Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: de ce aerisirea - de ce folia?

Mesajde ignatov andrei » 18 Feb 2014, 16:45

Suna acum!!!!
Iti oferim "stupul cu sistem minune", doar pentru "nshpe lei"!
La acest sistem, avem atasate si :
- "sistemul de daramare a muntilor", doar pentru nshpce lei;
- "sistemul de aducere a muntilor in stupina", doar pentru nshpce lei.

Daca suni acum, poti primi "stupul cu sistem minune" si "sistemul de daramare a muntilor"!
Dar stai...!
Daca suni acum, iti livram si "sistemul de aducere a muntilor in stupina"!
Daca suni acum si esti in primii 200, iti livram "stupul cu sistem minune" si cele doua sisteme atasate!
Dar stai...!
Daca suni acum, iti livram "stupul cu sistem minune", la "nshpe lei", celelalte sisteme fiind... GRATUITE!
Folosind "stupul cu sistem minune", impreuna cu "sistemul de aducere a muntilor in stupina", toate "daramaturile" vor fi doar in stupina ta!
Suna acum! Stocul este limitat!
Nu astepta, suna acum si toate acestea pot fi ale tale, doar cu "nshpe" lei!
ignatov andrei

Mesajde cristi x » 18 Feb 2014, 16:54

ignatov andrei scrie:Suna acum!!!!
Iti oferim "stupul cu sistem minune", doar pentru "nshpe lei"!
La acest sistem, avem atasate si :
- "sistemul de daramare a muntilor", doar pentru nshpce lei;
- "sistemul de aducere a muntilor in stupina", doar pentru nshpce lei.

Daca suni acum, poti primi "stupul cu sistem minune" si "sistemul de daramare a muntilor"!
Dar stai...!
Daca suni acum, iti livram si "sistemul de aducere a muntilor in stupina"!
Daca suni acum si esti in primii 200, iti livram "stupul cu sistem minune" si cele doua sisteme atasate!
Dar stai...!
Daca suni acum, iti livram "stupul cu sistem minune", la "nshpe lei", celelalte sisteme fiind... GRATUITE!
Folosind "stupul cu sistem minune", impreuna cu "sistemul de aducere a muntilor in stupina", toate "daramaturile" vor fi doar in stupina ta!
Suna acum! Stocul este limitat!
Nu astepta, suna acum si toate acestea pot fi ale tale, doar cu "nshpe" lei!

asta seamana cu strigatura aia: "hop si asa si asa si asa si p si u si l si ..."
cand ne lipsesc argumentele o dam prin balarii. poate faci echipa sa-i vinzi inventia lu mos martin. baliverne dastea nu reusesti sa vinzi pe aici.
cristi x

Mesajde ignatov andrei » 18 Feb 2014, 17:00

Ce vorbesti, "taica cristi x", nici nu stii tu cati "cumparatori" sunt!
ignatov andrei

Mesajde joohny » 18 Feb 2014, 17:01

cristi x scrie:
joohny scrie:
cristi x scrie:[quote="
- legea gazelor pv=rt.
Va salut.Sint cam de aceeasi parere in afara de faptul ca pv=nxRxT(n-nr. de moli,R-constanta gazului respectiv,T-temp. absoluta a acestuia).Sanatate.

asta este pt cei cu "moli"i in stupi. stii tu ceva ceva, dar mai ai de invatat. mai cauta si vei gasi.

Va salut.D-le Cristi x,va respect munca ,va respect ca om pt.postarile pe care le-am citit insa pv=nRT este legea gazelor.Daca este legea gazelor apoi este lege,atit.Nu vreau sa intru in contradictie cu d-tra insa unde e lege e lege.Stiu ca mai am de invatat in apicultura(sint biban) insa cind vad scris ceva ce nu este corect si pot sa demonstrez atunci nu am ce sa fac.Atita timp cit astazi este lege atunci merg pe ea,miine daca se schimba atunci aveti dreptate.Sanatate.
joohny

Mesajde dae » 18 Feb 2014, 22:41

Buna seara

Mi-am comandat si eu 8 stupi cu fund detasabil AV si am luat si 8 pline si podisoare hranitoare
ca pine nu vede omul cu ochi lui ce se intimpla nu crede

din ce am citit am tras concluzie ca la stupii cu fund AV folia este obligatorie in permanenta ca daca nu ii trage curentul
daca puteti sa ma lamuriti si pe mine cum se fac hranirile de stimulare cu sirop
daca folosim hranitorul tip uluc trebuie sa ridicam des folia si se pierde caldura
daca folosim hranitorul de podisor nu putem sa dam gaura chiar perfect in folie si pe acolo se face curent
ce metoda de harnire se foloseste?
Stupar pe balcon!!
dae

Mesajde XXL » 18 Feb 2014, 22:50

hranesti cu sirop incepand cu aparitia polenului
in 10 sec ridici folia si torni sirop in uluc
nu se intampla nimic rau
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde akmm » 19 Feb 2014, 09:06

nae scrie:...........
Am vazut 2-3 modele de subar (eu am unul gen D Puisor) ,nu stiu ce ai d-ta (subar din doua bucati poate sau ...) dar subarul dintr-o bucata cand il tragi jumatate (ca in fata ,ca in spate ) , vibreaza cand pica apa/zapada pe el , se indoaie ...
.........

