Stau si ma amuz ......
Ma oameni cand ziceti stup de control te referi la unul mediu , nu iei nici cel mai tare nici cel mai slab de aia zici "stup de control" daca tu zici ca in
asta ai puiet pe 6 rame ( oua larve capacit ) inseamna ca in cei mai buni ai pe 8 - 9 ceea ce e foarte grele la ora asta, cam asta se intelege din ce
zic unii .
Eu pot sa zic ca am o medie de 3 rame si ceva per ansamblu , asta in conditii de cateva zile de zbor si alea pe vant de numa si foarte rece , o
saptamana de minus -2 - 3 grade noaptea si polen criza mare ( acu este pentru cateva ziele in stupi polen si pastura ) sa nu mai zic cata albina
am pierdut din cauza vantului , nectar anu asta

, luni dimineata o intrat vreo 2 ore ceva si pe urma vantttt , si azi tot la fel dimineata vreo
2 ore si pe urma vantttt , prunii in cateva zile 4-5 max sunt istorie ,meri de vara au inceput sa se deschida , in 8- 9 zile nu cred sa mai fie decat
ceva meri de toamna mai tarzii si ceva papadie si pana in salcam mai este doar paducelul care ii chiar inainte prin zona mea , da nu este foarte
mult , aduc polen bine de la el pentru nectar e putin .
Avand in vedere cum a fost vremea stupi au mers bine , la mine abea acu au inceput sa mitralieze matcile , am spart azi cuiburi si cu 2 rame
construite si cu una si sunt care inca nu le-am spart , aaa tot pe vant rece , la unii nu mai aveau matcile unde sa oua .
Sa vina salcamul cat mai tarziu da e grele , cresc mugurii vazand cu ochii.