Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde Ioan Guist » 03 Mar 2014, 11:44

Когда я говорю,
что заводчик заводчики согнуть пчелы вещь, я думаю, что вы изогнутые 30-50 лет после их предки были взяты из работы.
Почему я получил в 85-м королева ванной, которые были "пощекотал" глава нашего пчеловодства и там был до сегодняшнего дня я приношу добавленную стоимость selectie.Ceea, что (к сожалению) не тот случай.
Vorbesc de selctionerii vest europeni ce nu au avut pauze in cercetare.Ce au mers inainte cand noi ne luam pauza de masa de cate 4-5 ore, pana la pauza de bere de dupaamiaza.

Poate nu ar fi rau insa sa trecem incet incet la o scriere...adaptata dupa trend.Dupa cerinte carevasa zica
Ca ..vin rusii si catre Viena nici nu opresc sa alimenteze la noi. :lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ignatov andrei » 04 Mar 2014, 00:23

Ioan Guist scrie:Когда я говорю,
что заводчик заводчики согнуть пчелы вещь, я думаю, что вы изогнутые 30-50 лет после их предки были взяты из работы.
Почему я получил в 85-м королева ванной, которые были "пощекотал" глава нашего пчеловодства и там был до сегодняшнего дня я приношу добавленную стоимость selectie.Ceea, что (к сожалению) не тот случай.
Vorbesc de selctionerii vest europeni ce nu au avut pauze in cercetare.Ce au mers inainte cand noi ne luam pauza de masa de cate 4-5 ore, pana la pauza de bere de dupaamiaza.

Poate nu ar fi rau insa sa trecem incet incet la o scriere...adaptata dupa trend.Dupa cerinte carevasa zica
Ca ..vin rusii si catre Viena nici nu opresc sa alimenteze la noi. :lol:

Gut, Obersturmbannfuhrer Guist, gut!
ignatov andrei

Mesajde Daniel Popovici » 04 Mar 2014, 13:17

Ioan Guist scrie:dreptate ai !
Am scris 3 zile ca sa fie acoperit salcamul pe un areal ...important.Adica si in vale si in deal si pe o regiune istorica.

Te salut Daniele.

Si eu te salut! Cu bucurie!
:) Era trecut de 2 noaptea.

M-am referit la data de 10 aprilie, 2012, cand am si urmarit la prima ora (7 dimineata) harta INMH cu temperaturile.
Tot interiorul arcului carpatic (Transilvania, Banat, Crisana, Maramures) a avut valori de -2, chiar -4 sau -5 grade Celsius (pentru numai 2-3 ore).
Salcamul avea lastari iesiti din mugure de 1-4 mm.
Desi au fost mici insule cu salcam neinghetat, eu n-am mai gasit zone care sa merite deplasarea in acel an.

Ceva asemanator am notat in 2001 si 2002, cand caisul a inflorit ca si anul acesta prin 15 martie, in loc sa infloreasca dupa 1 aprilie.
Daniel Popovici

Mesajde Ioan Guist » 04 Mar 2014, 16:28

Da...da ...stiu.
Daniel , mai scriu una ca si asa suntem OFF !!.Apoi revenim la subiect.
In 2003 prin aprilie o fost - 11 intr-o noapte. Si ce miere s-o facut!!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Roinita » 04 Mar 2014, 19:10

Bambucha scrie:
balasbebe scrie:Orice selectioner serios, urmareste sa fie izolat de restul lumii.

Izolare sau inseminare artificiala. Atat timp cat nu e control 100 % pe trantori e crestere/multiplicare simpla de matci.

