de Alexandru.Chisinau » 09 Apr 2014, 23:43
igo1 scrie:Salut Alexndru.
Porumbeii nu consuma albine si nici un fel de insect. Nu sunt insectivore, se hranesc exclusiv cu seminte si verdeturi, la nevoie cu paine sau alte elimente. Dar nu cu insecte. Ei nici nu au fiere. De aceea se spune ca esti bun ca un porumbel. Unii spun ca rautatea vine de la fiere. De aceea si expresia; M-am umplut de fiere. Eu cresc porumbei de cand sunt, le-am dat si rame si nici nu se uita la ele.
ady12 scrie:salut,fratele meu are ca pasiune cresterea porumbeilor,deci la nici 20 de m de stupi sunt amplasate politele porumbeilor,nu au absolut nici o treaba cu albinele si nici ele cu ei,convietuiesc in armonie

.
Salutare
Vă mulțumesc de mesaje informative utile. Am înțeles demult timp că porumbeii nu aduc daune albinelor. De atunci deja mi-am procurat (schimbat pe miere) doi jucători de galați și o porumbiță (dar deocamdată nu știu exact genul nici specia) mi-a prins fratele meu întâmplător + plănuiesc să mai procur porumbițe. Și totuși, mă întorc la întrebarea: mănâncă porumbeii insecte? remarc că porumbeii (în special cred cei sălbatici) au abilitatea de a mânca și a degera insecte. Vedeți și un răspuns la această întrebare aici:
http://answers.ask.com/science/nature/w ... igeons_eatMultă sănătate!
Cu apreciere,
Alexandru
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13