Asta e cu modelele altora.Cel mai indicat este sa-ti faci modelul tau.
In imagine se vede un fund de stup vazut de jos.Daca tragi subarul in asa fel incat manerul este la peretele din spate, in fata se creaza o fanta de 3 cm.Nu mai ploua, nu mai vibreaza.In rest daca vrei sa-l tii inchis, este etans.
Fişiere ataşate
IMG031.jpg
Model de FAV
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde akmm » 19 Feb 2014, 09:10

Si vazut de sus.
Fişiere ataşate
IMG033.jpg
Asa arata montat.
akmm

Mesajde dae » 19 Feb 2014, 12:28

Intrebare

facetu referire ca fundul ar trebui sa fie mai inalt ca, curenti de aer sa nu bata direct pe rame!

daca sub corpul cu , cuibul se pune un corp de 1/2 ce se inimpla ? devine un avantaj sau nu se mai aerisesc ?
Stupar pe balcon!!
dae

Mesajde akmm » 19 Feb 2014, 12:56

dae scrie:Intrebare

facetu referire ca fundul ar trebui sa fie mai inalt ca, curenti de aer sa nu bata direct pe rame!

daca sub corpul cu , cuibul se pune un corp de 1/2 ce se inimpla ? devine un avantaj sau nu se mai aerisesc ?

Cine sa raspunda la intrebarea asta?Adica cativa stau pe margine si arunca pietre in apa iar restul se chinuie sa le gaseasca.Nu e corect.E bine sa probeze cel ce o pune in discutie iar daca intampina dificultati sa ceara parerea altora.
akmm

Mesajde B.K » 19 Feb 2014, 13:34

Toti aveti o problema cu curenti la stupii cu FAV si sunteti intr-o mare eroare. S-a mai discutat prin diverse topicuri despre problema curentilor. Curent intr-un stup se creeaza atunci cand exista 2 fante opuse . Daca deschizi un geam la casa se creeaza curent ???....nu , se face schimbul de aer . Daca deschizi un geam si o usa sau un geam de la dormitor si unul de la baie , da , atunci se creeaza curent. Atata timp cat partea superioara a stupului este acoperita etans cu folie + un izolator termic , este un mediu propice pentru iernarea albinelor si lipsa condensului .
Atata timp cat nu intelegem sau nu vrem sa intelegem lucrurile astea e greu sa acceptam in stupina sita pe fund.
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde dae » 19 Feb 2014, 19:31

BeeeK scrie:

faceti referire ca fundul ar trebui sa fie mai inalt ca, curenti de aer sa nu bata direct pe rame!

Toti aveti o problema cu curenti la stupii cu FAV si sunteti intr-o mare eroare. S-a mai discutat prin diverse topicuri despre problema curentilor. Curent intr-un stup se creeaza atunci cand exista 2 fante opuse . Daca deschizi un geam la casa se creeaza curent ???....nu , se face schimbul de aer . Daca deschizi un geam si o usa sau un geam de la dormitor si unul de la baie , da , atunci se creeaza curent. Atata timp cat partea superioara a stupului este acoperita etans cu folie + un izolator termic , este un mediu propice pentru iernarea albinelor si lipsa condensului .
Atata timp cat nu intelegem sau nu vrem sa intelegem lucrurile astea e greu sa acceptam in stupina sita pe fund.

placa asta cu geamul am mai citit-o! am inteles-o
am impresia ca o repeti in mod o obsesiv
este vorba de curenti atmosferici care turbioneaza si pot bate direct pe rame
ridicind cu 17 cm ramele in clopot ar fi mai feriti de acestia(nu avem nici o fanta sus este ermetic si izolat)
la asta ma refeream
Si ramine intrebarea : se mai face oxigenarea in cuib sau le sufoc?
Stupar pe balcon!!
dae

Mesajde proapis13 » 19 Feb 2014, 19:47

dae scrie:ridicind cu 17 cm ramele in clopot ar fi mai feriti de acestia(nu avem nici o fanta sus este ermetic si izolat)
la asta ma refeream
Si ramine intrebarea : se mai face oxigenarea in cuib sau le sufoc?

Un om inchis intr-un spatiu inchis cind nu mai are aer iasa afara
la fel si la albine,cind se pune folia datorita incalzirii bruste a cuibului tind sa iasa afara
in secunda doi incep sa ventileze pina la temperatura optima,undeva la 35-36 de grade

Ca o curiozitate ; un om respira intr-o ora cca 600L de aer,0,6mc
o fam de albine in aceeasi perioada de timp are nevoie de cca 1500-1800L :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde dae » 19 Feb 2014, 20:18

si iarna? ies din ghem sa faca ventilatie?
Stupar pe balcon!!
dae

Mesajde proapis13 » 19 Feb 2014, 21:06

dae scrie:si iarna? ies din ghem sa faca ventilatie?

N-am inteles intrebarile tale dar te intreb sincer ; ai citit macar o carte despre apicultura ??
Iarna se citeste iar vara se stupareste !!!... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde unincepator » 19 Feb 2014, 21:48

florinapi scrie:Fundurile pline sau cu sita,sunt doar un factor in bunul mers al iernarii.Stupii bine pragatiti,ierneaza bine si cu fund plin si cu fund cu sita,si nu din auzite zic.

nu va suparati dar ce anseamna STUPI BINE PREGATITI,an ce consta?.
unincepator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR