glaliona scrie:Salut ,tot se discuta de puiet la cei din vest.Dar cei din sud-est(zona defavorizata in aceasta iarna ) cum stati cu puietul si numarul de rame acoperite de albina
Eu fac parte din randul celor defavorizati si azi la un control mi s-au parut stupii cam slabuti -puiet pe 3 rame( nu 3 rame de puiet)si cam 6 rame albina (si 5 daca strangeam mai bine)
Ofi bine
ofi rau
Adi Hodis scrie:O fi bine, acolo si natura e ... la timpul ei. Aici in vest a luat-o inainte, ca normal trebuia sa fie iarna si in februarie - martie.
Acuma, diferenta poate sa fie fructificata de catre cei ce pot face deplasari la salcam si in zona voastra.
Sa fie doua culesuri in vest + inca unul acolo, taman cand stupii vor fi pe maxim de culegatoare ...
Adrian Galofteanu scrie:
A, era sa uit! Mai sunt unele voci pe aici care daca au cateva familii cu 7-8 intervale si cu 4-5 de puiet, strica imina colegilor
irina scrie:De-asta am luat eu hotararea de a trage linie si-a aduna.....din doi in doi (stupi,evident).Ca sa nu fiu codasa!Si cu inima.....sanatoasa
Adrian Galofteanu scrie:irina scrie:De-asta am luat eu hotararea de a trage linie si-a aduna.....din doi in doi (stupi,evident).Ca sa nu fiu codasa!Si cu inima.....sanatoasa :
Vad ca nu prea au reactionat colegii, acu unii poate chiar au stupina beton si nu vor sa se laude iar pe altii i-am prins cu musca pe caciula si .....................sau dus sa verifice cat puiet au pe rame........
Daniel_new scrie:Ieri mi-am luat inima in dinti si am trecut si eu la curatenia de primavara si verificarea familiilor de albine.
-Albina moarta pe fundul stupilor=zero,ceea ce denota faptul ca au scos-o ele de acolo;
-ceva tocatura de ziar si ceara si ceva de la turtele pe care le-am administrat pana acum
-puietul abia acum s-a inmultit si pe la mine,nu sunt familii extra strog,au fost iernate pe 4-7 rame si au vreo 3 rame cu puiet capacit cca 40% din rama,au pastura la greu,miere capacita deasemenea.
Unul singur din cei 4 pe care ii am parca explodeaza,e plin pana la refuz de albina,i-am dat o rama cu miere capacita pe ambele parti pe care am pus-o la extremitatea de vest a cuibului iar in cuib i-am bagat o rama goala pentru ouat(are cuibul de 10 rame din 10,nici nu voi mai umbla la el,poate sa mai completez cu mancare daca va fi cazul;daca se dezvolta mai mult decat trebuie ma bate gandul sa ii iau o rama cu puiet capacit si sa ajut altul mai slab,ramane de vazut. Acum e perioada propice,au o multime de pomi infloriti,sunt si flori prin curtile oamenilor,polen baga la greu,sa dea Dumnezeu sa o tina tot asa.
As vrea sa cumpar si eu o matca dar am inteles ca m-am trezit cam tarziu,ma poate ajuta cineva din Dolj?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori