Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: polen 2014

Mesajde CristiTm » 09 Mar 2014, 14:29

catu scrie:Craiova cais inbumbit...daca se mai incalzeste noaptea si asa se pare...pe 7-8 martie infloreste....11-12 martie infloreste corcodusul...max..17-20 prunul...ceea ce este f grav ...da o broma groasa pe la sfarsit de marte...si mancam miere de salcam ...la anu :roll: bruma ..poate sa dea toata luna lu april...abea dupa 5-6 MAI esti sigur de VARA... asta in SV Oltenia ..cica pe unde intra primavara in tara... :lol:

e foarte corect ce spuneti dumneavostra dar cum nu e in puterea noastra sper sa nu mai vina geruri, desi stau cu ochi pe prognoze ca bunicamea cu ochii pe butelie :mrgreen: acum nu se mai fura butelii asa mult sper sa nu vina nici gerul
CristiTm

Re:http://forum.stuparitul.com/ucp.php?i=pm&folder=in polen

Mesajde jenica67 » 09 Mar 2014, 20:20

La mine azi o zi superba. Au adus polen super. A trebuit sa largesc cuiburile, sa mai fac putin loc. Nu le-asi fi largit, dar am vazut ca unii ca se pusesera sa devoreze pur si simplu diafragma intermediara, care era de carton de 8 mm. Albina multa, deja cred ca am cel putin 30-40 % albina tanara. Au primit majoritatea cate o rama cu cel putin 30-70% miere si 0,5 l de sirop amestecat cu miere concentratie 1,5:1 si apicomplex. Prognoza pentru saptamana viitoare la mine, este toata insorita, temperatura crescand zilnic de la 13 gr C luni, spre 19gr C sambata. Deci cred ca o sa aduca polen cat cuprinde.
jenica67

Mesajde CristiTm » 09 Mar 2014, 21:06

eu am un roi amarat in curte la oras trage sa moara nu-l las eu :) 1interval de albina pe asta il monitorizez la sange, cat culege daca a ouat mai mult cat am mai capacit daca are treaba cu turta mea sau culege polen proaspat etc (e jucaria mea de studiu) in familii am vazut saptamana trecuta la 1 singura mai zdravana pe 10 rame 1rama jumate de puiet capacit din care ce era pe mijloc deja scoteau capul afara daca o tin asa la rapita stau cu frica sa nu roiasca :)
CristiTm

Mesajde Trantorul@ » 09 Mar 2014, 22:36

Mda dupa un 1 Martie de vis au venit 8 zile cu canci polen , ba am mai pierdut si destula albina ieri si azi in putinul timp cat au zburat disperate dupa polen si veneau pe picioare cu niste urme de polen.
Toata saptamana trecuta au anuntat 12 -14 grade si maxima cred ca o fost de 7 - 8 grade cu indulgenta si tot inorat, ploi si vant rece.
Nasol, sa dat bine de tot peste cap toata treaba , speram sa revina din nou vremea buna cat mai repede.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Ioan Guist » 09 Mar 2014, 22:57

catu scrie:exact acu 10 ani ...2004 a plouat in salcam vreo 15 zile...si asa pretu era in cadere libera...spre 5 lei salcamu de la 11 in 2001...si..am mers mai departe..greu da am mers mai departe

Anul asta, astazi adica, salcamul nu a scazut la pret.Este 16,5 ron fata de anul trecut in stabilizare.
Prin comparatie, in 2004 intrase in Europa cu volume mari , China si Argentina.Europenii au muscat la pret si au pierdut la calitate.Sa fie sanatosi.
Noi am avut atunci o mare incercare ce ne-a calit pe mare parte din noi.Pe alta parte au pierit o sumedenie de apicultori de-o vara.

In comparatie cu 2004. anul asta sudul e in ...norme.iarna iarna si primavara ...primavara.

Speram in bine.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde lucky5strike » 09 Mar 2014, 23:05

Primavara da, iarna ba, asta nu a fost iarna.

Nu mai stiu unde prognoza cineva ca daca vine cald, pe 10 martie se deschid caisii... n-as zice, nu prindem noi vremile astea. Eu unul am media multianuala pe cais 2 aprilie.

Anul trecut, aveam deja 10 zile neintrerupte de 14-16 gr, apoi au venit 20 de zile de pomina. De 10 zile, suntem cum trebuie, 8-9 gr si, cand pica norocul... o ferestra de 16 gr ca azi, au batut masiv pe ulm, viorele si papadie...

Totul decurge perfect normal.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde jenica67 » 09 Mar 2014, 23:09

CristiTm, daca "in familii am vazut saptamana trecuta la 1 singura mai zdravana pe 10 rame 1rama jumate de puiet capacit", ai o problema, familiile tale trebuiau sa fie probabil pe jumatate din rame. Sunt prea largi de ai asa de putin puiet.
jenica67

Mesajde Ioan Guist » 09 Mar 2014, 23:11

Si eu zic ca suntem in norme pe Oltenia.Banatul o luat-o inainte nitzel.Acum 10 zile am vazut acolo .piersic in floare.Unul e drept.

