Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

2 cuiburi la o magazie

Mesajde nicodincristian » 18 Mar 2014, 21:54

Nu cu mult timp in urma, respectiv anul trecut - 2013, la salcam, am intilnit pe cineva care avea organizat, la cules, o magazine la 2 stupi, si a avut un cules bun. In teorie e ok, 2 cuiburi lucreaza im preuna la o singura magazie, dar practica mea a arata altceva din nestiinta cu siguranta. Mai exeact omul avea 1 cuib, magazie si peste aceasta alt cuib, sistemul prezentat era pus intr-un pavilion, respect 80 stupi la 40 de magazii.
L-am rugat pe cel la care am vazut sa-mi explice cum procedeaza, dar a refuzat. Am incercat sistemul din ce-am vazut si crezut ca ar fi, dar am creat un adevarat haos, adica am luat un cuib am pus o gratie haneman, am pus o magazine si peste aceasta iar am pus o gratie haneman dupa care am pus cel de-al doilra cuib, dar nu a functionat, mai bine zis a iesit o batalie intre albine.
De aceea cei care merg in pastoral si folosesc acest system, rog sa explice care-I treaba, caci ai mei s-au batut in draci, bine ca a fost numai un test din partea mea. Multumesc. :)
nicodincristian

Re: 2 cuiburi la o magazie

Mesajde csaa » 18 Mar 2014, 22:26

Discutia a mai avut loc si s-a ajuns la niste concluzii interesante. As putea sa citez pe cei care au postat dar mai bine citesti tot ce e scris aici viewtopic.php?f=4&t=2530&hilit=stupul+cu+2+matci#p68400
csaa

Mesajde proapis13 » 18 Mar 2014, 22:44

Bun venit pe forum !!!
Cred ca acel apicultor folosea un stup cu doua regine
citeste topicul de mai sus si o sa te convingi ca nu este nimic iesit din comun
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nicodincristian » 19 Mar 2014, 20:04

multumesc, am citit topicurile. cu stima.
nicodincristian

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE