Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Interventiile in timpul iernarii

Mesajde Florin Dobre » 01 Feb 2014, 20:03

nicu has scrie:l-as cai bini eu il inteleg chiar ma amuza :D

Mie imi aduce aminte de bunicii din partea mamei din Focsani. :)
Mosule, tine-o asa. Ai dreptate cu descifrarea/decodarea; iti pune tartacuta la treaba.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde jenica67 » 01 Feb 2014, 20:05

Mosule eu cred ca scrii asa, din cauza "interventiilor in timpul iernii" cu ale 500 ml de vin rosu. Dar acum te si inteleg, ca stiu ca oamenii la batranete, dau in mintea copiilor !! :lol: Sa traiesti !
jenica67

Mesajde gica.mosu » 01 Feb 2014, 20:10

Hai maaa,ma-ti bagat la mijloooc :idea: ... f.....s ca la orasss :lol: :D :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde yulian » 04 Feb 2014, 18:36

Stiu ca suntem inca in iarna, dar am si eu o intrebare. Pe saptamana viitoare se anunta in zona 13-14 grade ziua si 3-4 noaptea. Pot sa umblu la ei sa-i restrang sau sa-i las asa pana mai in martie?
Multumesc!
yulian

Mesajde jenica67 » 04 Feb 2014, 18:58

La 13-14 grade cu soare, daca te misti repede, eu i-asi restrange. Lucrarile ce le poti face saptamana viitoare, in martie pot fi tarzii. Si eu vreau sa incerc duminica, daca sunt 14 grade cum se anunta si este soare. Dupa evolutia temperaturilor, eu cred ca va fi chiar mai putin cald, decat se prognozeaza. Ramele cu puiet stranse, doua de acoperire si restul ramelor dupa diafragma. Invelit totul bine si lasati linistiti, 2 saptamani.
jenica67

Mesajde yulian » 04 Feb 2014, 19:04

Ok.
Multumesc frumos!
yulian

Mesajde jenica67 » 04 Feb 2014, 19:30

Atentie, ramele cu miere de dupa prima diafragma, sa aiba pe partea cealalta din nou diafragma si totul invelit ca un tot unitar. Diafragma intre cuibul strans si ramele cu miere, sa aiba eventual o gaura de cca 25-30 mm, pe la mijlocul ei, sa faciliteze circulatia albinelor, dupa hrana.
jenica67

Mesajde daniel-mihail » 07 Feb 2014, 10:49

salutare, am si eu o intrebare, cam pe 10 ianuarie am bagat la albine pungi cu miere , 0.600 grame de familie, la o saptamana m-am uitat la ele si nu pareau ca s-au atins de hrana, pe urma vremea s-a stricat si nu am mai putut umbla, imi este frica sa nu ramana fara hrana, cam pe la ce temperatura pot umbla la ele ? Eu cred ca-i urgenta,pot arunca un ochi si daca e temperatura sub 10 grade? In su-est anunta ca duminica vom avea cam 5-7 grade, sper sa si fie adevarat :lol:
daniel-mihail

Mesajde Florin Dobre » 07 Feb 2014, 11:10

Daca ai indoieli in privinta hranei, nu astepta vremea ideala. Decat o colonie moarta, mai bine un deranj de 2 minute.
Daca nu ne-am facut temele la timp, dam corigentele acum. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde un OM » 07 Feb 2014, 11:11

Sa arunci cu ochiul se poate cam la orice temperatura cu minus. Problema este sa nu ramai, cu ochiul, pe acolo timp indelungat, sa te apuci sa inversezi rame sau alte nazdravanii.
Daca este cu plus si mai bine. Cat mai putin vant, vijelie etc.
un OM

Mesajde daniel-mihail » 07 Feb 2014, 11:22

multumesc de sfaturi, duminica voi intra la ele,
daniel-mihail

Mesajde lucky5strike » 07 Feb 2014, 12:16

In cuib intrati la mortaciuni.
Reconfigurare, faceti daca e lihnit de foame, adica stanga dreapta ghemului, pe interval, nu mai e dram de hrana. Grija mare la matci, cea mai mare! Intai le localizati, si va asigurati la inchiderea cuibului ca le-ati lasat acolo in buna stare. Altfel, e vai.

Daca ghemul e in contact cu mierea, dar e la speteaza, pui plicul de turta energetica de 500 g si pe martie!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde csabio » 08 Feb 2014, 10:06

Mosu Gica ! vad ca v-au pus baietii la impins vagoane :lol: mie mi se pare normal ca tre sa citesc o postare de 2x fiind "ungur bulan" :lol: Revenind la subiect , acele roiuri puse intr-o lada nu s-au restrans langa diafragma sa se incalzeasca reciproc,unul a consumat "bini" dar am avut noroc cu iarna blanda. Am pus cate-o placuta de candy si vedem in martie restul. Cu rama plina de miere pusa langa diafragma de polistiren a-ti avut dreptate, toate sa-u restrans langa polistiren zici ca-i magnet.
Sanatate.
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde gica.mosu » 08 Feb 2014, 18:37

Ciobi, la ci iarna ati avut p'colo....baga nene o proteica daca vrei sa creasca mari,apoi si-si :!: ....Mai ai tilifon :?: ...tot ala cu..... 530370 :?: ...Bafta-Mosuuuu!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde csabio » 08 Feb 2014, 21:36

Am stimulat putin cu polen,drojdie etc. sunt faine. va sun maine. stima
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde daniel-mihail » 09 Feb 2014, 15:28

Salutareee, azi am intrat la feteeee, toate au fost prezente, :D , doar 2 familii nu papasera punga cu miere pe care le-am dat-o pe 10 ianuarie, in rest erau papate aproape complet, le-am mai bagat cate o punga, am o nelamurire, eu tin stupii cu urdinisul spre rasarit, dar pana sa vina zapada le-am intors, acum o fi bine sa le intorc iar cu urdinisul spre rasarit? Ma gandesc ca ar iesi mai repede afara.Azi cand am scos punga goala, si le-am pus urmatoarea punga , au iesit ca nebunele afara, termometru arata 8 grade, multe s-au asezat pe zapada si au murit :(
daniel-mihail

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR