Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: almasel

Mesajde almasel » 03 Feb 2014, 22:53

Am luat decizia de a intra in LEGALITATE atunci cand folosesc PC-ul!
Am renuntat la nemernicul Windows si am ales UBUNTU!!!!
Deocamdata mi se pare cam banal, si arata cam nasol... poate pana ma obisnuiesc cu el.
Cel mai important este ca NU COSTA NIMIC!!!! Update gratuit, nu necesita drivere, nu antivirus... deja a inceput sa imi placa!
Fişiere ataşate
images.jpeg
images.jpeg (4.09 KiB) Vizualizat de 10958 ori
almasel

Mesajde delorin I » 04 Feb 2014, 00:58

Frumos ! Bravo!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde almasel » 08 Feb 2014, 19:11

Vreme frumoasa la stupina ieri si astazi, 15- 16 gr, zbor frumos.
A inceput culesul polenului de alun. La 10 albine care intrau in stup, cel putin 3-4 erau cu polen.
Hai ca se poate, aproape am scapat si de iarna asta pacatoasa!!! Mai vreo 5-6 saptamani si scapam de tot!
almasel

Mesajde catalin_vl » 08 Feb 2014, 19:13

bv tie, la noi mai dureaza pana sa vedem primul polen.
oricum primavara nu este departe!
sanatate!
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde almasel » 08 Feb 2014, 19:32

Bunicul imi spunea: nu de iarna si de frig sa te temi, ci de luna lui martie, cand albinele mor de foame si de boala!
Si avea dreptate!
almasel

Mesajde almasel » 08 Feb 2014, 19:38

Fiind frumos in stupina ieri si astazi m-am ocupat de plantarea pomilor (pruni, visini, paducei si meri padureti- pe astia o sa altoiesc ceva la anul).
Aseara pana tarziu si azi dis de dimineata (de pe la ora 5, ca n-am mai avut somn!?!) sarmare rame... Cam plictisitoare treaba asta...
almasel

Mesajde FLORINELU » 08 Feb 2014, 21:20

ce vrei sa altoiesti pe paducel,sau mai bine zis ce merge pe paducel?
FLORINELU

Mesajde almasel » 09 Feb 2014, 11:24

Altoirea nu o sa o fac eu, deoarece a trecut prea mult timp din copilaria mea si nu imi mai aduc aminte prea bine cum se face. In consecinta l-am "tocmit" pe Feri Baci, un bun vecin de la Lugoj sa faca treaba asta.
Din cate spune Feri Baci pe paducel imi poate altoi par si scorus, cu rezultate de reusita de 100% (asta zice el, om vedea!). Stau in Banat de prin 2006, dar pana anul trecut nu am gustat scorus; anul tecut am mancat, mi-a placut, nestiind ce este I-am spus "para tiganului" si mi-am zis ca vreu si eu in gradina mea!
De asemenea, tot pe paducel se poate incerca piersic si cais, dar cu ceva sanse mai reduse. Poate or merge si altele si nu stie el!
Acum, ce sa zic, om incerca si om vedea ce iasa!
Daca as fi ramas in Ardeal poate as fi murit de batranete si tot nu aflam de scorus! :lol:
almasel

Mesajde FLORINELU » 09 Feb 2014, 12:31

si eu sant ardelean,te-am intrebat de paducel fiindca am altoit si eu in paducel un par si al doilea an a facut niste pere de toata frumusetea,sant niste poze pe topicul meu. despre scorus nu am stiut dar am sa incerc,sa vad daca gasesc pe aici mai pe aproape sa iau niste lastari.
FLORINELU

Mesajde almasel » 09 Feb 2014, 13:04

Din cate am inteles singura problema cu paducelul este faptul ca acesta nefiind de talie mare (nu se ingroasa foarte mult), coroana pomului altoit trebuie tinuta cam din scurt, nu de alta, dar "temelia" nefiind foarte solida...
almasel

Mesajde almasel » 09 Feb 2014, 13:10

Malaiul cucului, fructele paducelului... deliciul copilariei mele!
Fişiere ataşate
rsz_malaiul_cucului.jpg
almasel

Mesajde almasel » 09 Feb 2014, 13:22

"Camara de pe pivnita"- Muzeul Golesti, jud Arges.
Camara a fost donata de catre familia mea in anii '80 Muzeului de la Golesti. Nu I s-a stabilit cu exactitate vechimea.
In perioada respectiva a existat un adevarat avant in ceea ce priveste pastrarea si conservarea patrimoniului national.
Fişiere ataşate
BA81BF5B7E7440D69A3618EF0EE22CA7.jpg
almasel

Mesajde almasel » 09 Feb 2014, 19:02

Puiet de evodia plantat in toamna 2013. Vanzatorul a spus ca are 2 ani. Om vedea daca s-a prins sau nu.
Fişiere ataşate
rsz_dsci3168.jpg
almasel

Mesajde valyyo » 09 Feb 2014, 19:18

Nu fi descurajat de Ubuntu. Se misca destul de bine si drivere pentru scaner sau imprimanta se gasesc nu pentru toate modelele dar se gasesc. Si eu folosesc si Ubuntu ( de pe car scriu acum ) si o alta versiune maimlight a lui Ubuntu numita Zorin cu care ma inteleg de minune.
"Nu-mi daţi sfaturi! Ştiu să greşesc şi singur!" -- Immanuel Kant --
http://valyyo.sunphoto.ro
valyyo

Mesajde valyyo » 09 Feb 2014, 19:21

Scuze pentru unele greseli ortografice. Azi am fost si eu la stupina mea, din zona Pascani IS
Erau cam 4 gr la umbra. In zona noastra inca este zapada de 15 cm ca o patura .
"Nu-mi daţi sfaturi! Ştiu să greşesc şi singur!" -- Immanuel Kant --
http://valyyo.sunphoto.ro
valyyo

Mesajde ves.lucian.zabrani » 09 Feb 2014, 19:27

almasel scrie:Din cate am inteles singura problema cu paducelul este faptul ca acesta nefiind de talie mare (nu se ingroasa foarte mult), coroana pomului altoit trebuie tinuta cam din scurt, nu de alta, dar "temelia" nefiind foarte solida...

pentru par daca gasesti par salbatic ( paduret ) este mult mai bun ca si paducelul ca si portaltoi !!!
merge bine si gutuiul , dar nu toate soiurile de par au afinitate cu gutuiul !!!
pofta mare la scoruse !!!
( la noi la fructele scorusului le zicem HASCULE , si la pom HASCUL sau MORMUL )
:P :P :P
Ultima oară modificat de ves.lucian.zabrani pe 09 Feb 2014, 19:34, modificat 1 dată în total.
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?