Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: despre alergie la albine

Mesajde ionutzdrobis » 15 Oct 2013, 22:01

Acum vreo 3 ani am fost cu fata la Tg Mures la alergoologie si printre altele doctoritza imi spunea ca 90% dintre alergii sunt "cauzate" de paraziti.
Am patit-o pe pielea mea cand in urma unei pneumonii dupa ce ma spalam cu apa rece se umflau mainile.....la analize am gasit parazitii,am facut tratament si acum sunt ok.
Am lucrat la o familie de apicultori,copii de mici au fost plecati cu albinele iar rezultatul era ca la 30 de ani ambii copii erau alergici la modul cel mai serios la albine..unul dintre ei intra direct in soc anafilactic iar celelalt dupa aceleasi tratamente(efectuate in Germania) era putin mai tolerant adica lua in fiecare zi pastile si putea suporta cateva intepaturi.
Un medic alergoolog bun iti va da totusi cel mai bun raspuns,totusi e bine sa evitam intepaturile oricat de rezistenti am fi.
ionutzdrobis

Mesajde csabio » 02 Noi 2013, 23:47

Dle Ionutz la fel patesc si eu cu mainile, ce fel de paraziti cauzau umflarea?
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde serb » 04 Noi 2013, 10:58

cititi, sau consultati un reumatolog despre sindromul Raynaud
serb

Mesajde mihailazar » 23 Noi 2013, 23:40

In general, manifestarile alergice la veninul de albine se atenueaza in timp pana la disparitie. Asa s-a intamplat in cazul meu. Am crescut printre stupii bunicului si , dupa fiecare intepatura apreau manifestari alergice severe, greutati de respiratie, ce impuneau repaus la pat si tratament cu romergan. Cu vremea, am capatat imunitate, dar am grija sa ma protejez astfel incat sa nu incases mai mult de 10 intepaturi pe zi si sa scot acul imediat. Este obligatoriu sa avem la nivelul stupinei pentru noi dar si pentru ceilalti medicamente antihistaminice recomandate de medicul alergolog
mihailazar

Mesajde adiclaudiu » 06 Feb 2014, 18:50

buna am o intrebare , am un stup de un an si pana acum mau mai intepat dar nu am avutnici o problema ieri cand mam dus la ele sa scot mierea mau intepat in picior si mi sa unflat piciorul ,stie cineva ce se intampla???
adiclaudiu

Mesajde Closcutz » 06 Feb 2014, 18:54

Daca te-ai dus sa scoti mierea de eucalipt asa iti trebuie! ce crezi ca ele n-au guturai! :shock:
Closcutz

Mesajde State » 06 Feb 2014, 18:55

adiclaudiu scrie:buna am o intrebare , am un stup de un an si pana acum mau mai intepat dar nu am avutnici o problema ieri cand mam dus la ele sa scot mierea mau intepat in picior si mi sa unflat piciorul ,stie cineva ce se intampla???

Te-ai plictisit. Asa-i ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2014, 19:27

adiclaudiu scrie:buna am o intrebare , am un stup de un an si pana acum mau mai intepat dar nu am avutnici o problema ieri cand mam dus la ele sa scot mierea mau intepat in picior si mi sa unflat piciorul ,stie cineva ce se intampla???

Vezi ca e PERICULOS si mai ales TOXIC
Am citit undeva ca albinele cu cat imbatranesc cu atat veninul devine mai toxic
Da-ti seama ca alea de sunt batrine de 1 an sunt cele mai periculoase
Pe mine m-a muscat de piciorul sting si s-a umflat si dreptul de n-am mai putut merge 3 zile.. :idea:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde MIHAI BALS » 06 Feb 2014, 21:05

astafoae,tu esti?
MIHAI BALS

Mesajde mihailazar » 07 Feb 2014, 18:32

Exista persoane care nu manifesta manifestari alergice la veninul de albine timp indelungat( ani de zile) si deodata, de la o sigura intepatura , de ex in deget, sa se declanseze alergie sau soc anafilactic (rar). In cazul acesta, organismul ia contact cu alergenul, il ,, studiaza" si deodata, elibereaza anticorpii ce dau manifestarile specifice alergiei severe. Pe de alta parte, vara pe pielea picioarelor se mai gaseste praf, transpiratie, microbi si odata cu acul patrund sub piele provocand inflamatii... de aceea ,in cazurile respective, medicul recomanda administrarea serului antitetanic
mihailazar

Mesajde stony » 14 Mar 2014, 15:19

Si eu am patit la fel cu fratele meu cu socul anafilactic. Vreau sa preiau stupurile bunicului nostru si sa le revitalizez, sa spun asa. Din greseala a intrat in zona in care erau toate stupurile, desi nu erau ingrijite si nu erau albine, dar, se pare ca era in zona una si l-a muscat. Asa am aflat ca are probleme, este alergic si l-am dus rapid la spital. Sa nu spun cum i s-a umflat. Eu sunt ceva mai norocos si n-am nimic. Desi cand eram mici nici unul nu a avut nimic de la veninul de albina, mai ales ca ne jucam mult la tara.
stony

Mesajde pin » 14 Mar 2014, 20:19

Nu-ti face griji ca n-ai nimic. Incearca sa te protejezi mai bine. Si eu in ultima vreme ma cam umflu in zona in care ma inteapa daca ma scarpin.

Pentru colegii de forum: Este de prost gust sa postezi pentru prima oara pe un forum si sa primesti astfel de raspunsuri. Omul e la inceput. Are un stup de anul trecut si o problema reala. De la unii din voi aveam pretentii. Scrieti mesajul daca va mananca degetele dar nu e nevoie sa apasati si pe "Trimite"
pin

Mesajde suo » 04 Mai 2014, 00:39

Va salut,
De aproximativ 2 luni am si eu 2 stupi, cand am fost sa ii cumpar, impreuna cu vanzatorul am deschis mai multi stupi din stupina lui, acolo m-au intepat 3 albine in mana, nu am avut nimic stiind ca nu sunt alergic a fost si un test pt a-mi confirma ca nu sunt alergic. A doua zi aveam stupi la mine acasa i-am deschis sa schimb niste rame si m-au mai intepat 2 albine in mana, in aproximativ o ora eram tot rosu si ochii ii aveam rosii, cu mancarimi de piele groaznice, am ajuns la spital acolo si-au facut medicii treaba cu o pastila o injectie si o perfuzie.
Dupa o luna am fost intepat de o albina in picior si de una in deget la mana, la picior nu am avut nimic, in schimb mana mi s-a umflat ca nu mai puteam strange pumnul.
Miercuri seara am fost sa pun stupii pe alt suport, si am fost intepat de una pe gat, am luat 2 pastile Claritine si cu toate astea mi s-a umflat si rosit fata, buzele, aveam ochii rosii si simteam o presiune mare in timpane, mancarimi sub brat si in zona inghinala, evident am ajuns la urgente.
Vreau sa spun ca la mine reactiile par sa se agraveze si varianta cu imunizarea in timp la intepaturi pare sa nu tina. Vaccinuri (intramusculare) impotriva socului anafilactic se gasesc la farmacie, mai frecvent la cele din jurul spitalelor.
suo

Mesajde Dinca Catinel » 04 Mai 2014, 09:26

Exista la farmacii, la 3 lei si ceva, hydrocortisone succinat de sodiu.
Dinca Catinel

Mesajde suo » 08 Mai 2014, 12:43

Esti si tu alergic la intepaturi?
Trebuie sa ma duc la alergolog sa vad cat este de grava situatia si cum va evolua pe viitor in cazul in care mai sunt intepat.
Medicul de familie a spus ca fiecare intepatura se va manifesta tot mai urat, crescand riscul de soc anafilactic. Exista posibilitatea desensibilizarii dar asta o poate spune doar alergologul.
In orice caz mie mi se pare ciudat cum a evoluat alergia mea si vreau lamuriri:)
suo

Mesajde akmm » 08 Mai 2014, 13:49

proapis13 scrie:..........
Pe mine m-a muscat de piciorul sting si s-a umflat si dreptul de n-am mai putut merge 3 zile.. :idea:

Uite, daca ai Warre scapi macar de pericolul de a fi muscat de albine. Ramane cel de a fi intepat, dar asta deja e o problema ca intre stupari.....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE