Prima pagină OFF TOPIC CASA SI GRADINA

Totul despre casa si gradina !
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: iepuri sau gaini?

Mesajde _razvan_ » 25 Oct 2011, 00:20

:D :lol:
_razvan_

Mesajde Cristian IONITA » 25 Oct 2011, 16:30

_razvan_ scrie:ca tot veni vb de iepuri...
am un iepure pe care nu pot sa-l prind...ce face: Intra pe sub gard la vecini si mananca:patrunjel,varza..tot...seara vine acasa... :D :D :lol:

cheama-l pe Lucian Avram sa-l impuste
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde liviu1965 » 25 Oct 2011, 19:47

Zilele astea am sa fac niste poze cu explicatii la paradisul iepurilor, asta pana cand ..hat.... in farfurie.
Am facut niste calcule economice , cate femele sunt necesare ptr. necesarul familiei . Am ajuns la cifra 5.
Cu astea inlocuiesc necesarul de carne pe tot anul. Si este cu mult mai ieftin decat sa cumpar carnea din supermarket.
Cu gainele.... nu prea-mi iese pasenta.
Este o carne curata si gustoasa.

Sper sa continuati si voi topicul .... cu cat mai multe idei... cu atat mai bine ptr.toata lumea.
liviu1965

Mesajde jimm » 25 Oct 2011, 19:53

popageorgian scrie:gaini care mananca putin si au o productie foarte mare de oua!

Salut Georgiane!
La primavara vreau si eu cateva oua sau pui din rasa asta outoare.
Baga si tu mai multe poze pe pagina ta!
jimm

Mesajde Cristian IONITA » 25 Oct 2011, 20:54

liviu1965 scrie: ...
Este o carne curata si gustoasa. .....

chiar ma faci curios .... ce-i asa de scump si/sau complicat sa cresti cateva gaini?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde liviu1965 » 25 Oct 2011, 22:21

[quote="Cristian IONITA"][quote="liviu1965"] ...
Este o carne curata si gustoasa. .....[/quote]

chiar ma faci curios .... ce-i asa de scump si/sau complicat sa cresti cateva gaini?[/quote]

Cristi.... pasari vs. iepuri

Problema in logica mea.... oule..... gaina face, iepurele doar daca il castrezi, vorba colegului.....

Trag de voi in postul asta ptr. ..... nu stiu, hai sa nu mai fim asa traditionalisti, la mancare ma refer

Promit ca am sa fac o statistica cu iepurii .
Careva dintre voi sa o faca ptr.gaini.
Nu icludem oule....

Partea sacrificarii.... e ... greu dar e mai simplu decat la gaini
Am cautat forumuri despre iepuri .... pauza, comerciale toate., nema informatie.

Astazi am avut o surpriza .... pui de o luna in voliera....unde stau fratii si surioarele....

S-a dus naiba evidenta mea ..... stiam ca am ... nu mai stiu acum, am un fisier ptr.asta, " n " iepuri ...
Acum pui...
Gaina .... nu cred ca face surprize cu natalitatea.

Stiu ca sunteti .... ce vrea asta cu iepurii....

Scuze, am sa continui maine

o seara buna
liviu1965

Mesajde echo » 27 Oct 2011, 10:45

tare discutia asta :D, ce a fost inainte, iepurele sau gaina ?? (radion Erevan ar raspunde: "inainte au fost si iepuri.. si gaini...." )

Eu sunt pentru amandoua.
la productia de carne clar ca bate iepurele, si la gust la fel... cati nu au crescut iepuri pe.. "vremea ailalta"... pentru carne?? Ai mei da...si gaini, si rate (care, apropo sunt mai rezistente, cresc mai usor decat gainile) ... cate sacosi cu iarba si frunze de salcam nu am carat....

Problema la mine (personal) este ca, la fel cum scria un coleg mai sus, nu pot sa ii tai.. nici iepuri, nici gaini.. nici sa ma uit... :(

Uitati aici un link cu vanzari iepuri pe diferite rase http://vanzareiepuri.webgarden.ro/ si mai sunt multe.

E clar ca cea mai buna combinatie e gaini + iepuri... ai si oua si carne de ambele feluri.. apropo, cica din 2013 se interzice comercializarea oualelor de la gaini crescute in baterii, deci stresate...

Si daca tot vorbim despre natura, uitati aici un link cu un tip care si-a facut o casa, in care traieste, din ... baloti !! http://www.envisioneer.net/projects.php
A construit-o singur, ocazional cu ajutorul unor colegi, cost total, parca sub 5000 GBP .. (spune el la un moment dat cat.. ) . Eu daca mi-as face vreodata "casa de vacanta", asa mi-as face-o....
Mai are multe idei pe acolo, sera aia, ca idee, imi face cu ochiul....

popagiorgian - daca chiar e valabila, trece-ma si pe mine pe lista cu niste pui din gainile alea... sunt curios.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde echo » 27 Oct 2011, 10:47

Oare iepurii or manca facelia?? :lol: dupa inflorire, evident ;)
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde liviu1965 » 27 Oct 2011, 11:07

Lucrez inca la voliera iepurilor.
Incep sa ma gandesc si eu la o varianta iepure carne, gaini ...strict ptr. oua ( 10-20 pe saptamana )
Am sa ma documentez in sensul asta. Vorba aia... cresc pauni, cateva gaini...