Va salut!
Si va deranjez cu o intrebare.
Am citit pe alt forum urmatorul comentariu:
'' Eu am intalnit oameni care lucreaza in acest sistem, intr-o tara mai la vest, si mi-au spus ca reusesc sa controleze aceasta inmultire prin faptul ca mentin stupii destinati imperecherii inchisi pana la ora 18. Dupa acea ora, atat matca virgina cat si trantorii din celalat stup sunt eliberati, alearga afara dupa o zi de carcera, si se imperecheaza fara riscuri de alte ingerinte, deoarece ceilalti au plecat deja...
Este viabil?
Nu pentru un 'selectioner serios' ci pentru apicultorul care incearca o oarecare selectie in propria stupina.
Respect!
Roinita

Mesajde peterneamt » 04 Mar 2014, 22:03

Nu ......trântorii pot zbura şi 10 km pe zi şi pot intra în orice stup doresc..... pentru ca a doua zi să caute un alt stup ..... ;)
peterneamt

Mesajde Bambucha » 04 Mar 2014, 23:29

Va salut si eu,
Daca aspectul trantorilor doriti-nedoriti se poate rezolva printr-o gratie H/placa activa amplasata in zona urdinisului la stupii tata, nu vad de ce s-ar astepta ora 18. Se vad trantori zburand si dupa aceasta ora, chiar daca de o intensitate mai mica.
In general imperecherea naturala are loc intr-un anumit interval al zilei si aici pot intelege de ce mentin acei oameni stupii inchisi pana la ora 18, desi nu vor avea niciodata un factor de siguranta 100%. Cu feromonii nu vor putea lupta.
Cu toate acestea se obtine o imbunatatire semnificativa a materialului printr-o crestere masiva de trantori in stupii tata, si amplasarea familiilor reproducatoare pe vetre cat mai izolate posibil.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde valigorj » 05 Mar 2014, 15:13

in america de sud,in zonele unde exista mai multe rase de melipona,matcile si trantori din aceeasi rasa ies la inperechere la anumite ore diferite de orele la care ies trintori si matcile altei rase.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde proapis13 » 05 Mar 2014, 15:47

Melipona nu se poate imperechea cu nici-o alta rasa de apis mellifica :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde valigorj » 05 Mar 2014, 20:40

stiu,dar am facut o paralela cu iesirea la imperechere dupa ora 18 in cazul in care sint tinute inchise atit matcile cit si trintorii cu care se doreste ca acestea sa se imperecheze.
valigorj

Mesajde ignatov andrei » 08 Mar 2014, 22:56

Am inteles...!
Dar de mărci, de cresterea mărcilor de calitate, când vorbim???
Eu, am tot încercat, dar... am cam vorbit "la bec"!
ignatov andrei

Mesajde valigorj » 09 Mar 2014, 05:45

cresterea trintorilor in numar mare in colonii tata,imperecherea dupa ora 18 si pe cit posibil o vatra de imperechere mai izolata reprezinta doar o parte aproblemei.calitatea genetica a oualor sau larvelor precum si calitatea cresterii reprezinta cealalta parte importanta a reusitei.
valigorj

Mesajde valigorj » 09 Mar 2014, 05:46

cresterea trintorilor in numar mare in colonii tata,imperecherea dupa ora 18 si pe cit posibil o vatra de imperechere mai izolata reprezinta doar o parte a problemei.calitatea genetica a oualor sau larvelor precum si calitatea cresterii reprezinta cealalta parte importanta a reusitei.
valigorj

Mesajde italianu » 09 Mar 2014, 08:42

'Neata bună!
Eu am cam trîmbitat cum fac eu,de ce nu o luam ,,babeste" si-si expune fiecare modul sau de a face regine?
Am pasat mingea la fileu,sa vedem cine-o loveste? ;)

P.s. io-i astept pe toti din Nord in Sud si de la Est la Vest,daca-veti curaj :lol:

P.s.s. Nu va merge sa stati chitic,vă stiu care sînteti,da' nu vă chem pe nume ca sa nu se supere careva că l-am uitat ;)
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde italianu » 11 Mar 2014, 18:06

Mă, chiar nime' ? :lol:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde thomas » 11 Mar 2014, 18:52

sunt multi crescatori buni, dar nu vor sa dea "secretele". Un mare om spunea: in epoca aceasta a informatiei s-a cam descoperit tot si se cam stie tot despre albine.. asa ca n-are rost sa se mai ascunda ;)
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR