Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: polen 2014

Mesajde popik50 » 28 Mar 2014, 12:41

Florin Dobre scrie:Un stupar mi-a bagat in cap o chestie...
Zice ca o rama de puiet consuma o rama de miere si pastura. Daca-i asa, in cateva zile de stat la cutie(timp neprielnic culesului) 2-3 rame cu pastura ar trebui sa fie consumate. :?

Mai sa fie... :shock: daca o rama cu puiet ar consuma o rama de miere, inseamna ca ar fi vai si amar de noi :D
popik50

Mesajde CATALIN » 28 Mar 2014, 12:43

laura scrie:
CATALIN scrie:insa..Laura cat timp vrei sa pastrezi acele rame??Cristi are perfecta dreptate insa cand o sa inceapa culesul cel mare ce ai sa mai faci mai ales daca ai si cat 1p1
ps.pt ce vrei sa opresti ramele alea....si cam cate ai??

Ma gandeam in general. Deocamdata le las ca sa creasca puietul. As vrea sa le pastrez pentru toamna, sa bag turte cu polen mai putine. Asa as vrea sa pastrez si rame cu miere, pentru rezerve.

anul asta am stimulat mai bine ca niciodata adica rezultatele au fost sadisfacatoare sti cum??
ramele care le-am oprit au fost cele de la floare soarelui..nu ai de ce sa te complici sa pastrezi de pe acum rame
parerea mea ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde 7Rame » 28 Mar 2014, 12:48

4 rame de pastura este mult, sa fie in stup, la ac ora. Eu vizualizez un dadant.
Cand vad asa ceva, ma uit imediat la regina, inseamna ca ea da dezechilibrul asta.
In mod normal, ar trebui echilibru, intre puiet si polen. Exceptie fac familiile ce sunt bune culegatoare de polen, care tin si puiet pe masura.
Si eu as scoate 2, din 4, fara sa imi fac probleme cateva zile, ca raman fara pastura. sau le-as pastra pana sa le pun in cat, sa bage miere peste, sa capaceasca...si sa le am in septembrie. Dar de regula nu raman, mai ales la cei ce fac pastoral, din cules in cules.
o parere.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde laura » 28 Mar 2014, 14:37

CATALIN scrie:
laura scrie:
CATALIN scrie:insa..Laura cat timp vrei sa pastrezi acele rame??Cristi are perfecta dreptate insa cand o sa inceapa culesul cel mare ce ai sa mai faci mai ales daca ai si cat 1p1
ps.pt ce vrei sa opresti ramele alea....si cam cate ai??

Ma gandeam in general. Deocamdata le las ca sa creasca puietul. As vrea sa le pastrez pentru toamna, sa bag turte cu polen mai putine. Asa as vrea sa pastrez si rame cu miere, pentru rezerve.

anul asta am stimulat mai bine ca niciodata adica rezultatele au fost sadisfacatoare sti cum??
ramele care le-am oprit au fost cele de la floare soarelui..nu ai de ce sa te complici sa pastrezi de pe acum rame
parerea mea ;)

Nu am floarea soarelui in zona. Pomi fructiferi, salcam, foarte putini tei, flora spontana. Nu mergem in pastoral.
laura

Mesajde cristi82 » 30 Mar 2014, 19:57

ieri le-am bagat cate o rama la crescut la fiecare familie, azi surpriza erau crescute deja frumos.
cristi82

Mesajde alt stupar » 30 Mar 2014, 22:08

... aceasta primavara exceptionala !

Am sarit de 15 ani de tinut dalta in mana plus inca p-atatia de stat in spatele lu` al`batran dar ca si anul asta eu nu am mai intalnit dezvoltare!
Iarna usoara, primavara "de vis" habar nu mai am ce altceva... cert este ca stupi care la data de 30 martie sa aiba 7 rame blana de puiet, plus doua complete de pastura, plus claditoarea construita si care sa planga dupa magazii... nu-mi imaginam vreodata ca ar fi posibil. Si nu e unul sau doi... sunt majoritatea. Si ai baga foi la crescut... dar intrebarea-i unde, ca lazile-s de 10, nu de 12 rame ! Si nici pastura parca n-ai arunca-o la parau !

Astazi parexample... curgea din rame si crescaturi pe spetezele superioare ! :shock:
Sa nu umplem noi lanurile de rapita de roi ! :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristi_vidican » 30 Mar 2014, 23:18

Adi,
de asta e fain pe MER. Când sunt pline 2 corpuri, mai pui unul și tot așa.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Leon » 04 Apr 2014, 23:51

Cum mai stati cu recoltarea polenului? La mine sunt imfloriti ciresii si prunii dar vine si polen de la salciile de pe malul muresului. Vine si nectar in stupi. Numai bine va doresc!
Leon

Mesajde traian » 05 Apr 2014, 00:01

A scazut sub100g/zi/fam,dar intra bine nectar. Te rog sa-mi spui,culorile polenului recoltat.
traian

Mesajde traian » 05 Apr 2014, 00:03

Cum stati cu preturile,care vi le ofera achizitori?
traian

Mesajde Leon » 05 Apr 2014, 00:13

Anu trecut am dat polenul de pomi fructiferi cu 25 lei ,anu asta e 27 lei,cel de salcie ajuge la 42 lei ,in functie de procentul de salcie
Leon

Mesajde BCM » 05 Apr 2014, 14:29

popik50 scrie:
Florin Dobre scrie:Un stupar mi-a bagat in cap o chestie...
Zice ca o rama de puiet consuma o rama de miere si pastura. Daca-i asa, in cateva zile de stat la cutie(timp neprielnic culesului) 2-3 rame cu pastura ar trebui sa fie consumate. :?

Mai sa fie... :shock: daca o rama cu puiet ar consuma o rama de miere, inseamna ca ar fi vai si amar de noi :D

A. Malaiu scria ca pentru cresterea a 1 kg albine este necesar, in medie, 1.5 kg polen.
BCM

Mesajde Trantorul@ » 24 Feb 2015, 01:03

Sambata am vazut primele graucioare minuscule la cateva albine , zbor slabut , ieri frig dar azi placut si sau apucat cativa de bagat pe banda rulanta .... frumos ..... vedem ce primavara va fi prin zona asta ....

2013 - 27 Februarie primu polen
2014 - 9 Februarie -||-
2015 - 23 Februarie -||-
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR