Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Caut capse(nituri) din aluminiu

Mesajde TDI » 08 Feb 2014, 16:12

Ii multumesc domnului Mihai, dar am inteles ca la targul de la Craiova nu sunt, capsele care se gassesc de altfel pe toate drumurile 7x3 mm dar din bronz. Eu vreau din aluminiu sau inox. Daca ma poate ajuta cineva...
Multumesc!
P.S. In principiu se mai poate gasi cate ceva pe alibaba si ebay dar, in cantitati prohibitive.
TDI

Re: Caut capse(nituri) din aluminiu

Mesajde costi_vic_ro » 08 Feb 2014, 20:02

TDI scrie:Ii multumesc domnului Mihai, dar am inteles ca la targul de la Craiova nu sunt, capsele care se gassesc de altfel pe toate drumurile 7x3 mm dar din bronz. Eu vreau din aluminiu sau inox. Daca ma poate ajuta cineva...
Multumesc!
P.S. In principiu se mai poate gasi cate ceva pe alibaba si ebay dar, in cantitati prohibitive.

salutare .macar daca ar fi bronz ,incercati cu magnetu si vede-ti.
costi_vic_ro

Mesajde TDI » 08 Feb 2014, 20:12

Nu am verificat cu magnetul. Dar problema este coroziunea, nu-mi place deloc cum arata o rama dupa 3 ani in familia de albine. Si pretul e probihitiv. Stiu sigur ca in statele din jur Serbia de exemplu capsele se vand "cu profit" la 6-7 lei mia de capse, trecem granita si revenim acasa - pretul variaza intre 11 si 17 lei.
Am renuntat la sarma galvanizata, am trecut la inox - dar insarmarea cu sarma de inox fara capse e imposibila din punctul meu de vedere. Am nevoie de capse din material inoxidabil!
Nu sunt singurul care foloseste capse. Este clar ca la 400 de familii e probabil sa nu se foloseasca, dar altfel toate targurile, magazinele mari sau mic, online sau aiurea au capse.
Stimati apicultori sunteti multumiti de capsele disponibile acum in comert?
TDI

Mesajde balasbebe » 08 Feb 2014, 21:28

Bine ca nu cauti si cuie din inox. Era doar o gluma.

Da am discutat cu inspectorii de la BIO. Un anumit procent se accepta. Capsele reprezinta prea putin agent poluator.
O posibilitate ar fi sa fierbi capsele in ceara.
balasbebe

Mesajde katu_catalin » 08 Feb 2014, 21:36

Daca gasesti imi poti lasa si mie un pm unde le-ai gasit multumesc frumos!!!
katu_catalin

Mesajde vio-trutza » 09 Feb 2014, 00:33

Am vazut ceva capse din inox pe la anunturi apicole , dar erau 3 x 6 mm. Daca te intereseaza iti dau anuntul prin PM.
vio-trutza

Mesajde State » 09 Feb 2014, 00:51

TDI scrie:.... am trecut la inox - dar insarmarea cu sarma de inox fara capse e imposibila din punctul meu de vedere.

Ai incercat ? :roll:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde TDI » 09 Feb 2014, 00:56

Sigur n-are sens. Dacă sârma galvanizată de 0.6-0.8 taia lemnul cel puţin dupa prima extracţie, inoxul 0.4 musai are nevoie de capse.
TDI

Mesajde TDI » 09 Feb 2014, 01:00

vio-trutza scrie:Am vazut ceva capse din inox pe la anunturi apicole , dar erau 3 x 6 mm. Daca te intereseaza iti dau anuntul prin PM.
Chiar te rog ! Şi mie şi lui katu_catalin. Mulţumesc foarte mult!
TDI

Mesajde State » 11 Feb 2014, 13:17

TDI scrie:Sigur n-are sens. Dacă sârma galvanizată de 0.6-0.8 taia lemnul cel puţin dupa prima extracţie, inoxul 0.4 musai are nevoie de capse.

Nu stiu cum insarmezi tu, nici cum intinzi sarma. Eu folosesc sarma de inox de 0,4mm si ramele sunt din tei. N-am folosit capse si nu mi s-au crapat ramele. Iti fac fotografii la cateva rame, cand ajung la tara.

In schimb, iti mai pot sugera o solutie. Acum depinde de preferintele tale. Gusturile nu se discuta. Important e sa obtinem un rezultat bun.
Imagine
Imagine
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Jean Valjean » 11 Feb 2014, 21:00

TDI scrie:Nu am verificat cu magnetul. Dar problema este coroziunea, nu-mi place deloc cum arata o rama dupa 3 ani in familia de albine.
Stimati apicultori sunteti multumiti de capsele disponibile acum in comert?

Ma uimeste ceea ce spui, deoarece la mine absolut toate capsele au fost umplute cu propolis, inclusiv portiunea de sarma dintre doua capse.
Nu inteleg cum s-ar coroda in aceste conditii.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde TDI » 11 Feb 2014, 21:31

In principiu ai putea avea dreptate. Practic, nu mai vreau sa folosesc capse de bronz (aşa-zis), deoarece coroziunea este de o culoare maro foarte închis, nu verde, nu clasica rugină.
TDI

Mesajde MIHAI BALS » 11 Feb 2014, 21:52

ai sunat,ai rezolvat ceva?
MIHAI BALS

Mesajde TDI » 11 Feb 2014, 21:58

A ramas ca luam legatura. In principiu da. A ramas sa verifice daca capsele au atractivitate magnetica. Si dupa aceea sa ne auzim la un telefon. Probabil o sa-l rog sa numere 100 capse, ca sa vad cate capse are o punga si - astept o oferta completa. Probabil o lista completa a produselor mi-ar fi utila.
Multumesc inca odata!
TDI

Mesajde Jean Valjean » 11 Feb 2014, 22:13

TDI scrie:In principiu ai putea avea dreptate. Practic, nu mai vreau sa folosesc capse de bronz (aşa-zis), deoarece coroziunea este de o culoare maro foarte închis, nu verde, nu clasica rugină.

Pai maro este rugina clasica, verde e cocleala, pe care o face cuprul, si care de fapt e hidroxid de cupru, daca nu ma insel.
Mie mi-a intrat apa in cutia cu capse, erau niste capse mari, cred ca alea 6x3 de care vorbiti voi, ca eu nu le-am masurat. Si au ruginit. Deci clar nu erau din bronz, ci un fier suflat sau ceva de genul.
Am luat alte capse, unele foarte micute si astea cred ca sunt mai bune, desi pe astea nu le-am supus la teste.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde TDI » 11 Feb 2014, 22:15

Am folosit capse mici la vreo 100 de rame. Nu mai vreau. Parca aleg mac. Plus ca mai si sar de-aiurea. Fiind foarte mici nu se instaleaza cum trebuie in lemn si in momentul in care este strunita rama se deplaseaza dupa sarma.
TDI

Următorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE