[quote="balasbebe"]Cat aur pierdut reprezinta muncitorii scolarizati pe banii statului care sunt nevoiti sa-si ia valiza si sa plece in lume? Poate exemplul meu nu se incadreaza aici, dar la ei se poate iar la noi in tara semnam petitii. Daca se va deschide un santier locurile de munca la cateva mii de oameni voi nu le luati in calcul|? Puneti castigul doar in cateva procente.
Eu sunt pentru.Numai cel care nu are un loc de munca intelege fenomenul.[/quote]
Nu pot decat sa-ti respect punctul de vedere.
Ce incercam aici, in spatiul acesta virtual, nu este de fapt un NU exploatarii in sine ci FELUL in care se doreste a fi facuta expoatarea.
Exploatarea cu cianuri este mai ieftina......
Imagineaza-ti ca traiesti intr-un oras poluat...... si in acelasi timp iti dai seama ca puteai sa nu fi obligat sa faci acest lucru daca firmele care au autorizatie de functionare erau obligate sa-si montezae filtre antiploluante.Totul vine de la autoritati.Firmele,normal dpdv personal,cauta profituri cat mai mari.
Daca noi, cetatenii, nu tipam la autoritati.... ei dau autorizatia si se incepe poluarea..... La urma urmei noi suntem vinovati. E ca si cu cei care spun: Basescu e prost, ne taie pensiile....etc.... dar nu se duc niciodata la vot.
Parerea mea este ca daca astia nu fac exploatarea cu extractia pe baza de cianuri are sa vina alta firma care are sa exploateze corect. Si cred ca deja sunt alternative. Basescu a lasat-o mai moale cu recomandarile lui ptr.firma in cauza....( aseara l-am ascultat) , reclamele radio si tv sunt din ce in ce mai agresive....
Inchei cu locurile de munca: sunt sigur ca tezaurul nostru v-a fi expoatat. Indiferent ca o fac cu cianuri sau nu , locurile de munca vor fi.Si tot la fel de prost platite, ca suntem in Romanica.
Personal , nu pot decat sa spun ca e greu sa nu ai un loc de munca. Atat material cat si psihic.
Deci un NU proiectului Rosia Montana
Parerea mea