Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: UCRAINA . N-avea cum sa nu ne afecteze .

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 15:12

Mircea_63 scrie:D.nul Modigliani, aveti si d-voastra
avertisment pentru limbajul folosit.

Multumesc !
Dar credeti-ma , nu m-am putut abtine ...... :oops: :oops: :oops: Cum dracu sa te abtii la asa ceva ?
Pai io-s din Wolfram ?
modigliani

Mesajde TDI » 21 Mar 2014, 15:25

modigliani scrie:
TDI scrie:Noi romanii...... nu confundăm copacul cu pădurea.

Asta e spusa asa , sa ne simtim noi bine pe forum , nu ?
Hai domle , ce dracu ? ..........

TDI scrie:Dar în principiu nu confundăm copacul cu pădurea.

Analiza trebuie facuta in functie de context.
TDI

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 15:31

Domnule , personal n-am intalnit vreodata un context ( interetnic , international , politic , diplomat , etc ) din care Romania sau romanii sa ..... dea bine . Si ma refer aici la intreaga istorie a acestui popor . La istoria reala , nu la cea ciumpavita in manuale de ni se bagau pe gat in scoli .........
Niciodata n-am vazut nici copacul si nici padurea . Pentru ca mereu am avut "rumegus" in ochi si-n creier . Ori asta .... scartaie de obicei .

Imi dai d-ta macar un exemplu ? Asta asa , ca sa stiu io ca gresesc , nu ca ma intereseaza neaparat . Pentru ca am o parere bine pusa la punct si extrem de dificil de curmat . De exemplu , printre altele , am citit variante de manuale de istorie germane si rusesti . Ambele spun ca am fost "tarfa" razboiului ........ Si e doar un exemplu "nevinovat" .

....................................

Insist , da-l dracu de patriotism cata vreme nu-l sustinem cu ceva concret .......
modigliani

Mesajde Florin Dobre » 21 Mar 2014, 17:43

modigliani scrie:Ambele spun ca am fost "tarfa" razboiului

Daca nu eram asa, nu mai existam ca natie de multa vreme. Cand esti mic intre vecini puternici, trebuie sa-ti joci bine cartea. Nu uita ca suntem o mica insula latina.
Singura perioada in care am fost o putere cu influenta a fost pe vremea lui Burebista. Sunt peste 2000 de ani de atunci si acelora le ziceau traci...nu daci, nu vlahi, nicidecum romani. Dar ne agatam si noi de ce putem.

Inca ceva...tradarea face parte din razboi si de cele mai multe ori a fost cheia victoriei. Nu ne este specifica noua.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Cristian IONITA » 21 Mar 2014, 18:46

Florine .... ma doare capu cand vad cat de bine a prins la cate unui minciunile si interpretarile total exagerate din manulalele comuniste.

Greu de spus daca Romania si-a jucat bine cartile dealungul timpului .... dar oricum existena ca stat national in aceasta zona o datoram EXCLUSIV altor jucatori .... am facut cum si ce au vrut altii, si din pacate nici acum nu suntem prea departe de asta.

Burebista cred ca si-ar fi hranit cainii (si porcii) cu tine daca-i spuneai ceva de romanitate .... habar nu avea el saracu ce-o sa-i devina urmasii, sigur este ca in nici un caz nu si-ar fi dorit "combinarea" cu romanii.

Traci au fost ceva mai multi decat dacii .... pana si comunoidul de Iliescu stia asta

Iti place sau nu .... Romania a TRADAT in mai toate razboaiele din ultima suta de ani .... si macar daca tradarile iar fi folosit cu adevarat la ceva, oricum ipocrizia, ingratitudinea si neseriozitatea ne-a fost si inca ne mai este inca FOARTE specifica.

Insula de latinitate spui .... adevarat daca consideram ca suntem cea mai latina natie din zona (balcani), dar la o analizat cat de cat atenta si o minima documentare o sa vezi ca nu-i deloc mica nici influenta slava si nici macar cea turca.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Florin Dobre » 21 Mar 2014, 19:24

Ca sa fii bagat in seama la masa celor mari trebuie sa ai cu ce. Eu nu vorbesc doar de Romania...totusi sunt doar 100 de ani sub denumirea asta. Vorbesc de locuitori, care erau sub stindarde diferite si nu de putine ori chiar potrivnice.

Evident ca forma teritoriala actuala se datoreaza unor conjuncturi istorice al caror rezultat putea fi cu totul altul. In contextul acelor conjuncturi zic eu ca ne-am jucat bine cartea...fie ea si o carte mica. Oamenii contemporani acelor vremuri au fructificat momentul. E foarte usor sa judecam noi acum. Atunci nu se stia ce va iesi si daca va iesi ceva.

Burebista...astazi l-am fi catalogat ca fiind un tiran. Sa nu ne imaginam ca unirea triburilor a facut-o cu blandete. Drept dovada ca Tracia a tinut exact cat a trait el, apoi s-a impartit la loc in triburi. Cat despre antipatia lui fata de romani...diplomatie cu Pompei(roman si el) impotriva lui Caesar.

Dacii au fost o umbra a tracilor.

Romania tradatoare...eu am sange de moldovean, vlah, ungur, ceva rus, poate si un pic tigan. Ca sa nu mai zic ca inainte pe aici au poposit si slavi, pecenegi, avari, tatari, turci, etc. etc. Sunt roman, nicidecum trac ori dac.

Da, suntem latini...cu influentele specifice zonei si conjuncturilor istorice. Puteam vorbi acum rusa, poloneza, maghiara si chiar turca.

Sa nu ne gandim ca suntem vreun popor ales dar nici sa ne minimalizam ca natie.

Sunt infinite exemple de tradari in istoria altor popoare. Noi am fost niste amatori.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ioanpuiu » 21 Mar 2014, 19:37

În primul rînd, cinste înaintaşilor tăi pentru ce au făcut !
Nu vei putea totuşi să te hrăneşti numai din gloria lor trecută. Acum e vremea ta.

Revin la mesajul cu pricina, cel de la pag.2, care exprimă în integralitatea lui înţelegerea ta faţă de acţiunile lui Putin din ultima vreme.
"Dar in momentul in care vin si-L bat cu picioarele in fund, ce-ar trebui sa faca ursul???
Orice incercare din partea oricui de a se comporta un pic mai autoritar, din punctul de vedere al americanilor, se cheama... atac la democratie!

Acel "un pic mai autoritar" cu care Putin s-a amestecat în problemele altei ţări, respectiv Ucraina, a făcut ca un număr de oameni să plătească preţul suprem tocmai pentru a scăpa de sub autoritatea respectivă ... şi ei ca ei, că nu mai ştiu şi nu mai simt nimic, dar au lăsat în urmă părinţi, fraţi sau copii care îi văd acum cam la fel cum îţi vezi tu inaintaşii.

Da, ai dreptate, primul meu comentariu a fost cu intenţie, dar fără răutate, şi nu mi-am imaginat că nu vei gusta o glumă uşor picantă .
ignatov andrei scrie:Te simpatizam, dar observ ...

Cam şubredă simpatia ta dacă, doar dintr-atîta, s-a întors pe dos ca ciorapu' :lol:

Îmi pare rău că ai fost admonestat în urma unui dialog cu mine.
Nu era cazul deoarece eu am precizat încă de cînd am intrat pe Stupăritul (vechi) că, "Atîta timp cît nu pui mîna pe cărămidă, poţi spune orice"
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 20:59

Cristian IONITA scrie:
Iti place sau nu .... Romania a TRADAT in mai toate razboaiele din ultima suta de ani ....

La asta adauga si faptul ca suntem singurul popor european ce si-a tradat , dezscaunat , exilat , si asasinat conducatorii .
Pe acest fond suntem recunoscuti ca fiind "campioni en-titre".

Asta si cu tradarile de care pomenesti nu face altceva decat sa ne azvarle nenegociabil in ultima banca a ipoteticei clase de aliati de incredere ......

Am mai spus-o , o repet , panarama aia de istorie de-am invatat-o noi la scoala este fix hartie igienica ! ce daca noi o tinem pe-a noastra ? Intreg restul Europei stie bine de ce-i in stare Romania si acest popor ( absolut incapabil sa construiasca la nivel istoric ceva demn si memorabil ) .

ioanpuiu scrie:În primul rînd, cinste înaintaşilor tăi pentru ce au făcut !
Nu vei putea totuşi să te hrăneşti numai din gloria lor trecută. Acum e vremea ta.

Perfect adevarat . Insa ma doare-n kur de faptul ca-s roman . Putea sa ma cheme Wilhelm , sau Osman , sau Vladimir , sau ..... cum ai tu chef . M-as fi nascut intr-o tara ( sau teritoriu ) asa cum ar fi fost , as fi fost supus istoriei acelei tari , as fi avut - daca nu genetic macar educativ - influente nobile in gandire , iar familia mea , copilul meu , ar fi trait mult mai bine decat acum .........

Daca nu tradam Germania in '44 am fi tras alaturi de ei inca fo 10 ani . Azi am fi fost ..... "semi miejii" Europei .

Napoleon spunea regal : "Iubesc tradarea . Ma folosesc de ea . Dar detest tradatorii ".

Ce zicea el atunci spune astazi intreg mapamondul despre Romania . Toti s-au folosit de curvasaria acestui popor ( puii mei , doar nu era sa fie ******* si sa n-o faca ! ) insa ulterior asta nici nu ne-a adus vreun avantaj major .
In afara de pateticele "aliante" ceausiste cu Iraqul , cu Libanul , cu China , ...... spuneti voi , dar sincer si lucid , ..... ce popor prieten avem noi AZI ???????

......................................................

Evident , si-acum , la criza din Ucraina , vom fi folositi si instrumentati ca de obicei . Iar noi , singurul lucru de care vom putea fi capabili in circul asta , nu vom face altceva decat sa cotcodacim pe forumuri ........
Tot .... kkt !
modigliani

Mesajde Florin Dobre » 21 Mar 2014, 21:02

modigliani scrie: spuneti voi , dar sincer si lucid , ..... ce popor prieten avem noi AZI ???????

Marea Neagra :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 21:04

Florin Dobre scrie:
modigliani scrie: spuneti voi , dar sincer si lucid , ..... ce popor prieten avem noi AZI ???????

Marea Neagra :D

Pur si simplu ..... TE IUBESC , mah ! :lol: :lol: :lol:
modigliani

Mesajde redoo » 21 Mar 2014, 21:11

Pai ce nevoie avem de popor prieten? Pai nu parjolim fantanile?Pai nu otravim campile si ne retragem in munti?....sau in insula serpilor ca nu vom fi multi...grosul se va da cu cotropitorul :lol:

Apropoo, chinezii au zis ceva de toata treaba asta?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Florin Dobre » 21 Mar 2014, 21:14

redoo scrie:Apropoo, chinezii au zis ceva de toata treaba asta?

Or fi zis ei ceva dar cine sa-i inteleaga. :lol: Noi suntem cu mens sana in corpore sano. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 21:15

redoo scrie:Apropoo, chinezii au zis ceva de toata treaba asta?

Nu ! Nu inca !
Si mi-e groaza ca in curand or sa o faca . Este imposibil sa nu aibe nimic de spus aici ........
Am tampita senzatie ca ce vor avea ei de spus acum , aici , va rescrie istoria .
modigliani

Mesajde Florin Dobre » 21 Mar 2014, 21:18

Prima reactie chineza...ordin de incorporare a bucatarilor...cateva milioane acolo. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde redoo » 21 Mar 2014, 21:23

Pai cam de aici o sa vina treaba nasoala...Obanana joaca golf,McCain face glume de santier cu vacantele lui anulate in siberia si conturile lui din Rusia inghetate.Neamtu,francezu o dau cu bunele maniere...singurii fermi pe pozitie Base si englezii care deja vor sa-l expulzeze pe Abramovici. Dar si la englezi cred ca-i umor da'la negru de-al lor.Singurul meserias de la noi a fost Burdujan..."Burdujan a plecat cu Tavria Simferopol din Ucraina şi s-a întors în Rusia"
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde modigliani » 21 Mar 2014, 22:01

cornelioandanciu scrie:Daca ajunge si la butonul rosu? :o

Paradoxal , toti au acces la el , tuturor le este frica de acesta .
Una peste alta , poate nu acum ( Doamne ajuta !!! ) , dar in curand ...... OMENIREA va recurge la el .

Ziceam de romani ca-s ******* . Ei bine , fiecare natie are tembelismul ei . Asta duce , indubitabil , la un tembelism planetar . Suntem un esec al lui Dumnezeu ...........
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE