Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde SummerCat » 15 Feb 2014, 23:27

proapis13 scrie:Impresionant!!! Un român a cumpărat tot satul în care a copilărit pentru a-l salva de la pieire :!:
http://www.romania-redescoperita.ro/ind ... e-trezeste

Aoleo ce frumos, ca m-a atins cum zice "Casa", cu "C" mare, "mirosul de paine" si mi-a mai placut de stupul de lut al lu' nea Aaron presimtatorul ...

Sa reuseasca el ce vrea si eu imi scot palaria si ma duc sa-l vizitez, sa-i fac vanzare, sa fac poze si sa le dau mai departe !

Nu l-am vazut la muiana pe Emil Parau, mosierul din articol ca sa-mi fac o parere de om..Sa fie ala din dreapta ultima poza?
Are el norocul ca nu intra mai tare Pontaxul la sate si oi, ca din 4000 de oi si branza "Burebista" nu-si mai lua el 300ha si 50 gospodarii..sa achite impozitele pe proprietati si sa-i mai ramana de mesteri ca sa repare satul..
Pai el stie ca plateste mai mult la fiecare casa in plus..? Si cumulat cat o fi? Cine-o stii...

Pai nu era populatia satelor 55% si 45 % la oras? Vad si eu ce invart taranii prin sate ca n-am orbul gainilor...si vaz si ca nu intra garda in tranzactiile lor. Ciuciu impunere, cand ei vand-cumpara (si nu trei surcele), de toate, la targurile rurale...
Sa mai bage nasul statu' si acolo si sa vezi crestere la buget.
Ca vine ANAFura masii la noi la oras, iar oamenii pamantului reusesc de cumpara sate intregi...aici pe mine ma supara treaba asta.

Totusi, concluzionand, taran care sa cumpere sat, eu n-am prea vazut.
Pai atunci mie asta imi miroase a invarteala.
Viata fara belele, numai lapte si miere !
SummerCat

Mesajde Donbazil » 18 Feb 2014, 16:14

Sal'tare!

..."În timp ce mergea pe drum, un călător a văzut într-o grădină un pom frumos, de crengile căruia atârnau nişte mere mari şi roşii de-ţi lăsa gura apă. Văzând omul că nu-i nimeni prin preajmă, ce s-a gândit ? Bine ar fi dacă ar gusta şi el câteva, aşa, de poftă!
Dar cum să facă? Până la pom trebuia să treacă de un gard înalt şi de o mare băltoacă. A stat el ce-a stat, s-a sucit, s-a învârtit, dar, nemaiavând răbdare, şi-a zis: "Fie ce-o fi!" şi a-nceput să se caţăre pe gard. Cu greu, a reuşit să ajungă în curte, dar supărat nevoie mare, fiindcă într-un ghimpe din gard îşi agăţase haina şi o rupsese. Acu, ce să mai facă!
Nu mai putea schimba nimic. Ba, mai mult, grăbindu-se, a uitat de băltoaca plină cu noroi şi s-a afundat în mâl.
Când, în sfârşit, a ajuns sub pomul cu pricina, a luat câteva mere, dar, uitându-se la ele cum arată, şi-a spus:
- E drept că am obţinut eu ce-am vrut, dar a meritat oare? Haina mea cea bună e ruptă, încălţările şi pantalonii murdari...
Cum stătea el aşa şi îşi plângea singur de milă, apare în curte stăpânul casei. Când l-a văzut pe călător cum arăta, i-a spus:
- Bine, omule, trebuia să te munceşti atâta pentru câteva mere? Uite ce-ai păţit! Ca să nu mai spun că nu înţeleg de ce-ai încercat să le iei pe furiş? Dacă ai fi bătut la mine în poartă şi mi-ai fi cerut câteva mere, eu ţi-aş fi dat cu drag. Acum, haide în casă să te speli şi să te odihneşti şi apoi îţi vei vedea de drum!
Tare bucuros şi mulţumit a fost călătorul, văzând bunătatea gazdei sale, dar, în acelaşi timp, şi-a promis sieşi că altădată nu va mai fi atât de nesăbuit.
În viaţă, nu este important doar să obţii, ci şi cum obţii! Sunt oameni care vor să aibă mai mult şi, atunci muncesc fără tihnă. Alţii, însă, fură, gâdindu-se mereu cum să fugă de muncă şi să înşele. Aceştia, păcătoşii, singuri se înşeală, fiindcă nu este totul să ai un lucru; contează şi cum l-ai obţinut!"....

"În cele trecătoare, nu poţi deveni bogat decât sărăcind pe altul. În cele duhovniceşti, nu poţi deveni bogat decât îmbogăţind pe altul".....

Sal'tare!
Donbazil

Mesajde Donbazil » 18 Feb 2014, 16:55

Andrei Vulpescu are o problema.....

Ce fel de femei isi doresc barbatii? Oare chiar fug de femeile inteligente? Oare chiar ii sperie atat de tare?

Este o discutie care poate dura lejer cateva zile, mai ales daca ne apucam sa disecam fiecare palier de dezvoltare masculina.

Eu voi vorbi despre mine si o voi spune pe aia dreapta – NU AS PUTEA SA TRAIESC LANGA O PROASTA!

Creierul meu este atat de dornic de imbratisari incat as intra in depresie daca as sta langa o mandra posesoare de consoane.

Toata viata mea am fugit de proaste! Am fugit ca dracu’ de tamaie. Pur si simplu le-am evitat din start, chiar si pentru scurte intalniri coitale.

Venalitatea lor aspra ca un smirghel nu s-a putut pupa niciodata cu venalitatea mea fina ca paginile unei carti de poezii.

Acum sa definim femeia inteligenta si femeia proasta.

La proaste e simplu – femei cu un nivel de educatie limitat, roase de convingeri inguste si putine, femei care nu au nici urma de gingasie in ele.

Sunt doar niste posesoare de vagin si vorbitoare in consoane – suficient cat sa se creada pretioase. In cele mai multe cazuri, dupa ce ca sunt proaste, mai sunt si pline de otrava (a se citi ura).

Unei proaste nu poti sa-i ceri sa comunice cu intelesuri… Ea ti-o va taia abrupt – ‘ma, tu vrei sa ma f**i’.

Langa o proasta, trandafirul pasiunii erotice se simte ca un infractor surprins in canalizare tinand in brate ultimul model de plasma Samsung.

Sa trecem la femeia inteligenta – aici nu vorbim neaparat despre diplomele pe care le are inramate prin casa. Diplomele alea nu ii garanteaza inteligenta care ma intereseaza pe mine.

Degeaba stie sa rezolve probleme de matematica sau sa instaleze rapid un Windows, daca emotional este o masinarie.

Femeia inteligenta este femeia deschisa, care stie ca nu are nimic de pierdut, este femeia care stie sa-si pastreze gingasia si acea fragilitate specifica unei flori de nufar; este femeia care stie sa asculte si sa raspunda scurt, dar incitant… este acea femeie care te face sa-ti impreunezi picioarele pe sub masa pentru a-ti masca erectia spontana, este femeia care stie sa te arunce in tavan cu o simpla privire… in ochi; este femeia sigura pe ea, este femeia care prezinta o frumusete ce nu tine cont de sabloanele revistelor, este acea femeie langa care te vezi traind o viata.

Este femeia care are grija de propria dezvoltare si respecta dezvoltarea barbatului de langa ea.

Nu trebuie sa fie CEO, manager sau ‘femeie independenta’. Femeia inteligenta nu trebuie sa tipe in gura mare ca este independenta. Ea va atrage langa ea un barbat care ii va respecta independenta.

Femeia inteligenta nu trebuie sa aiba master in stiinte aplicate si nici sa fi citit obligatoriu 200 de carti.

Sigur, daca a citit 200 de carti, exista mari sanse sa putem comunica intr-un limbaj orgastic de execeptie (desi nu este obligatoriu – comunicarea sexuala necesita un anumit simt).

Am cunoscut femei cu care am avut preludii de ore intregi, iar cand am ajuns in asternuturi ne-am simtit de parca facusem dragoste dintotdeauna. Da, dragoste si nu sex. Dragoste direct, de prima data!

Este acea chimie spontana care apare intre creierele care rezoneaza perfect.

Femeia inteligenta nu trebuie sa traga de fiare la sala si nici sa se imbrace in ton cu ultimele tendinte de la Milano.

