de delorin I » 30 Mar 2014, 22:51
O Intrebare pentru prietenul nostru Florinelu!
Leurda inainte sa infloreasca nu are mirosul specific de usturoi? Am fost mai devreme printr-o padure, in trecere...si intr-o scurta pauza, influentat partial de M. Dinescu care astazi a gatiti urzici cu leurda si untisor(eu il stiu de grausor), am cautat si eu! (Cealalta influenta provine de la o miscarea vegetarienilor Raw Vegan!) Ceea ce banuiesc a fi leurda insa nu avea mirosul specific...sa fie nevoie de inflorire? In schimb am adunat ceva untisor- grausor- ranunculus la Mega ImAge, stiind de la bunica-mea ca e bun de salate! Norocul a fost ca nu m-am apucat sa le prepar! Aveau ceva boboci de floare si chiar daca nu le am luat de toate cu boboci, faptul ca le am amestecat...a complicat datele problemei in asa fel incat am costat ca nu se consuma in perioada de inflorire si dupa pentru ca e toxic si genereaza otraviri!(De altfel cantitatea recomandata pentru un adult vad ca e de 100 gr la o masa iar canrt e prima data doar 50)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!
“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)