Aiurea e insa ca Ardealul, are astazi 6-7 zile inaintea Olteniei.Aiurea rau dar... sa speram ca se intoarce situatia pana in salcam.
Preconizez o crestere minima la salcam in Ardeal.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde lucky5strike » 09 Mar 2014, 23:18

Da-le-ncolo de recorduri, ce ne trebuie noua... adevarul e ca si omul de care vorbeam se ref. la situatia caisului in Craiova. :lol:

Cu o floare nu se face primavara. :D Dar cu o livada, nu zic ba.

[LE] - tocmai am vazut ultima poza in albumul lui Ves Lucian, cu rapita... :shock: :shock:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mircea_tm » 09 Mar 2014, 23:27

cristi_vidican scrie:
vlad scrie:
cristi_vidican scrie:Anul acesta, cel puțin în partea de vest, suntem cu cel puțin 1 lună mai devreme ca anul trecut.inseamna ca de Pasti sunteti la padure, la salcam :D
Săptămâna asta înfloreste corcodusul. Anul trecut a înflorit în 5 aprilie :lol: Acum 2 ani în 27 matie.Se zice că de la corcodus la salcam, în aceeași zonă, e cam 1 lună plus câteva zile. Deci?

da, am auzit si eu zilele acestea, chestia cu infloritul...am inteles ca de la corcodus la salcam 2 luni si de la prun la salcam EXACT 1 luna...cine mi-a spus chestiile acestea era un batranel si cred ca asa-i...ramane de vazut...la mine de 2 zile a inceput sa se deschida corcodusul, caisii inca nu s-au deschis...poate spre sfarsitul saptamanii...POATE ! sanatate!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde popik50 » 09 Mar 2014, 23:27

Trantorul@ scrie:Mda dupa un 1 Martie de vis au venit 8 zile cu canci polen , ba am mai pierdut si destula albina ieri si azi in putinul timp cat au zburat disperate dupa polen si veneau pe picioare cu niste urme de polen.
Toata saptamana trecuta au anuntat 12 -14 grade si maxima cred ca o fost de 7 - 8 grade cu indulgenta si tot inorat, ploi si vant rece.
Nasol, sa dat bine de tot peste cap toata treaba , speram sa revina din nou vremea buna cat mai repede.

Noi ce sa mai zicem...abia azi am vazut putin cum arata polenul pe anul asta si asta pentru vreo 2-3 ore, dupa amiaza iar nori si ploaia. Se mai anunta vreo doua zile mai urate, apoi, se zice ca va rasari soarele si pe strada noastra. Eu unul il astept cu cea mai mare placere si cred ca si saracele albinute ;)
popik50

Mesajde alexx » 10 Mar 2014, 02:35

CristiTm scrie:eu am un roi amarat in curte la oras trage sa moara nu-l las eu :) 1interval de albina pe asta il monitorizez la sange, cat culege daca a ouat mai mult cat am mai capacit daca are treaba cu turta mea sau culege polen proaspat etc (e jucaria mea de studiu) in familii am vazut saptamana trecuta la 1 singura mai zdravana pe 10 rame 1rama jumate de puiet capacit din care ce era pe mijloc deja scoteau capul afara daca o tin asa la rapita stau cu frica sa nu roiasca :)

Are ceva puiet crezi ca mai are sanse daca vine polenul la 1 interval???
alexx

Mesajde CristiTm » 11 Mar 2014, 00:58

are puiet dar putin dar zboara constincios cum da putin soarele pe el
CristiTm

Mesajde CristiTm » 11 Mar 2014, 01:09

jenica67 scrie:CristiTm, daca "in familii am vazut saptamana trecuta la 1 singura mai zdravana pe 10 rame 1rama jumate de puiet capacit", ai o problema, familiile tale trebuiau sa fie probabil pe jumatate din rame. Sunt prea largi de ai asa de putin puiet.

doar pe ala l-am deschis ca e primul si alea incepeau sa iasa afara din mijlocul ramei capacite am gasit rama capacita la a treia rama din stup nu am mai ridicat restul si am vazut urmatoarea era tot capacit pt ce sa -l scot tot afara rama cu rama nu am avut timp de poze rama nr 2 era plina de pastura la vremea ce e afara daca o tina asa in aprilie o sa fie mai mult de jumatate albina tanara fata de anul trecut sunt mult mai avansati
CristiTm

Mesajde Badea Alin » 13 Mar 2014, 22:35

priviți cum arăta salcia pe data de 13.02.2013
Fişiere ataşate
salcie febr.jpg
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde Badea Alin » 13 Mar 2014, 22:38

și cum arată o lună mai târziu, adică azi:
Fişiere ataşate