BUNKA scrie:Sunt curios si eu cum vor fi ghemele in familii mari, stabilizate pe acest sistem...cat de mult ocupă ele din corpul acela atunci cand afara este ger de minus 20 de grade ...daca aia 16mm sunt mult sau puțin ramane sa vedem in iernile urmatoare!
Oricum, e bine ca te-ai hotărât să testezi laditzele astea inalte si înguste, iti vor aduce satisfactii in ce privește calitatea iernarii!
Trebuie să încerci si celula mica naturală!
Succes și tine-ne la curent cu ceea ce faci...poze, filme!
Aci in Banat avem noroc de ierni mai usoare , asa ca sper sa fie bine . Evident ca voi merge pe celula naturala .
Am incercat sa micsorez un fagure artificial ; in cuptorul electric reglat la 85 grade ,4 min si in apa apoi iar incuptor si iar in apa de multe ori (sa va spun si cumm facea sotia mea in acest timp?
Recunosc ca nu am avut ce face , am pierdut timpul, nu este o solutie, dar voi vedea.
Probabil ca le voi lasa sa cladeasca fara suport doar cu speteaza superioara frezata in v.
Am doar doua persoane cunoscute ce se ocopa de albine cu stupi dadant ziceau ca am inebunit ca ies din stas.
foarte putini apicultori intra pe net. tre sa ne vada pe noi cu stupi inalti ca merge apoi......
Dar mai e mult pana departe.