Despre iepuri: Am cumparat :
baloti de lucerna 10bc * 7ron / bc
grau 130kg * 1ron/kg
pepene verde 100kg * 0,3ron/kg
varza: 100kg * 0,3ron/kg
paine retur ( de la fabrica ) ???? * 1ron/kg
Ca si verdeata: tund cu masina gazunul dein livada si de prin curte. Ce se strange in cos dau la iepuri. Mai am putina gradina.... buruienile.

Va invit sa faceti singuri costurile.
Ce am sa mai fac, un calcul de cat mananca pe zi un iepure adult.Acum nu mai tin socoteala. Au inceput sa apara o noua generatie de pui..... Despre controlul natalitatii... e mult de scris.

Ce este important ptr. cei milosi: vine si momentul in care trebuiesc sacrificati.
Va recomand sa aplelati la un vecin: la 10 iepuri taiati , 1bc. e a lui. Ce ziceti? Gasiti un asemenea vecin? Eventual si belit de piele.
Sau cazul meu.... sadic nu am fost si nu sunt. Am cautat , si am cautat si uite cum fac: il iau de urechi si cu o coada de ciocan il lovesc in ceafa. El amorteste si atunci...cum preferi: cutit sau topor.Eu merg pe ultima varianta. E mai putin traumatizant , atat din partea mea cat si a lui. Si ca sa ma intelegeti de ce scriu cu strangere de inima aceste randuri... iepurii mei imi mananca din palma de cand au facut ochi.
Asta e ordinea fireasca a lucrurilor lasata de dumnezeu si eu nu fac decat sa o aplic. Asta e,..

O zi buna,
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 27 Oct 2011, 11:09

[quote="echo"]Oare iepurii or manca facelia?? :lol: dupa inflorire, evident ;)[/quote]

Daca nu e toxica.... si pe aia.
Cand cureti via....mananca si pe aia.
Cureti copacii.....mananca si pa aia ( pe aia mai grosuti, roade coaja )

Sunt ca termitele....
liviu1965

Mesajde liviu1965 » 27 Oct 2011, 11:12

[quote="jimm"]Razvane, sincer cea mai buna pasare tot porcu' ramane![/quote]

Si de la el... ceafa

Dar cand ai probleme de sanatate...colesterol....sau esti la categoria greilor?
Si mie mi-a fost greu sa trec pe iepure da..... depaseam 100 de kg...... si asta exponential, nu liniar.
Recunosc....la gratar.....ceafa de porc, niste costite de porc..... In rest , la mancare sau la cuptor: iepure.

O zi buna,
liviu1965

Mesajde paul » 27 Oct 2011, 12:18

Domnule Liviu ,daca sunteti amabil ,ceva retete pe baza de iepure ...dar fara clasica mancare rece pe care cred ca o stie toata lumea ? Bineinteles ca nu aici, ci la ..."de prin tara adunate "...Multumesc !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviu1965 » 27 Oct 2011, 12:28

Grea minge aruncata la fileu..... grea tare....

PS, sunt Liviu... fara prefix.

Merci,
O zi buna,
liviu1965

Mesajde paul » 27 Oct 2011, 12:35

liviu1965 scrie:Grea minge aruncata la fileu..... grea tare....

PS, sunt Liviu... fara prefix.

Merci,
O zi buna,

O.K. Liviu ...nu cred ca este asa greu de scos ...mingea ...Daca te rugam o reteta pe baza de ...paun , strut ...mai erai de crezut ,asa ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviu1965 » 27 Oct 2011, 13:48

Daca te tin buzunarele.... e buna si carnea de paun.
Eu nu am sa pot manca niciodata paun...... e prea frumos.
Ca si nevasta......

O zi buna,
liviu1965

Mesajde paul » 27 Oct 2011, 14:34

liviu1965 scrie:Daca te tin buzunarele.... e buna si carnea de paun.
Eu nu am sa pot manca niciodata paun...... e prea frumos.
Ca si nevasta......

O zi buna,

Stiu ca e foarte buna ...are un prieten al meu (pauni ).Are din aceia albi ...Si acum o faza tareee : acum vreo 2 ani ,dupa ce ia inmultit s-a hotarat (cu mare strangere de inima )dar mai ales la insistentele nevestei (cine altfel )...sa sacrifice unul mare si frumos .Inainte de asta ,a cautat omul retete ,moduri de preparare etc ...si toate retetele presupuneau in prealabil ...fezandarea ...Era pe la un inceput de august ...30...si multe grade C ,l-a taiat omul si l-a pus la ...fezandat (cu tot cu pene -"ca asa se face ")vreo ... ...4 zile ,(ca asa trebuie ) :evil: Dupa trecerea "fatidicelor "zile ,a trecut nevasta la "depanusat "numai ca a solicitat ...masca de gaze ...Am uitat sa precizez ca "reteta "de fezandare presupunea ca paunul sa fie lasat cu tot cu organe si ...toate celelalte ...Urmarea ...scandal cat casa si juramantul omului ca nu va mai taia niciodata nici un paun ...dar nici nu isi va mai asculta vreodata ...nevasta (ci doar inima ).
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CASA SI GRADINA