Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

România a produs cu 40% mai multă miere şi a exportat cu 30%

Mesajde Bogdan.ag » 13 Oct 2011, 23:14

România a produs cu 40% mai multă miere şi a exportat cu 30% mai putin
În primul semestru din 2011, România a dat la export o cantitate de 2.508,2 tone de miere naturală, în scădere cu peste 30% faţă de perioada similară din 2010, când exporturile au totalizat 3.600 tone, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerţul cu produse agroalimentare.

Încasările din exporturile de miere naturală au însumat, în primele şase luni, 8,34 milioane de euro, cu peste 1,125 milioane euro mai puţin faţă de cele 9,466 milioane euro din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Am importat miere în valoare de 1,45 milioane euro
Potrivit datelor MADR, valoarea importurilor de miere în primele şase luni din 2011 a depăşit 1,45 milioane de euro, pentru o cantitate de 632,4 tone, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut a totalizat 934.440 euro pentru 455,2 tone de miere aduse de pe piaţa externă.
Articolul complet:
https://mail.google.com/mail/?hl=ro&tab ... a2115bc7f9

Motivele exporturilor mai mici sunt ???
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Re: România a produs cu 40% mai multă miere şi a exportat cu

Mesajde proapis13 » 13 Oct 2011, 23:19

Bogdan.ag scrie:În primul semestru din 2011, România a dat la export o cantitate de 2.508,2 tone de miere naturală, în scădere cu peste 30% faţă de perioada similară din 2010, când exporturile au totalizat 3.600 tone, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) privind comerţul cu produse agroalimentare.

Motivele exporturilor mai mici sunt ???

Pai in primul semestru din 2011 nu s-a vandut mierea din 2010??
Cata miere s-a facut in 2010?? :? :?:
Asta-i motivul
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Adrian Galofteanu » 14 Oct 2011, 09:00

Este interesanta si remarca privind importurile de miere. Aici avem doua directii:
- importuri facute de marile retele de magazine tip supermarket - pentru vanzare en-detail
- importuri facute de procesatori in lunile cand mierea romaneasca ori nu era ori era prea scumpa.

Dar cel mai interesant este ca se constata o crestere a consumului intern. Asta este foarte imbucurator. Si ca o confirmare, eu anul asta am reusit sa valorific toata mierea(~3tone) prin clienti mici. Am vrut sa-mi fac o retea mica de clienti, magazine cu mici standuri proprii dar pana sa-mi pun ideea in practica am terminat marfa :)

Sa auzim de bine!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde alin m » 14 Oct 2011, 13:54

felicitari. pt cele 3 tone date prin mici clienti. daca vrei sa explici si cum ai procedat dau cel putin o bere ;)
alin m

Mesajde liviu1965 » 14 Oct 2011, 17:59

E stupar batran..... are clienti de ani de zile..... marfa buna satisface clientela si aduce si clienti noi....

Asa-i?
liviu1965

Mesajde jonny_it » 14 Oct 2011, 21:08

Deci in concluzie anul acesta a fost un an normal, nimic deosebit raportat la nivelul intregii tari. A fost mai mult fata de anul trecut care a fost un an prost pentru aproape toata lumea.
jonny_it

Mesajde Adrian Galofteanu » 14 Oct 2011, 22:42

alin m scrie:felicitari. pt cele 3 tone date prin mici clienti. daca vrei sa explici si cum ai procedat dau cel putin o bere ;)

Culmea este a nu am facut nimic special! Am zis, ma pregateam sa fac ceva ca sa-mi extind reteaua de clienti dar.....nu a mai fost cazul :) .

De aia zic: Sa fie intr-un ceas bun cresterea consumului intern de miere! Toata lumea plange ca suntem in criza, ca puterea de cumparare a scazut dar........se pare ca nu e chiar asa.

Poate si pretul sa fi fost o cauza: 13 lei salcam, 10 lei poliflora si rapita.
(Sunt convins ca unii o sa sara: cuuuuuuuuuuum asa de mic pret?) dar eu am un "motiv" aritmetic: la rapita mi s-a oferit 9 lei la procesatori, am avut vreo 300 kile deci am castigat in plus vreo 300 lei. La salcam am avut 11 lei deci la 1200 kile am mai pus 2400 lei. La poliflora, nici nu mai zic..... sa spunem 8 lei oferta de cumparare de la procesatori si am catigat in plus 3000 lei. Adunam si zicem ca cei 5700 lei sunt suficienti pentru ca am muncit sa pun niste miere in vase mai mici si uneori sa o duc si la client acasa. Asta pentru ca toata treaba a fost facuta in familie, nu am platit nici un ban suplimentar.

Este si un dezavantaj aici. Daca am adunat cat am vandut si ma uit cati bani sunt in casa este o diferenta.....socanta! :shock: Dar asta e boala veche la mine!!!! :lol: :lol:
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde Bogdan.ag » 16 Oct 2011, 19:12

Anul a fost excelent(parere personala) , vanzarile au mers foarte bine catre procesatorii(micii intreprinzatori ) interni . Azi am terminat toate rezervele de miere din 2011 (cca2700kg) vandute cu preturi intre 9lei rapita si 15lei salcamul/mana stejar. Daca suntem seriosi si oferim produse de calitate , avem satisfactii . Sa speram ca si 2012 va fi cel putin la fel de bun , desi semnele nu sunt dintre cele mai fericite, mai ales pentru culturile de rapita .
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde FLORINELU » 26 Oct 2011, 19:17

am sa ma bag si eu in vorba. nu produc prea multa miere(cam 1 tona pe an)vand numai la clientii care ma cunosc si pe care mi i-am racolat in ani de zile de stuparit.vand la cat vrea cumparatorul,si la 1kg. si la 10kg.imi respect clientii si nu incerc sa trisez niciodata,nici la pret nici la calitate.vand mult mai scump ca A
drian si mierea se vinde bine. anul acesta a fost o productie foarte buna si am dat-o 60% pana acuma si pana la sarbatori se cam termina.asa cum spune Adrian,in Romania a inceput sa se consume miere in mod mai serios in ultimul timp. un sfat pentru toti apicultorii respectati-va cumparatorii si veti avea numai de castigat.
FLORINELU

Mesajde valter » 26 Oct 2011, 19:31

Definitia topicului pune in balanta mere cu pere.
Anul 2010 a fost catastrofal pentru marea majoritate...drept urmare poli a fost la aproximativ 9 franci.Ori 2011 s-a scos cu floarea soarelui(care nu a fost intrerupta de ploi si intemperii) intrand in parametrii unui an relativ normal.

Anul trecut ma rupea foamea...da' anu' asta i-mi ghiortaie matele...acelasi drac cu coarne vopsite.
valter

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE