Badea Alin scrie:Păi atunci de ce nu o obturează și primăvara sau toamna târziu, când afară este frig?
ignatov andrei scrie:Badea Alin scrie:Păi atunci de ce nu o obturează și primăvara sau toamna târziu, când afară este frig?
Primavara, sau toamna, deobicei, nu au nectar pentru a ventila!
Vara, avand nectar (ventilarea nectarului inseamna si RACORIREA CUIBULUI), dar si suprafete mari de acces al aerului din exterior, cauta sa obtina MICROCLIMATUL OPTIM!
Badea Alin scrie:voi spuneți că vara trebuie să obtureze nu știu ce curenți. Din câte știu eu curenții de aer se produc între două mase de aer cu temperaturi diferite (așadar logic ar fi ca această „obturare”, de care vorbește Andrei, să apară primăvara sau toamna și să nu mai apară vara, când temperatura din exterior să fie sensibil egală cu cea din interior).
Badea Alin scrie:Păi atunci sita vine în ajutorul albinelor în ventilarea nectarului prin mărirea suprafetei de evacuare a vaporilor de apă. De ce-ar trebui s-o obtureze?
ignatov andrei scrie:Badea Alin scrie:voi spuneți că vara trebuie să obtureze nu știu ce curenți. Din câte știu eu curenții de aer se produc între două mase de aer cu temperaturi diferite (așadar logic ar fi ca această „obturare”, de care vorbește Andrei, să apară primăvara sau toamna și să nu mai apară vara, când temperatura din exterior să fie sensibil egală cu cea din interior).
Mai omule, inclusiv la noi, oamenii se da un "indice de confort termic"! Asa si "musca" asta....
Faza de ghem, reprezinta o etapa deosebita a familiei de albine! Asa le-a pregatit natura, ca la un centimetru departare de ghem, sa "avem" temperatura de "afara"! Dar in acel ghem, activeaza albine de iarna, vara, activeaza albine de vara!
Badea Alin scrie:aici sunt de acord cu tine, dar ......
care era dezbaterea noastră?
ignatov andrei scrie: Dar in acel ghem, activeaza albine de iarna, vara, activeaza albine de vara!
nae scrie:ignatov andrei scrie: Dar in acel ghem, activeaza albine de iarna, vara, activeaza albine de vara!
Nu inteleg !
Ca sa revenim la subiect, sa renuntam la balarii, in locul foliei pot folosi podisor monobloc fara sita ?
ignatov andrei scrie:Eu nu agreez "familia cu curul gol"!
Unde ai vazut ca vaporii de apa au o traiectorie descendenta, fata de sursa???
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 77 vizitatori