Fiind inteligenta, ea stie sa fie eleganta si fara sa rupa 20 de carduri.

Femeia inteligenta stie sa iubeasca si sa se lasa iubita si nu este obsedata de imagine pentru ca stie un lucru extrem de important – TIMPUL RUPE ORICE TOC!

Femeia inteligenta este FEMEIE in adevaratul sens al cuvantului, este acea faptura care-ti arata in fiecare secunda cum iubeste un barbat inteligent!
Donbazil

Mesajde Donbazil » 18 Feb 2014, 16:57

Sal'tare!
Greu!.....Greu de rezolvat problema lui Vulpescu......
Io am gasit - si mi-a placut una mult mai simpla.... :idea: :lol: :idea:
Fişiere ataşate
Gramatica.....jpg
Donbazil

Mesajde peterneamt » 19 Feb 2014, 15:48

:D
peterneamt

Mesajde Donbazil » 22 Feb 2014, 12:53

Sal'tare!

Se doreşte schimbarea denumirii de “Poliţie Locală”, respectiv “poliţist local” cu cea de “Garda Publică” respectiv “gardian public”

http://www.buletindemehedinti.ro/2013/1 ... an-public/
Donbazil

Mesajde XXL » 22 Feb 2014, 14:45

Donbazil scrie:Sal'tare!

Se doreşte schimbarea denumirii de “Poliţie Locală”, respectiv “poliţist local” cu cea de “Garda Publică” respectiv “gardian public”

http://www.buletindemehedinti.ro/2013/1 ... an-public/

...mai bine le schimba denumirea ambelor categorii in militieni : D ca politisti nu sunt nici unii... nici altii
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde Donbazil » 22 Feb 2014, 21:44

Sal'tare!
Domnule, daca esti curios si ai vreme, cauta un dictionar de termeni militari si-ai sa vezi ca nu se poate.......Militiile-s altceva.....Dar asa, ai vrut sa aduci in derizoriu o problema care exista si ai cam dato-n gard.....
Ca pe vremea cealalta institutia politieneasca avea alta denumire, asta era treaba sistemului. Profesionistii isi faceau treaba asa cum scrie la carte. Ceilalti.....Au ajuns subiect de bancuri....
Dar asta se intampla si la ora actuala. Exista si politisti meseriasi dar si "Garcea"....
Cat despre gardienii publici - isi au si ei locul si rolul lor, dar nu sunt politisti. :idea:

Sal'tare
Donbazil - Faget

P.S. Daca doresti sa ma mai "ciupesti" te rog fa-o pe M.P. sa nu stricam subiectele deschise pe o tema anume.....
Donbazil

Mesajde Donbazil » 22 Feb 2014, 22:10

Sal'tare!

Cenzurat!?...... :idea:

Donbazil

Mesajde Donbazil » 22 Feb 2014, 23:02

Sal'tare!
Fişiere ataşate
î din i si î din a.jpg
Donbazil

Mesajde Donbazil » 22 Feb 2014, 23:11

Sal'tare!
:idea: :idea: :idea:

..." Suedia, tara in care politicienii nu au privilegii, nu se bucura de imunitate, iar alegatorii se prezinta la vot in proportie de peste 80%.

In topul 2013 al celor mai fericite tari, Suedia figureaza pe locul 5, dupa Danemarca, Norvegia, Elvetia si Olanda, in timp ce Marea Britanie este abia pe locul 22, iar Romania pe locul 90.

Tarile "fericite" au in comun mai multe lucruri, printre care un venit mare pe cap de locuitor, o viata sanatoasa si, mai ales, absenta coruptiei la nivelul liderilor, explica John Helliwel, profesor de economie la Universitatea British Columbia. De asemenea, implicarea oamenilor in viata "cetatii" este tratata cu foarte mare seriozitate.

Reportajul "Suedia - Taramul politicienilor fara privilegii" ("Sweden - Land of Politicians Without Privileges"), difuzat de televiziunea braziliana TV Bandeirantes, ne prezinta o lume despre care, obisnuiti cu situatia din Romania, ne e greu sa credem ca exista cu adevarat.

