Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Va rog dati-mi un sfat prietenesc si bun

Mesajde paul » 28 Feb 2014, 10:13

"Bai", cand va aud ca din cauza mierii de mana a pierdut Dumitru unitatile biologice (folosesc aceasta formula ca sa nu se supere nimeni)...
Mierea de mana poate fi periculoasa in conditiile in care pe perioada lunga nu exista zboruri de curatire !!! Ceeea ce n-a fost cazul in iarna asta ! Daca la mine in Nordul Moldovei am avut cel putin un zbor in fiecare luna, la Dumitru cred ca mai multe zile s-a zburat decat s-a stat pe camera ! Despre ce vorbim ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alt stupar » 28 Feb 2014, 10:14

corect !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 28 Feb 2014, 12:15

Dumitre, hai sa-ti mai dau una, sa nu zici ca-s lupul moralist... :D

Cazul meu, prima tentativa de a creste albine... :(
Anul I...3=>5
Anul II...5=>23
Anul III...23=>14=>7
Anul IV...7=>4
Anul V...4=>1

Cand ramai cu un stup/unul singur/THE ONE, iti pui multe intrebari.:shock:
Unde-i vina? Vecinul, criza, astrele? Nu...tugulanul de mine. :cry:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde FLORINELU » 28 Feb 2014, 13:33

Florine,la noi in banat stiu ce inseamna 'tugulan",dar la voi???
FLORINELU

Mesajde Florin Dobre » 28 Feb 2014, 13:46

Prin tugulan(in sens peiorativ) inteleg un om de rand naiv/credul. :)
Ce semnifica in Banat? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde FLORINELU » 28 Feb 2014, 13:58

scuze am confundat termenul tugulan cu gugulan in banat,dar explic :in banat gugulani li se spune la locuitorii din caras-severin care sant mai mult din zona de deal si munte si se ocupa cu cresterea animalelor,fructe foarte mult si agricultura care merge in acea zona,oricum e o mandrie sa fii gugulan si ei sant mandri si falosi ca sant gugulani.
FLORINELU

Mesajde perma » 28 Feb 2014, 16:18

Cred, in putina mea experienta, ca sunt foarte rare cazurile cand albinele nu mor (exclusiv) din vina stuparului. Daca nu incerci sa vezi unde ai gresit, situatia se va repeta. Si eu am avut mortalitate destul de mare iarna asta (50%) dar imi asum vina, incerc sa inteleg si sa nu mai repet. Impachetaj necorespunzator, albine putine, hrana insuficienta, tratamente neefectuate sau efectuate defectuos. Cu ceva trebuie ca ai contribuit si tu. Oricum, ma gandesc ca daca ai avut o pierdere asa mare si te-ai comportatat cu toate unitatile biologice la fel, ce-a ramas e "cea mai a dracu rasa de albina". Deci material bun ai, treaba e sa si profiti. Bafta iti doresc!
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde murarudumitru » 28 Feb 2014, 19:36

FLORINELU scrie:problema cu mierea de mana dupa cate stiu eu e un pic mai altfel. si la mine este miere de mana si cateodata destul de multa si baga si toamna cand e destul de complicat sa o scoti si sa complectezi cu altceva mai ales daca nu ai miere suficienta in faguri pentru complectare. si uite asa mai ramane si la mine miere de mana peste iarna si nu imi mor stupii din cauza asta,a mai fost cateodata putina diaree,dar au scapat. pe de alta parte aici in banat iernile sant mult mai usoare decat in alte parti si albinele fac mai multe zboruri de curatire, consumul de mana nu le afecteaza asa tare ,si in iarna asta au facut un zbor de curatire aproape continuu,riscul fiind mult mai mic,dar in iarna trebuie sa intram cu stupi cat de cat seriosi nu pe 2,3 rame ca aia se duc pana in primavara chiar daca ierneaza pe miere de trandafiri. in alta ordine de idei dumitre,eu cunosc zona ta si dupa parerea mea nu e o zona favorabila cresterii albinelor,alte animale da dar nu albine. a si a lubenitelor.
inca ceva si cu asta am terminat:daca te uiti atent aici pe forum ai sa vezi ca sant colegi de ai nostri care orice ai scrie si ai arata doar te lauda si iar te lauda,alegei pe astia ca sant destui si citeste doar ce scriu ei ca sa nu te mai supere toti cu criticile lor.
pai cum sa nu te critice mai domn-mitica cand tie iti mor 22 de stupi si tu cauti vinovati prin vecini,sau pe nustiuunde????
ia zii te-ai suparat si pe mine pentru critica?

Nu mam suparat ca nu am de ce ,cu atit mai mult nus suparat pe nima, acu am gresit eu, astae ,sper sa ma ajute dumnezeu sami dea putere sa ii fac la loc eu oricum va multumesc pentru ajutorul care mi lati acordat anul trecut la ghiroda ,mi prins ff bine stiti bine eu va doresc multa sanatate
murarudumitru

Mesajde murarudumitru » 28 Feb 2014, 19:42

perma scrie:Cred, in putina mea experienta, ca sunt foarte rare cazurile cand albinele nu mor (exclusiv) din vina stuparului. Daca nu incerci sa vezi unde ai gresit, situatia se va repeta. Si eu am avut mortalitate destul de mare iarna asta (50%) dar imi asum vina, incerc sa inteleg si sa nu mai repet. Impachetaj necorespunzator, albine putine, hrana insuficienta, tratamente neefectuate sau efectuate defectuos. Cu ceva trebuie ca ai contribuit si tu. Oricum, ma gandesc ca daca ai avut o pierdere asa mare si te-ai comportatat cu toate unitatile biologice la fel, ce-a ramas e "cea mai a dracu rasa de albina". Deci material bun ai, treaba e sa si profiti. Bafta iti doresc!

Ssigur nu o sa se mai repete, azi am primit o familie de albine pe 8 rame ful de la unu ce lam facut eu apicultor acu 3 ani,sai dea dumnezeu sanatate ,sper sa am timp bun miine si o sai ajut cu cite o rama de albina pe cei 5 care ii am salvati multumesc de com si sfat
murarudumitru

Mesajde alexx » 28 Feb 2014, 20:43

Domnule Dumitru astia 5 care ziceti ca sunt salvati au miere, puiet la data asta?
alexx

Mesajde murarudumitru » 28 Feb 2014, 21:10

alexx scrie:Domnule Dumitru astia 5 care ziceti ca sunt salvati au miere, puiet la data asta?

au miere puiet putin ,ca nu are albina multa sa se poata extinde matca dar de miine va avea si populatie
murarudumitru

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE