumator, deschizi usor capacele sa nu le agiti , dai putin fum pe rame sa se ascunda albinele pe intervale, pui turta si apoi inchizi ! Turta o pui unde vezi concentrarea mai mare de albine !

BAAAI sa' FIII, ai c-am mai prins- cevaaa....Pt asta Pauli meriti- uuun... E(roi)u, cand ai trimit lu' copilu nisti matci(moca)...ti trec si... pi lista'...Sa fim sanatosi cu toti-SPOOOR!!!!
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 02 Feb 2014, 16:23, modificat 1 dată în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde ady stuparu » 02 Feb 2014, 16:20

paul scrie:
ady stuparu scrie:Eu am deschis ieri la -8 grade doi stupi care aveau urdinisul blocat cu albine moarte si le-am pus turta cu miere.

Pe vantul ala ??? :o
Eu abia am ajuns si i-am deszapezit , era zapada pana la jumatatea stupilor (batea vantul in directia lor) ! Am ciocanit vreo doi , i-am auzit si ... atat ! :P
@Ionut ... daca erau multe albine deasupra ramelor este foarte posibil sa stea prost cu mancarea ! O turta deasupra ghemului ... nu strica !

Eu ii tin in adapost si pe vagoane, asa ca vantul nu e o problema.
ady stuparu

Mesajde un OM » 02 Feb 2014, 16:41

Fumul este bun in sezonul cald. Pentru a nu sari multe albine la ochi si a le face pe albine sa intre pe interval este suficienta o foaie de hartie, ziar , peste albinele de deasupra ramelor. Imediat turta impinsa in spatiul eliberat.
un OM

Mesajde ady stuparu » 02 Feb 2014, 16:42

Eu le-am pus fara fum... am dat albina de pe podisor usor cu mana si acolo unde era albina sus am suflat usor cu afumatorul fara fum(usor ca, daca insisti pre mult se agita). Mai astepti cateva secunde si se retrage incet fara a face mare deranj. Probabil de la fum se agita totate albinele, nu am incercat niciodata. Am dat turte cand era rece afara, albinele fiind stranse in ghem(asa stiu exact unde sa pun turta), sunt si inofensive datorita frigului(se mai agita daca le deranjezi prea mult). Atunci cand e cald,cateva grade, se agita si zboara astfel albinele care ies cazand pe jos nereusind sa se intoarca in stup. De multe ori s-a intamplat sa nu mai dau cu afumatorul ci sa le las ceva timp si albinele se retrag usor fara nici o interventie. Peste turta nu mai pun podisor ci paturica direct avand crija sa nu fie presiune mare pe turta. Asta daca e din miere in punga. Daca e apifonda sau altele nu mai conteaza asa mult presiunea
ady stuparu

Mesajde paul » 02 Feb 2014, 17:55

Daca spui ca sunt multe albine pe spetezele superioare ale ramelor, este bine sa folosesti fum ! Nu te vei stresa si nici nu vei omora albine cand aplici turta ! Deranjul facut cu fum este ... minimal ! Doua -trei pufuri,albinele se retrag, aplici turta, pui podisorul si ... aiaie ! Nu dureaza mai mult de 2 minute.
Am incercat si varianta fara fum si mai mult s-au agitat ! Cand simteau capacul deschis si podisorul ridicat, se ridicau mult mai multe decat erau initial ! De multe ori a trebuit sa-mi aprind o tigara ca sa rezolv situatia ! Rezultatul ... intepaturi, albine moarte care iesea afara , albine storcite de la aplicarea turtei ! :oops:
LE ... stiu ca esti baietel cuminte si ... nu fumezi ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Ursachi » 02 Feb 2014, 20:36

A-ti nimerito .Nu fumez ;) Asa voi face domnule paul :)
"Mică este între cele zburătoare albina, dar rodul ei întrece orice dulceaţă."Intelepciunea lui Isus Sirah 11, 3.
Ioan Ursachi

Mesajde Florin Dobre » 03 Feb 2014, 00:21

Cand le-am pus punga cu miere, am suflat usor si le-am impins cu mana pe intervale. Fara masca, fara fum.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 03 Feb 2014, 09:42

Florin Dobre scrie:Cand le-am pus punga cu miere, am suflat usor si le-am impins cu mana pe intervale. Fara masca, fara fum.

SUCAAAA,La minus ca'ti gradi....Hai caaa,ancet,ancet mai anvataaa sa' mosu cevaaaa :|
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 03 Feb 2014, 15:35

Cca 5 grade(cu plus).
Mosule, ce sa zic?!...Poate-mi mirosea gura a ceva. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Ioan Ursachi » 03 Feb 2014, 18:51

:))
Ioan Ursachi

Mesajde gica.mosu » 03 Feb 2014, 22:15

Florin Dobre scrie:Cca 5 grade(cu plus).
Mosule, ce sa zic?!...Poate-mi mirosea gura a ceva. :D

Amu,ci sa za'c...... depindi ce-ai mancat 8-) ....P.S fiecari cu metoda lui :oops:
gica.mosu

Mesajde Ioan Ursachi » 05 Feb 2014, 17:56

Astazi a fost o zi destul de frumusica si fara vant.Asa ca am pus si eu turtele :D.
Fişiere ataşate
20140205_144501.jpg
Cam multicele albinute.Din cate am observat eu .
Ioan Ursachi

Mesajde gica.mosu » 05 Feb 2014, 21:44

Ioani,sigur ai puiet an stup :idea: Acolo tb scos 2-3 ramesa' restrins cuibul mai bini+df....De ce nu ai pus miere zaharisita :?:
P.S... de maine ancepem,cum am promis(an functie de timp)anmultire=nuclee=stupi ....pe pag ta... :idea: :oops:
gica.mosu

Mesajde Ioan Ursachi » 05 Feb 2014, 22:27

Mierea o aveam intr-un borcan si era zaharisita si pentru a o pune in pungi a trebuit sa o tin un pic pe soba :D .Stupul acesta a ramas pe 9 rame pentru ca era plin de albina pana sa vina frigu si cand am vrut sa intervin eu cu restransu ghemu era facut si nu am indraznit sa umblu .Referitor la nuclee .Vara aceasta din lispa de ocupatie am confectionat si eu 4 nuclee , maine voi reveni si cu niste poze.Voi face cum spuneti dumneavoastra nea gica .Sanatate.
Ioan Ursachi

Mesajde Ioan Ursachi » 05 Feb 2014, 22:44

Ce parere aveti despre acet tip de cusca pt matci? :D
Fişiere ataşate
fsafsa.jpg
:)
Ioan Ursachi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?