Cateva date generale

Suedia este o monarhie constitutionala. Din 1971, Parlamentul tarii este unicameral si are 349 de membri, alesi prin vot direct si proportional, ei reprezentand 9,2 milioane de cetateni. Regele Carl al-XVI-lea Gustaf indeplineste doar functii ceremoniale, cele politice fiind preluate de Purtatorul de Cuvant al Parlamentului.

Statul este conceput ca un sprijin pentru toti cetatenii sai, care sunt tratati echitabil prin intermediul unor servicii sociale consistente, bazate pe o economie solida. Aceste servicii sunt asigurate tuturor gratuit, indiferent de venituri sau clasa sociala. In schimb, taxele sunt mari, dar ele se intorc sub forma de pachete de asistenta sociala.

Aceasta relatie intre stat si cetateni face ca alegerile sa fie extrem de importante pentru suedezi. Conform statisticilor, peste 30% dintre ei sunt membri in diverse partide si peste 80% sunt membri de sindicat.

Prezenta la alegerile organizate la fiecare 4 ani este de peste 80%. Suedezii considera dezbaterile politice si prezenta la vot esentiale pentru democratie.

Fara privilegii sau lux pentru politicieni

Tara este condusa de clasa politica, nu de rege, iar suedezii sunt extrem de implicati si de atenti la activitatea depusa de cei carora le dau votul, motiv pentru care acestia nu au privilegii si nici nu beneficiaza de conditii de lux.

Pana in 1990, in Suedia nici nu existau locuinte puse gratuit la dispozitia parlamentarilor. Acestia obisnuiau sa doarma pe canapelele din birourile lor, situate in cladirea Parlamentului.

In prezent, parlamentarii suedezi au la dispozitie garsoniere detinute de stat, cu o suprafata de circa 40 de metri patrati. Singura camera este folosita atat ca living, cat si ca dormitor. Spalatoria este comuna, iar demnitarii trebuie sa se programeze din timp daca vor sa isi spele asternuturile.

Sunt si parlamentari care traiesc intr-un spatiu chiar mai mic, de doar 18 metri patrati. In aceste cazuri, inclusiv bucataria este impartita in comun. Nu exista personal de serviciu, iar regulile sunt stricte: "Pastrati curatenia".

Biroul unui parlamentar are circa 18 metri patrati. Demnitarii nu au secretare sau consilieri, nici masini de serviciu cu sofer.

"Eu ii platesc pe politicieni. Nu vad niciun motiv pentru care banii platitorilor de taxe sa fie folositi pentru a le oferi politicienilor o viata de lux", explica un suedez in reportajul televiziunii braziliene.

Resedinta oficiala a premierului suedez nu depaseste circa 300 de metri patrati. Nici acesta nu beneficiaza de personal de serviciu. Mai mult, purtatorul de cuvant al guvernului a declarat ca premierul isi calca singur camasile si isi spala singur rufele, la fel ca orice simplu cetatean.

Suedia este impartita in 21 de comitate conduse de cate un birou administrativ numit de guvern impreuna cu un consiliu ales de cetateni. Pe teritoriul Suediei sunt 290 de localitati.

Nici primarii si guvernatorii nu au dreptul la resedinte oficiale gratuite, iar consilierii nici macar nu au salariu lunar sau un birou propriu, asa ca lucreaza de acasa. "Suntem alesi sa reprezentam cetatenii si, la fel ca ei, avem propriile noastre slujbe", a explicat o consiliera.

Doar parlamentarii, care lucreaza la elaborarea legilor, se considera ca exercita un serviciu public pentru care trebuie sa fie remunerati cu salarii lunare. Un parlamentar suedez castiga aproape dublul venitului net al unui profesor.

Fara indemnizatii speciale

Parlamentarii care nu domiciliaza in capitala nu primesc bani in plus pentru costurile suplimentare, cum ar fi plata unei eventuale chirii sau pentru a avea asistenti la cabinetele parlamentare din localitatile de origine. Acolo, multi dintre ei lucreaza de acasa si utilizeaza sediile partidelor sau bibliotecile publice pentru a se intalni cu alegatorii.

Toate calatoriile cu avionul ale parlamentarilor trebuie sa fie aprobate si rezervate la agentia de turism din cadrul Parlamentului, nefiind alocate indemnizatii speciale.

Fara imunitate

Politicienii suedezi nu sunt privilegiati in fata legii si nu se bucura de niciun fel de imunitate.
Mona Sahlin a cumparat o ciocolata si alte cateva obiecte personale cu credit cardul guvernamental si a platit scump - si-a pierdut postul de vicepremier. Scandalul a fost celebru in anii '90, fiind cunoscut sub numele de "cazul Toblerone". Sahlin si-a compromis cariera politica, fiind nevoita sa demisioneze din functia de lider al Partidului Social Democrat.

Transparenta si control cetatenesc

Cetatenii sunt foarte atenti la modul in care Parlamentul isi foloseste puterea. Transparenta activitatii parlamentare are radacini in Constitutie. Fiecare cetatean are dreptul sa verifice cheltuielile politicienilor, actele contabile emise de guvern si declaratia de impozit pe venit a premierului.

Mai mult, functionarii trebuie sa puna la dispozitia doritorilor corespondenta zilnica si emailurile oficiale ale prim-ministrului, orice cetatean avand acces la aceste informatii.

In sala calculatoarelor este posibil chiar sa studiezi traseul unor documente, cum ar fi cheltuielile guvernamentale sau detaliile unei licitatii publica. De exemplu, unul din rapoartele cu cheltuielile premierului a inclus si pranzul luat impreuna cu presedintele Bancii Centrale, precizandu-se chiar si ce au mancat si au baut cei doi.

Administratia Parlamentului suedez tine socoteala cheltuielilor in rapoarte ale membrilor, depozitate intr-o singura incapere. Exista dosare individuale pentru fiecare dintre cei 349 de demnitari, precum si pentru Purtatorul de cuvant al Parlamentului.

Orice suedez poate veni sa studieze dosarele sau poate cere informatiile prin intermediul Internetului.

Principiul transparentei este inclus in Constitutia suedeza de mai bine de 200 de ani. El face ca excesele de putere sau cazurile de coruptie sa fie extrem de rare in aceasta tara.
Donbazil

Mesajde akmm » 24 Feb 2014, 16:08

cornelioandanciu scrie:M-am uitat de nu stiu cate ori la clipul cu acel extraordinar dansator japonez.Asta confirma faptul ca pana acum am facut bine ce am facut in viata.De multe ori am intalnit oameni pe care la prima impresie nu as fi dat doi bani, in schimb am descoperit la ei cu totul altceva.Nu acelasi lucru pot spune despre ghertzoii cu ifose, aproape intotdeauna m-au dezamagit!

Se reconfirma ca: Cei ce vorbesc nu stiu, iar cei ce stiu, nu vorbesc.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde cantemir » 24 Feb 2014, 16:19

akmm scrie:Se reconfirma ca: Cei ce vorbesc nu stiu, iar cei ce stiu, nu vorbesc.

Dureros, dar adevarat!
Respect!
cantemir

Mesajde Donbazil » 24 Feb 2014, 22:02

Sal'tare!
Remember! :idea: :idea: :idea:
https://www.youtube.com/watch?v=UejMK3xTwV8#t=251

Rog pe vreun coleg care stie sa puna direct filmul cu cenaclul ca eu.... :evil: nu le am....
Fişiere ataşate
Paunescu.jpg
Donbazil

Mesajde csaa » 24 Feb 2014, 22:20

Daa! Imi amintesc cu cata placere si bucurie stateam seara langa soba, la Baltesti, si ascultam la radio Cenaclul Flacara. Nu stiu de ce mi-au ramas in memorie numai serile de iarna, ca sigur ascultam si vara, dar asa imi amintesc. Apoi mai stiu cum ascultam la pick up discurile Cenaclului, iar cand am crescut ce intens studiam volumele de poezii ale lui Paunescu luate pe sub mana de la librarie.
Apoi am plecat de-acasa (DE CE!!!!????) si imi amintesc ce fericiti eram toti LM-isti cand cantam cantecele invatate de pe discuri. Erau momentele cand evadam mental din liceul lui Bacovia.
Unii, mai invatati si mai destepti ca mine, spun ca Paunescu nu a fost un poet ci un versificator. Pentru mine Paunescu ramane un mare poet. Asta e! Daca atat ma duce mintea, ce sa fac?
csaa

Mesajde proapis13 » 24 Feb 2014, 22:33

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE